Skip to main content
02 04 2018 | 08:51

Στην τελική ευθεία για αναγνώριση ως προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ η φάβα Σαντορίνης και τα φασόλια/λόπια Ρόδου

Στην τελική ευθεία για αναγνώριση ως προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ η φάβα Σαντορίνης και τα φασόλια/λόπια Ρόδου

Λίγο πριν την αποστολή του φακέλου τους για αναγνώριση ως προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ βρίσκονται η φάβα Σαντορίνης και τα φασόλια/λόπια Κατταβιάς Ρόδου. Στο πρώτο προϊόν η αίτηση για αναγνώρισή του ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης βρίσκεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και περισσότερες πληρφοορίες μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ οι όποιες ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 23 Απριλίου 2018. Μετά από αυτή την προθεσμία, ο φάκελος θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο δεύτερο προϊόν η αίτηση για αναγνώρισή του ως προϊόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης βρίσκεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ οι όποιες ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 28 Μαΐου 2018. Μετά από αυτή την προθεσμία, ο φάκελος θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαδικασία Ενστάσεων

Κατά των αιτήσεων καταχώρισης ή τροποποίησης έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην Ελληνική επικράτεια. Οι ενστάσεις υποβάλλονται εντός της οριζόμενης προθεσμίας, στην Διεύθυνση  Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων, Τμήμα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ και άλλων Συστημάτων Ποιότητας, Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφ. Αθηνών 58, ΤΚ 104 41, Αθήνα, email: [email protected], τηλέφωνο: 210 5275286-287-288-289, Fax: 210 5275273. Για ένσταση κατά αιτήματος καταχώρισης συμπληρώνεται και υποβάλλεται το υπόδειγμα του παραρτήματος V της αρ.261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β) και  για ένσταση κατά αιτήματος τροποποίησης προδιαγραφών συμπληρώνεται και υποβάλλεται το υπόδειγμα του παραρτήματος VII της αρ.261611/2007 ΚΥΑ. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι, αιτούντες και ενιστάμενοι, δύνανται να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το σχετικό φάκελο.