Skip to main content
20 02 2015 | 16:45

ΕΔΕ στη Γαλακτοκομική Σχολή για την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΕΔΕ στη Γαλακτοκομική Σχολή για την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Την διενέργεια ΕΔΕ διέταξε ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα» για την υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Η ΕΔΕ διενεργείται από τριμελή επιτροπή με επικεφαλής το Νομικό Σύμβουλο Ανδρέα Αθανασόπουλο. Μεταξύ των άλλων αναμένεται να διερευνηθεί το ζήτημα του εκφοβισμού που φαίνεται ότι ασκούσαν στο νεαρό σπουδαστή άλλοι συμφοιτητές του και οι πιθανές ευθύνες της διοίκησης.

Εν τω μεταξύ, δύο ακριβώς βδομάδες μετά την εξαφάνιση του νεαρού από το Ρέθυμνο, δύο βδομάδες εντατικών ερευνών, και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για να φωτίσει το θρίλερ. Οι εσωτερικοί κι εξωτερικοί χώροι έγιναν και πάλι από το πρωί της Παρασκευής φύλλο και φτερό από αστυνομικούς. Για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες ερευνήθηκε σχολαστικά κάθε πιθανό κι απίθανο σημείο, χωρίς όμως να προκύψει το παραμικρό στοιχείο.

Μία εξέλιξη χθες αργά το βράδυ θα έκανε τον ιδιωτικό ερευνητή και την οικογένεια του νεαρού να ελπίζει ότι είναι πολύ κοντά στα χνάρια του. Ένα μήνυμα που θα δεχόταν ο γνωστός ερευνητής θα τον οδηγούσε εσπευσμένα στην περιοχή των αστικών λεωφορείων στου Ρέντη καθώς ο φύλακας εκεί ισχυριζόταν ότι είχε στην κατοχή του, στο κινητό του τραβήξει φωτογραφία του αγνοούμενου νεαρού.

«Βρεθήκαμε αμέσως στο σημείο. Είχα μεγάλη αγωνία και ήλπιζα ότι αν ήταν η φωτογραφία του Βαγγέλη πιθανόν να είχαμε κάτι στα χέρια μας που να μας βοηθούσε να πάμε παρακάτω. Δυστυχώς ο νεαρός της φωτογραφίας πραγματικά έμοιαζε καταπληκτικά με το Βαγγέλη αλλά δεν ήταν ο Βαγγέλης», σημειώνει ο κ. Τσούκαλης.

Λίγη ώρα αργότερα μία πληροφορία θα τον έφερνε στην πλατεία Ομονοίας και θα ξεκινούσε ένα σαφάρι εντοπισμού του Βαγγέλη καθώς φαίνεται σύμφωνα με την πληροφορία που έφτασε να πέρασε από το σημείο εκεί. «Δεν αφήσαμε στενό για στενό, δρόμο για δρόμο περιμετρικά της πλατείας φτάσαμε ακόμη και στα πιο σκοτεινά μονοπάτια ελπίζοντας ότι κάτι θα βρούμε. Δυστυχώς στάθηκε αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο». Στο μεταξύ η έρευνα που έγινε στην κάμερα ασφαλείας σε μαγαζί στο Μοναστηράκι έδειξε πάλι ένα νεαρό που περνούσε από εκείνο το σημείο ευρύτερα της πλατείας στο Μοναστηράκι αλλά δεν ήταν τελικά ο Βαγγέλης.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι έρευνες της αστυνομίας στα Ιωάννινα και μάλιστα φαίνεται ότι εστιάζουν σε κάθε σημείο στο εσωτερικό της σχολής αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν έχουν αφήσει τίποτα που να μη ψάξουν ακόμη και το χώρο με τα καζάνια των μαγειρείων.

Στο διαδίκτυο εν τω μεταξύ υπάρχει διαπιστωμένη μία κορύφωση της αγωνίας φίλων, συγγενών αλλά και ανθρώπων που δε γνωρίζουν το Βαγγέλη αλλά φαίνεται να παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης με κομμένη την ανάσα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Τσούκαλης: «Με συγκίνησε πάρα πολύ ένα μήνυμα στο Facebook από μία εξαδέλφη του Βαγγέλη η οποία χθες το βράδυ μου έστειλε ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα που πραγματικά με έκανε να πιστέψω πόσο δεμένη είναι η οικογένεια του Βαγγέλη. Εντύπωση μου έχει κάνει ότι έχουν γίνει μόνο από το δικό μου προφίλ 7500 κοινοποιήσεις μέσα σε λίγες ημέρες για το Βαγγέλη».

Ο ιδιωτικός ερευνητής πάντως χαρακτηρίζει την υπόθεση «λαβύρινθο» και όπως λέει μαζί με το συνεργάτη του Φόντα Βρόσγκο κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη.

Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι γιατί συνεχίζει να κρύβεται, αν κρύβεται και κυρίως τι είναι αυτό που τον έχει οδηγήσει στη απόφαση αυτή να εξαφανιστεί κυριολεκτικά από προσώπου γης.

Είναι φόβος;

Είναι αναγκαστική φυγή;

Είναι η αδυναμία να διαχειριστεί τον εκβιασμό που δεχόταν τον τελευταίο καιρό από συμφοιτητές του;

Είναι ο τρόμος που τον ανάγκασε να επιλέξει την εξαφάνιση ως λύτρωση;

Οι επόμενες ώρες είναι πάντως σε κάθε περίπτωση κρίσιμες όπως διευκρινίζεται και από την αστυνομία αλλά και από την ομάδα των ερευνητών που παρακολουθούν την υπόθεση και ενδεχομένως καθοριστικές για τη λύση του μυστηρίου που κρύβει η υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πηγή: epiruspost.gr