Skip to main content
12 01 2018 | 13:27

Το ακριτικό νησί της Ψέριμου επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης

Το ακριτικό νησί της Ψέριμου επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης

Την ακριτική Ψέριμο επισκέφτηκε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2016 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια επίσκεψης του στην Κω επέλεξε και το νησί της Ψερίμου.

Αμέσως μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»  μετέβη στο λιμάνι Μαστιχαρίου όπου τον ανέμενε το ταχύπλοο επιβατηγό σκάφος «ΗΛΙΑΣ Τ». Αμέσως  επιβιβάστηκε με τη συνοδεία  του και λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι έφτασε στην Ψέριμο.

Μητσοτακης τρια

Στην προβλήτα του νησιού τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλυμνίων  Ιωάννης Γαλουζής.

Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας το Κυριάκο Μητσοτάκη είπε μεταξύ άλλων: "Σε μία άσχημη από πλευράς καιρικών συνθηκών ημέρα, έρχεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργός  της χώρας, προκειμένου να δει πως ζουν οι ακρίτες, όχι μόνο τις ηλιόλουστες ημέρες, όχι μόνο όταν κάνουν ηλιοθεραπεία, αλλά και σε ημέρες που οι λίγοι κάτοικοι που μένουν εδώ ζουν δύσκολα, απομονωμένα, χωρίς γιατρό, χωρίς τα απαραίτητα. Αυτή η επίσκεψη μας τιμά ιδιαίτερα."

Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων είπε: "Ευχαριστώ για την υποδοχή. Με πολύ μεγάλη χαρά επισκέπτομαι την Ψέριμο ,για πρώτη φορά θα πρέπει να πω. Με ανυπομονησία περιμένω να συνομιλήσω με τους λίγους κατοίκους του ακριτικού αλλά πανέμορφου  νησιού και πράγματι έχεις απόλυτο δίκιο(Δήμαρχε) να επισημάνεις  ότι είναι πολύ σημαντικό από την κεντρική πολιτική  να τονίζουμε το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες των λίγων ακριτών που επιλέγουν συνειδητά να ζουν και να φυλάττουν τα σύνορα μας, με την μόνιμη παρουσία τους εδώ πέρα. Έχουμε κάθε υποχρέωση γι’ αυτό.

Εμείς είμαστε εδώ για να ακούσουμε, για να στηρίξουμε, για να ευχηθούμε καλή χρονιά στους ακρίτες μας και είμαι  ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να επισκεφτώ την Ψέριμο και επιφυλάσσομαι σε πρώτη ευκαιρία να επισκεφτώ και την όμορφη Κάλυμνο."

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με το Δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή  και τη συνοδεία πεζή και σε μία ξεχωριστή διαδρομή, περπατώντας πάνω στην άμμο, διέσχισαν όλη την παραλία και κατευθύνθηκαν προς την Εκκλησία του νησιού την Παναγιά.

Μητσοτακης τεσσερα

Μητσοτακης πέντε

Αρκετές φορές χρειάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σταματήσει, να χαιρετίσει και να συζητήσει με υπερήλικες κατοίκους του νησιού που έβγαιναν στις αυλές των σπιτιών τους για να το καλωσορίσουν. Στην εκκλησία της Παναγιάς υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο ιερές του νησιού π. Κλήμης.

Μητσοτακης εξη

Μητσοτακης δυο

Μητσοτακης δεκα

Μητσοτακης ενδεκα

Μητσοτακης οκτω

Ακολούθησε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ξενώνα της εκκλησίας, με το δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή, τον Έπαρχο Ιωάννη Θεμέλαρο, τον προέδρο της Τοπικής Επιτροπής της ΝΔ Ιωάννη Μαρίνου και με τους  κατοίκους του νησιού. Στη συνάντηση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τα κύρια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί κάτοικοι, τα οποία επιδεινώνονται κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο δήμαρχος Ι. Γαλουζής αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα όχι μόνο της Ψερίμου αλλά και της Καλύμνου.

Μητσοτακης εννέα

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο κτίριο του Αγροτικού Ιατρείου Ψερίμου το οποίο όμως δεν διαθέτει ιατρό.

Στις 15.45 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η συνοδεία του επιβιβάστηκαν στο «ΗΛΙΑΣ Τ» με προορισμό το λιμάνι της Κω.

Να σημειώσουμε ότι λίγο πριν την αναχώρηση ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση και συνομιλία στην προβλήτα με τον Λιμενάρχη Καλύμνου Πλωτάρχη ΛΣ Ιωάννη Καρατζιούνη.

Μητσοτακης -λιμενάρχης

Το «ΗΛΙΑΣ Τ» κατευθυνόμενο Κω προσέγγισε το Στρατιωτικό Οχυρό Ψερίμου, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έκανε την ακόλουθη δήλωση με αποδέκτη τη Τουρκία, αλλά δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων: «Σε αυτό εδώ το ακριτικό φυλάκιο, 9 στρατιώτες και ένας αξιωματικός κάθε μέρα υψώνουν την ελληνική σημαία. Εξασφαλίζουν την ασφάλεια, εγγυώνται την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Θέλω εδώ, από την ακριτική Ψέριμο, για άλλη μια φορά, να στείλω ένα μήνυμα: Ότι η χώρα μας, η Ελλάδα, επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, πάντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συμβάσεων.

Και θέλω, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου εδώ, στην ακριτική Ψέριμο, να συγχαρώ τους άντρες, τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικά αυτούς που υπηρετούν στην ακριτική Ελλάδα. Να τους πω, για άλλη μια φορά, πόσο εκτιμούμε την προσφορά τους και πόσο όλη η ελληνική κοινωνία, τους περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της».

Τον Αρχηγό της ΝΔ συνόδευαν στη Ψέριμο οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας και Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης οι πρώην βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, οι πολιτευτές Στέφανος Δράκος και Άγγελος Καλαθιανάκης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Δωδεκανήσου και αρκετά στελέχη από τις Τοπικές, Ρόδου, Κω και Καλύμνου.

Πηγή: kalymnos-news.gr