Skip to main content
29 09 2017 | 11:21

Το σύστημα διαχείρισης εξοπλισμού της CHEP λύνει τα προβλήματα έλλειψης παλετών

Το σύστημα διαχείρισης εξοπλισμού της CHEP λύνει τα προβλήματα έλλειψης παλετών

Η CHEP, η κορυφαία εταιρεία παροχής λύσεων εξοπλισμού εφοδιαστικής αλυσίδας, διαθέτει το πλέον ευέλικτο σύστημα διαχείρισης παλετών, που απαλλάσσει παραγωγούς και κατασκευαστές από τα προβλήματα διαθεσιμότητας και αμφίβολης ποιότητας των λευκών παλετών.

Σημαντικοί παράγοντες όπως η πιστοποιημένη ποιότητα, η έγκαιρη παράδοση και η σταθερή τιμολογιακή πολιτική στην προμήθεια εξοπλισμού εφοδιαστικής αλυσίδας, αποτελούν πλέον μια μεγάλη πρόκληση για παραγωγούς και κατασκευαστές. Η συνεχής πτώση των εισαγωγών τα τελευταία χρόνια και η έλλειψη αποτελεσματικής συντήρησης των λευκών παλετών, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του διαθέσιμου αποθέματός τους. Συνεπώς, η μειούμενη προσφορά, σε συνδυασμό με τις εποχιακές διακυμάνσεις της ζήτησης, οδηγεί σε μικρότερη διαθεσιμότητα και αύξηση της τιμής τους, ενώ συχνά δημιουργεί προβλήματα στην ποιότητα και την αντοχή τους.

Το διεθνώς διαδεδομένο σύστημα διαχείρισης παλετών (pallet polling) της CHEP,  αποτελεί αποδεδειγμένα τη βέλτιστη λύση για τη σύγχρονη εφοδιαστική αλυσίδα,  απαλείφοντας τις αδυναμίες και το κόστος ανταλλαγής λευκών παλετών. Η CHEP εγγυάται πάντα την τήρηση σημαντικού αποθέματος εξοπλισμού, ικανού να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς ακόμα και σε περιόδους αιχμής. Επίσης, ακολουθεί αυστηρές διαδικασίες συντήρησης, εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας παλέτες που πληρούν τα πρότυπα κάθε χώρας στην οποία κατευθύνονται οι εξαγωγές των πελατών της. Την υπεροχή του εξοπλισμού CHEP, επισφραγίζει η περίπου δεκαπλάσια διάρκεια ζωής του, συγκριτικά με αυτή των λευκών παλετών.

Η ποιότητα και η ευελιξία των λύσεων αυτών, αναγνωρίζεται πλέον και στη χώρα μας, καθώς κατά το τρέχον οικονομικό έτος, η CHEP Ελλάδος διέθεσε στην αγορά περισσότερες από 2 εκατομμύρια παλέτες, αυξάνοντας κατά 33% τον αριθμό των παλετών που έχει διανείμει στην αγορά την τελευταία τετραετία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εγχώρια αγορά προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (FMCG) έχει συρρικνωθεί κατά 10% περίπου, το επίτευγμα αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση.

Ο Παναγιώτης Στράντζαλης, Γενικός Διευθυντής της CHEP Ελλάδος σχολίασε σχετικά: “Αποφασίσαμε να αγνοήσουμε το ότι το περιβάλλον της αγοράς γινόταν ολοένα δυσμενέστερο και επικεντρώσαμε τις προσπάθειές μας στις δράσεις που θα μπορούσαν να προσδώσουν αξία στο έργο μας. Αυτό έγινε το σύνθημα που καθόριζε το κάθε βήμα μας, το οποίο μαζί με την πελατοκεντρική μας προσέγγιση και τον άρτιο στρατηγικό σχεδιασμό, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας. Η μεθοδική υλοποίηση της στρατηγικής μας από μια έμπειρη ομάδα συνεργατών, αποτελεί το σημαντικότερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, που προδιαγράφει ένα ευοίωνο μέλλον για την CHEP στην Ελλάδα”.

Στην αξιοσημείωτη μεγέθυνση των δραστηριοτήτων της CHEP στην Ελλάδα αναμφίβολα συνέβαλε και η έναρξη συνεργασίας με πολλούς νέους πελάτες. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 5 service centers και εξυπηρετεί πάνω από 200 πελάτες, σε περίπου 1400 σημεία περισυλλογής  

"…Σε μία ταραγμένη περίοδο για την ελληνική οικονομία, σε μια αγορά όπου επικρατούν πραγματικά δύσκολες συνθήκες, οι άνθρωποι της CHEP κατάφεραν να αναπτύξουν τις δραστηριότητάς μας στη χώρα, επιτυγχάνοντας πολύ καλά αποτελέσματα”. δήλωσε μεταξύ άλλων ο David Cuenca, Αντιπρόεδρος της CHEP στη Νότια Ευρώπη.

Σχετικά με την CHEP

Η CHEP είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της παροχής λύσεων διαχείρισης και επαναχρησιμοποίησης συσκευασιών με δυνατότητα επιστροφής. Εξυπηρετεί πολλές από τις μεγαλύτερες διεθνώς εταιρείες, σε κλάδους όπως τα καταναλωτικά αγαθά, τα φρέσκα προϊόντα, τα ποτά και την αυτοκινητοβιομηχανία. Οι υπηρεσίες της CHEP είναι περιβαλλοντικά βιώσιμες και αυξάνουν την αποδοτικότητα, μειώνοντας παράλληλα τον λειτουργικό κίνδυνο και τις φθορές των προϊόντων.

Διαθέτοντας 7.500 και πλέον εργαζομένους και 300 εκατομμύρια παλέτες και εμπορευματοκιβώτια, η CHEP προσφέρει ασυναγώνιστη κάλυψη και εξαιρετική αξία, υποστηρίζοντας περισσότερα από 500.000 σημεία επαφής με τους πελάτες, σε περισσότερες από 50 χώρες. Το χαρτοφυλάκιο των πελατών της περιλαμβάνει διεθνείς συνεργασίες με εταιρείες όπως οι: Procter & Gamble, Sysco, Kellogg's, Kraft, Nestlé, Ford και GM.

Η CHEP ανήκει στην Brambles Limited.