Skip to main content
10 11 2015 | 09:32

Κόντρα Μαξίμου-Πανούση

Κόντρα Μαξίμου-Πανούση

Πλέον, η κόντρα των δύο πλευρών λαμβάνει χαρακτήρα ανοιχτής σύγκρουσης, καθώς κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν πλέον ευθέως τον Γιάννη Πανούση ότι άφησε να διαρρεύσουν «υποτιθέμενοι» διάλογοι, ενώ όλα δείχνουν πως η αντιπαράθεση βρίσκεται ακόμη στην αρχή της.

«Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη Δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει», επισήμανε χθες βράδυ με εμφανή ενόχληση η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό ότι «αντ’ αυτού, μοιράζει «διαλόγους» στα Μέσα Ενημέρωσης». Μ’ άλλα λόγια, η κυβερνητική εκπρόσωπος αμφισβήτησε ευθέως την «αυθεντικότητα» των διαλόγων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στην ίδια, επιθετική, γραμμή κινήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που καταλόγισε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη «ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας» και υπογράμμισε ότι ο κ. Πανούσης αποφάσισε να πάει στην Δικαιοσύνη «αφού είχε προλάβει να δώσει συνεντεύξεις σε αρκετά ΜΜΕ». «Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες», τόνισε η Κουμουνδούρου, κατηγορώντας τον Γιάννη Πανούση πως αναπαράγει την σπέκουλα περί διασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. «Οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες», τόνισε η Κουμουνδούρου.

Έντονη αντίδραση Λάμπρου

Με ξεχωριστή ανακοίνωση αντέδρασε και ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega προβλήθηκαν «διάλογοι» με τρομοκράτες και κατονομάστηκε ο ίδιος ως «συνομιλητής». «Απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης εξαπέλυσε εναντίον μου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προβάλλοντας "συνομιλίες" και "ντοκουμέντα" που είναι άγνωστο πώς "περιήλθαν" στη διάθεση του καναλιού, ενώ βάλλει ευθέως εναντίον μου για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών», τόνισε ο Πάνος Λάμπρου, για να προσθέσει: «Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β΄ κατηγορίας, να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες. Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου. Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».

Τέλος, ο Πάνος Λάμπρου βάλλει με οξύ τρόπο κατά του Γιάννη Πανούση, τονίζοντας: «Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του κ. Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος – εμπλέκοντάς με σε σενάρια «φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης». Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα. Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους».