Skip to main content
15 09 2015 | 10:24

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε από τη Ρόδο η Γεννηματά

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε από τη Ρόδο η Γεννηματά

Τον διμέτωπο συνεχίζει η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως «η αλήθεια δεν βρίσκεται στο ψέμα, η ελπίδα δεν είναι παραμύθι», ή άλλως πως … «οι πολίτες δεν ξεχνούν το Ζάππειο 1, 2 και 3 της ΝΔ, δεν ξεχνούν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη».

Από τη Ρόδο όπου βρέθηκε πάντως, χθες, λίγες ώρες μετά τη νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικέντρωσε και σε συγκεκριμένα προβλήματα,επιτιθέμενη στην προηγούμενη κυβέρνηση και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις του κόμματός της.

Με τις δημοσκοπήσεις να ευνοούν τον διμέτωπο αγώνα που έχει ξεκινήσει κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά θύμισε την εποχή που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «έσκιζαν στα λόγια» το πρώτο μνημόνιο στις πλατείας και στη Βουλή για να υπογράψουν αργότερα το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο. «Τώρα προσπαθούν για μια ακόμα φορά με παραπλανητικά διλήμματα να πολώσουν και να διχάσουν τον Ελληνικό Λαό. Τώρα σκιαμαχούν ως μονομάχοι ενός κακέκτυπου Δικομματισμού διεκδικώντας την πριμοδότηση του εκλογικού νόμου με το bonus των 50 εδρών», είπε, υποστηρίζοντας ότι αποφεύγουν να δεσμευτούν στα ουσιώδη ζητήματα που ταλανίζουν την χώρα και δεν καταθέτουν δεσμευτικές προτάσεις για συντεταγμένη, αξιόπιστη και σίγουρη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. «Να τελειώνουμε, λοιπόν, με τα ψέματα και τις άγονες συγκρούσεις τους», είπε, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι εδώ με δημοκρατικό προοδευτικό πρόγραμμα», αντέτεινε, ζητώντας την ψήφο των πολιτών ώστε το κόμμα της να πάρει την τρίτη εντολή, και να εγγυηθεί μία κυβέρνηση τετραετίας με συνεργασία, πρόγραμμα και αποτέλεσμα…

Επειδή όμως, όλα αυτά, ακούγονται ευχάριστα, πλην όμως είναι γενικόλογα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε χθες μία νέα τακτική. Ταξιδεύοντας στη Ρόδο, λίγες ώρες μόνο μετά τη νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι, αναφέρθηκε ενδελεχώς στο μεταναστευτικό. «Πάντα το ΠΑΣΟΚ ήταν με τον άνθρωπο και την ανθρωπιά», είπε, υποστηρίζοντας πως όλοι σε αυτόν τον τόπο γνωρίζουμε ότι η προσφυγιά θέλει ανθρωπιά. Για αυτό και ευχαρίστησε κατοίκους και αρχές για τηστάση τους απέναντι στο δράμα των προσφύγων. Υποστήριξε όμως ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε κανένα σχέδιο. Αντίθετα, «με άφρονες δηλώσεις στελεχών της έδωσε το μήνυμα στους διακινητές να προτιμήσουν ως δίοδο εισόδου την Ελλάδα», είπε, ‘καρφώνοντας’ την πρώην Αναπληρώτρια υπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου και δεσμευόμενη πως από τα πρώτα καθήκοντα της επόμενης κυβέρνησης θα είναι να ενεργοποιήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος.

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και με αφορμή τη νέα ρύθμιση στο ΦΠΑ των νησιών, καταλογίζοντάς του ότι εξαπάτησε με τον πιο προκλητικό τρόπο τους νησιώτες. Υπενθύμισε δε, με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε στις διαπραγματεύσεις να υιοθετήσει αυτό το μέτρο, δεσμευόμενη ότι και στο μέλλον θα θέσει αποφασιστικά την εξαίρεση των νησιών με εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Αντιστοίχως, αναφέρθηκε στο ‘απόλυτο χάος’ στα σχολεία ειδικά των μικρών νησιών που «πρακτικά δεν λειτουργούν και ουδείς γνωρίζει πότε θα λειτουργήσουν», όπως είπε. Τέλος, αναφερόμενη στον τουρισμό, έκανε λόγο για μία πηγή ζωής και έναν μοχλό ανάπτυξης για όλη την ελληνική οικονομία. Εξ ου και επανήλθε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης που παρουσίασε στην ΔΕΘ, δίνοντας βάρος στην τουριστική ανάπτυξη και στοχεύοντας στην δημιουργία 250.000 νέων θέσεων εργασίας στην χώρα.