Skip to main content
06 04 2016 | 12:37

Με τη συμμετοχή ενός 31χρονου αγρότη κύκλωμα ειδικών φρουρών έκανε τον "courier" όπλων

Με τη συμμετοχή ενός 31χρονου αγρότη κύκλωμα ειδικών φρουρών έκανε τον "courier" όπλων

Δύο αδέρφια από χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσιών, εκ των οποίων ο ένας 30 ετών, υπηρετεί ως ειδικός φρουρός στο Ρέθυμνο και ο δεύτερος, 31 ετών, είναι αγρότης, συγκαταλέγονται στο χαρακτηριζόμενο από την ΕΛ.ΑΣ κύκλωμα επίορκων αστυνομικών που προμήθευαν όπλα σκληρούς κακοποιούς της Αθήνας. Στους συνολικά τέσσερις ειδικούς φρουρούς που συνελήφθησαν (πέντε ειναι οι συλληφθέντες μαζί με τον 31χρονο αγρότη) οι τρεις είναι Κρητικοί και ο τέταρτος από την Αθήνα. Οι άλλοι δύο “ειδικοί φρουροί” με καταγωγή από την Κρήτη, ο ένας ειναι Χανιώτης, όπου και υπηρετεί, ενώ ο τέταρτος Κρητικός, υπηρετεί στην ΔΙΑΣ Αττικής. Ο τελευταίος συλληφθείς είναι από την Αθήνα και υπηρετεί επίσης στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Για τις Διωκτικές Αρχές “εγκέφαλος” φέρεται ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στα Χανιά, στο σπίτι του οποίου έγινε έρευνα και βρέθηκε ποσότητα αναβολικών. Συνάδελφοί του ανέφεραν στην “Π” ότι “μετατέθηκε στην Κρήτη, γιατί δημιουργούσε προβλήματα στην Αθηνα” . Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, όλοι οι εμπλεκόμενοι ειδικοί φορυροί υπηρετούσαν σην Αθήνα κατά το παρελθόν, πριν οι δύο εξ αυτών μετατεθούν στην Κρήτη.

Πληροφορίες και τηλέφωνα έδειξαν τους προμηθευτές

Γνωστά άτομα του υποκόσμου στην Αθήνα τα τηλέφωνα των οποίων παρακολουθούνταν θα ήταν οι παραλήπτες του οπλισμού που μετέφεραν οι εμπλεκόμενοι από την Κρήτη στην Αθήνα και το οποίο κατασχέθηκε. Αρμόδιες αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην “Π” ότι “στην υπόθεση υπάρχει παρελθόν αλλά και πεδίο έρευνας για το μέλλον”.

Οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων “ξεσκονίζουν” το παρελθόν των κατηγορουμένων, ακόμα και τους λόγους που επικαλέστηκαν ορισμένοι για να μετακινηθούν εκτός Αθήνας. Ενδεικτικό της σοβαρότητας και της σπουδαιότητας που δείχνουν οι αξιωματικοί που διενεργούν την προανάκριση είναι ότι συλλέγουν πληροφορίες ακόμα και για τη σχετικά πρόσφατη κοινωνική εκδήλωση που έγινε πριν λίγες εβδομάδες στο Μυλοπόταμο και στην οποία παραβρέθηκαν δύο από τους κατηγορούμενους. Αρμόδιες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ τονίζουν ότι “αν και τα όπλα φαίνεται να έρχονται τα περισσότερα από χώρα της ανατολικής Ευρώπης, ωστόσο δεν περνάει απαρατήρητη η σχέση των δύο με συγκεκριμένα άτομα από την περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου”.

Τι υποστηρίζουν οι ίδιοι

Αποστομωτική ήταν η απάντηση τών δύο αστυνομικών, που κατηγορούνται ότι μετέφεραν τα όπλα, για λογαριασμό κυκλώματος, που είχε στηθεί μέσα στην ΕΛ.ΑΣ και προμήθευε κακοποιούς. Όπως αναφέρει το Bloko.gr αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων τους ρώτησαν: "Μα καλά αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ είστε. Δεν σκεφθήκατε ποτέ ότι αυτά τα όπλα μπορεί να τα έστρεφαν κάποια στιγμή εναντίον σας;"Οι αστυνομικοί απάντησαν αρνητικά, δείχνοντας ότι το... κέρδος από τη μεταφορά τους "απαγόρευε" να σκεφτούν πέρα από το προφανές.

Οι δυο τους ομολόγησαν ότι είχαν το ρόλο του "courier", ότι θα παρέδιδαν τα όπλα στον... Αθηναίο, ο οποίος με τη σειρά του θα τα πωλούσε σε κάποιον. Τόσο ο τροφοδότης όσο και ο παραλήπτης, συνάδελφοί τους, αρνούνται όμως οποιαδήποτε εμπλοκή με το κύκλωμα.

Τι λέει ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των ειδικών φρουρών

Ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Κρήτης, Χρήστος Τσανακτσίδης, ερωτηθείς για το θέμα δήλωσε: “Παρακολουθούμε με ανησυχία όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί σε ότι αφορά τις συλλήψεις των τεσσάρων ειδικών φρουρών στην Αθήνα. Προσπαθούμε να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για την πορεία της έρευνας ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα του συμβάντος’.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ