Skip to main content
28 08 2019 | 09:56

Για τις 19-21 Οκτωβρίου 2019 μετατίθεται η 1η Διεθνής Έκθεση Θεματικού Τουρισμού Γαστρονομίας και Οίνου

Για τις 19-21 Οκτωβρίου 2019 μετατίθεται η 1η Διεθνής Έκθεση Θεματικού Τουρισμού Γαστρονομίας και Οίνου

Κέντρο του Ελληνικού Τουρισμού θα γίνει για μία ακόμη φορά η Αθήνα, με την πραγματοποίηση της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού – Γαστρονομίας και Οίνου από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών(ΕΒΕΑ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς(ΕΒΕΠ), της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), του Επιμελητηριακού Όμιλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών (Ε.Δ.Μ.Ν), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Conference of Peripheral Maritime Regions CPMR και άλλων φορέων.

H 1η Διεθνής Έκθεση Θεματικού Τουρισμού (Εναλλακτικού Τουρισμού) Γαστρονομίας και Οίνου είναι η πρώτη έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και χωρίζεται σε 2 ενότητες.

Α’ Ενότητα: Θεματικός (Εναλλακτικός) Τουρισμός

Αγροτικός Τουρισμός (Αγροτικές Δραστηριότητες που σχετίζονται με την Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία κλπ., Παρατήρηση Οικοσυστήματος)

Αθλητικός Τουρισμός (Αθλητικές διοργανώσεις, δραστηριότητες & Εvent, Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, Αναρρίχηση, Golf, Ορειβασία, Ορειβατικό Σκι, Ορεινή Ποδηλασία, Ορεινό Τρέξιμο)

Αρχαιολογικός Τουρισμός (Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία,Μουσεία)

Αστικός Τουρισμός (Ανάπτυξη προορισμών City Break, Αγορές, Αρχιτεκτονική, Διασκέδαση, Εμπειρία, Εμπορικά Κέντρα, Ένταξη Πολιτιστικών Διαδρομών, Ιστορία κλπ.)

Γεωτουρισμός (Γεωπάρκα, Σπήλαια)

Εκπαιδευτικός Τουρισμός (Προγράμματα Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα, Γνωριμία με την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά)

Θαλάσσιος Τουρισμός (Αλιευτικός Τουρισμός, Θαλάσσια Παιχνίδια, Θαλάσσια Πάρκα, Καταδυτικός Τουρισμός, Μαρίνες, Τουρισμός Κρουαζιέρας, Σκάφη Αναψυχής)

Θρησκευτικός Τουρισμός (Εκκλησίες, Μοναστήρια)

Ιαματικός Τουρισμός (Ιαματικές πηγές, Κέντρα, Υπηρεσίες)

Ιατρικός Τουρισμός

Οικοτουρισμός (Αναπτύσσεται σε οικολογικά αξιόλογες και κυρίως θεσμοθετημένης περιβαλλοντικής προστασίας περιοχές π.χ. περιοχές Natura)

Πολιτιστικός τουρισμός (Επισκέψεις σε Μουσεία, Κάστρα, Ιστορικά Μνημεία, Έθιμα και Μουσικά Δρώμενα, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Φεστιβάλ)

Συνεδριακός τουρισμός (Εκθεσιακά Κέντρα, Συνεδριακά Κέντρα)

Τουρισμός υγείας και ευεξίας (Ευ ζην) (Θαλασσοθεραπεία, Θεραπευτικά Προγράμματα, Yoga, Spa κλπ.)

Τουρισμός Περιπέτειας (Αναρρίχηση, Canoe Kayak, Canyoning, Ιππασία, Kayak ποταμού, Mountain Biking, Ορειβατικοί & Πεζοπορικοί Σύλλογοι, Ποδηλασία, Rafting, Ταξίδια περιπέτειας, Trekking ποταμού, Υπαίθριες Δραστηριότητες)

Χειμερινός Τουρισμός (Σκι, Χειμερινά Σπορ, Χιονοδρομικά Κέντρα)

Β’ Ενότητα Γαστρονομία, Παραδοσιακά Ποτά και Οίνος

Ειδικό αφιέρωμα στην Γαστρονομία και τον Οίνο (Γεύσεις, Δρόμοι Κρασιού, Ζυθοποιίες, Κτήματα, Οινοποιεία,Παραδοσιακά Εστιατόρια, Παραδοσιακά Προϊόντα, Ποτοποιίες, Τοπικοί Συνεταιρισμοί).

Οι επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημαντικά Οφέλη των Εκθετών:

  • Είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση για τον Εναλλακτικό Τουρισμό , την Γαστρονομία και τον Οίνο.
  • Προβολή και ανάδειξη όλων των μορφών τουρισμού που μπορούν να συμβάλουν στις 365 μέρες τουρισμός στην Ελλάδα.
  • Προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα.
  • Προσφορές και πωλήσεις απευθείας στους επισκέπτες τις ημέρες της έκθεσης.  Επίσκεψη ξένων αντιπροσώπων, αγοραστών και επιχειρήσεων με προοπτική συνεργασίας με τις εταιρίες που θα συμμετέχουν στην έκθεση.
  • Πραγματοποίηση διεθνούς συνεδρίου τεραστίου ενδιαφέροντος για το Θεματικό Τουρισμό με παρουσίαση αναλυτικά όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. (πολλά εξειδικευμένα workshops, καθώς & γαστρονομικές γευσιγνωσίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με αναγνωρισμένους Chef) Διαφημιστική προβολή της Έκθεσης
  • Προβολή από τα Μ.Μ.Ε (T.V, Radio) και Social Media.
  • Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης πάνω από 100 χορηγοί επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα θα προβάλουν την έκθεση και θα λειτουργήσει online Tv και Radio με δυνατότητα οι επιχειρήσεις να δίνουν συνεντεύξεις.
  • Διαφημιστική προβολή της έκθεσης σε 90 ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας.
  • Διαφήμιση On Road