Skip to main content
10 04 2020 | 15:48

Αρνάκι στα κλήματα, στον φούρνο του σπιτιού

Αρνάκι στα κλήματα, στον φούρνο του σπιτιού

Αυτό το Πάσχα μένουμε σπίτι για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Και συνεπώς οι συνταγές για το Πάσχα με μικρές παραλλαγές.

Το ότι δεν θα σουβλίσουμε αρνί φέτος δεν σημαίνει και ότι δεν θα το γευτούμε. Η πιο κοντινή γεύση σε αυτή του σουβλιστού αρνιού (όσοι έχουν δοκιμάσει λένε ότι είναι και καλύτερη) είναι αυτή του αρνιού στα κλήματα.

Ετσι, αφού φτιάξουμε φέτος τα κουλουράκια μας και τα τσουρέκια, φτιάχνουμε και το αρνάκι μας.

Υλικά συνταγής για αρνάκι στα κλήματα

  • Οσο αρνάκι θέλουμε (ακόμη και ολόκληρο αν θέλει κάποια οικογένεια)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κλήματα

Προαιρετικά: Κάποιο αλμυρό τυρί, μια καλή γραβιέρα, ένα καλό κεφαλοτύρι και λίγο βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής για αρνάκι στα κλήματα

Από το προηγούμενο βράδυ τρυπάμε σε πολλά σημεία το κρέας και βάζουμε μέσα αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε, μαζί με το αλατοπίπερο βάζουμε και λίγη γραβιέρα, κεφαλοτύρι, όχι τριμμένα, αλλά κομμάτι. Περνάμε με λίγο αλάτι και πιπέρι που έχουμε στο χέρι μας εξωτερικά και εσωτερικά το κρέας μας.

Την επομένη το πρωί, πριν βάλουμε το κρέας στο φούρνο, το περνάμε με λίγο βούτυρο. Σε ένα βαθύ ταψί στρώνουμε τα κλήματα, σταυρωτά, να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα. Επάνω στα κλήματα τοποθετούμε το αρνάκι.

Δεν προσθέτουμε τίποτα, ούτε νερό, ούτε λάδι, τίποτα.

Ψήνουμε στο φούρνο υπολογίζοντας περίπου 40-45 λεπτά για κάθε 1/2 κιλό κρέατος.

Μετά την πρώτη ώρα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.

Προσέχουμε μην αρπάξει το φαγητό μας και για αυτό αν χρειαστεί σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο.

Πηγή: iefimerida.gr