Skip to main content
19 10 2016 | 11:03

Στην κατηγορία των delicatessen τα προϊόντα του Ν. Αιγαίου - συμμετέχουν στη SIAL

Στην κατηγορία των delicatessen τα προϊόντα του Ν. Αιγαίου - συμμετέχουν στη SIAL

Πιστή στην εξωστρέφεια, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υποψήφια Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στην 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «SIAL 2016», που πραγματοποιείται στη Γαλλία.

Πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Είναι μια παγκόσμια έκθεση υψηλής επισκεψιμότητας, που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές απ’ όλο τον κόσμο, αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο, ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο.

Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει σε διεθνή έκθεση αυτής της κατηγορίας και βεληνεκούς, γεγονός πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που διεκδικεί τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, στο πλαίσιο της πολιτικής της εξωστρέφειας, της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων και της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου.

Το άνοιγμα της έκθεσης, την Κυριακή, έφερε τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών, λόγω του εντυπωσιακού περιπτέρου, όπου οι παραγωγοί των νησιών παρουσιάζουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, που ήδη προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αγοραστών, στην κατηγορία των ντελικατέσεν.

Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται εκλεκτές συνταγές του Νοτίου Αιγαίου, με σκοπό τη μύηση των επισκεπτών της έκθεσης στην Aegean Cuisine και τους δίνουν, μέσα από την πανδαισία των γεύσεων, ένα ακόμη ισχυρό κίνητρο για να επισκεφθούν τα νησιά μας.

Πηγή: ert.gr