Skip to main content
05 01 2018 | 14:55

Στηρίζει τη λειτουργία του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ η ΝΔ, δήλωσε η Μπακογιάννη από την Ξάνθη

Στηρίζει τη λειτουργία του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ η ΝΔ, δήλωσε η Μπακογιάννη από την Ξάνθη

Η πρώην Υπουργός, η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε στην Ξάνθη στο πλαίσιο περιοδείας στη Θράκη ενώ παραβρέθηκε στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ στο ξενοδοχείο Elisso.

Το απόγευμα της Πέμπτης συνάντησε τους εργαζόμενους και τους δικηγόρους τους και αμέσως μετά, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, επαναδιατύπωσε τη θέση της ΝΔ για το θέμα μετά τις συζητήσεις που προκάλεσε η θέση της εκπροσώπου τύπου Μαρίας Σπυράκη: “Η θέση της ΝΔ είναι θέση κόμματος που άσκησε και θα ασκήσει εξουσία. Δεν σχολιάζουμε τις δικαστικές αποφάσεις και ούτε θα παρέμβουμε με οποιαδήποτε δήλωσή μας στην δικαστική εκκρεμότητα που τρέχει. Προτεραιότητα είναι για μας η διατήρηση του εργοστασίου. Η τοποθέτηση της κυρίας Σπυράκη αφορούσε τις δυνατότητες που το κράτος και η κυβέρνηση έχουν όταν πρόκειται να κάνει κάποιες ρυθμίσεις σε θέματα προστίμων” είπε και τόνισε ότι ο μόνος πραγματικός στόχος είναι η διατήρηση του αναπτυξιακού πνεύμονα της ΣΕΚΑΠ και των θέσεων εργασίας. Ερωτηθείσα για το θέμα της τροπολογίας και της πιθανής αναντιστοιχίας μεταξύ των θέσεων που διατυπώνονται σήμερα και της τοποθέτησης του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για την πολυσυζητημένη τροπολογία για το πρόστιμο υπεραμύνθηκε των επιλογών του κόμματος και σημείωσε: “Απεδείχθη πόσο δίκιο είχε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και ότι η σοβαρότητα είναι επιβεβλημένη στην πολιτική. Έγινε αυτό το πράγμα για να παραμείνει ένα πρόστιμο 45 εκατ. ευρώ” είπε και απάντησε ότι “τελικά δικαιώθηκε; η ΝΔ”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας σημείωσε ότι σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι κρατικοδίαιτο όπως συνέβη μεταπολιτευτικά. “Η ΝΔ θα στηρίξει τις ανταγωνιστικές δυνατότητες και τις επιχειρήσεις που καινοτομούν και πιστεύει στη μείωση της γραφειοκρατίας και της μεγάλης φορολογίας με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, τουλάχιστον 5ετίας αλλά με προοπτική 10ετίας. “ ανέφερε.

Κατά τα άλλα, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ η βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ, σημείωσε ότι ξεκινά από τη Θράκη μια σειρά επισκέψεων σε όλη τη χώρα κάνοντας λόγο για τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, ενώ ήταν πολύ προσεκτική στις διατυπώσεις της για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. “Έχουμε μια άλλη κυβέρνηση στα Σκόπια που δίνει διαφορετικά δείγματα γραφής σε επίπεδο ατμόσφαιρας σε σχέση με τον κο Γκρουέφσκι. Είναι επίσης δεδομένο ότι μετά τις δηλώσεις που έγιναν το πρωί, η Ελλάδα εμφανίζεται με μια θέση, όπως αυτή που είχαμε στο Βουκουρέστι. Κάποιοι άλλοι που έκαναν προσπάθειες να καπηλευτούν το θέμα, υποχώρησαν ατάκτως σήμερα. Θέλω να ευχηθώ να υπάρξει σοβαρή διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμα της η ΝΔ θα το κρίνει και θα τοποθετηθεί στη βουλή. Η θέση της ΝΔ είναι η πάγια θέση που έχει διαμορφωθεί ως πάγια θέση επί κυβέρνησης Καραμανλή και επί υπουργίας δικής μου στο Υπουργείο Εξωτερικών. “Για την επίσκεψη Τούρκων αξιωματούχων στην Θράκη την τελευταία περίοδο ,τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει να κρύψει τίποτα ,δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται και είναι ευπρόσδεκτες η επίσκεψης.

Κληθείσα να σχολιάσει το θέμα ανάδειξης Μουφτήδων στο μέλλον, που άνοιξε η κυβέρνηση η πρώην Υπουργός απάντησε με μια φράση και σε απόλυτο τόνο ότι “Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην ατζέντα τη δική μας”

Η Ντόρα Μπακογιάννη επίσης μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών της ΝΔ στο ξενοδοχείο Elisso, όπου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Α. Δημοσχάκης και Ν. Παναγιωτόπουλος, ο σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Ζαγναφέρης και Κώστας Μαρκόπουλος, ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, πρώην βουλευτές, στελέχη της ΝΔ και άλλοι.

Τη Ντόρα Μπακογιάννη προσφώνησε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Κιατίπης ενώ η καλεσμένη της ΝΟΔΕ μίλησε στο κοινό ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι σύντομα η ΝΔ θα επανέλθει στην εξουσία. Ακολούθως έκοψε την πίτα της οργάνωσης ενώ συνεχίζει την περιοδεία της με επισκέψεις σε μειονοτικούς οικισμούς και συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς.

Η κ. Μπακογιάννη σήμερα από το πρωί βρέθηκε στον οικισμό Διομήδεια στην συνεχεία επισκέφτηκε τη Σμίνθη , όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Μύκης, ΚΑΠΖΑ ΤΖΕΜΗΛ.

Και αργότερα πραγματοποίησε επίσκεψη στους οικισμούς Κένταυρος και Εχίνο.

Στις 12:45, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης.

Στις 13:30: Συνάντηση με το Δήμαρχο Ξάνθης Δημαρχόπουλο Χαράλαμπο στο Δημαρχείο Ξάνθης.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα βρεθεί στην Κομοτηνή και στις 17.45 θα δώσει Συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε στο ξενοδοχείο ‘’Ανατόλια’’.

Στις 18.45 Επίσκεψη στον Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη.

Στις 19.00 Ομιλία στην ετήσια εκδήλωση της ΔΗΜ.ΤΟ. Κομοτηνής, στην Λέσχη Κομοτηναίων. Θα ακολουθήσει συνάντηση με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και θεσμικούς φορείς του Νομού στον ίδιο χώρο.

Αύριο εορτή των Φώτων στις 10.00 π.μ. Θα παραστεί στην τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής και στις 12.00 Θα παραστεί στην Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Μαρώνειας.

Πηγή: Σαμή Καραμπουγιούκογλου, ΕΡΤ Κομοτηνής