Skip to main content
06 11 2019 | 10:41

Στην Αθήνα το Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος από την ΕΔΟΚ

Στην Αθήνα το Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος από την ΕΔΟΚ

Το ρολόι μετρά αντίστροφα για το Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος (UECBV) και του Δικτύου Νέων Ευρωπαίων Στελεχών του Κρέατος (YEMCo), το οποίο διοργανώνει η ΕΔΟΚ στις 7-9 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα.

Υπό τον γενικό τίτλο «Συναντούμε το παρόν, διαμορφώνουμε το μέλλον» και με κεντρικό σύνθημα «Αντιμετωπίζοντας μελλοντικές προκλήσεις: Εμπορικές Σχέσεις και Τεχνολογία», το διεθνές αυτό forum θα ασχοληθεί με μια θεματολογία άκρως επίκαιρη για όλους τους εμπλεκόμενους στον Τομέα του κρέατος.

Ανάμεσα στα ζητήματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο είναι οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Ελλάδα θα αναδειχθεί ως πύλη για τις εξαγωγές κρέατος προς τη Μέση και την Άπω Ανατολή και ως χώρα επενδύσεων που σχετίζονται με τον Τομέα του Κρέατος καθώς και η καινοτομία όπως η ευφυής κτηνοτροφία και η εισαγωγή των ρομπότ συνεργασίας στη μεταποίηση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το επίκεντρο του Συνεδρίου, όμως, θα είναι η Πράσινη Συμφωνία της Κομισιόν και το τι ακριβώς σημαίνει για τον Τομέα του Κρέατος, πως θα προστατευθεί το περιβάλλον και παράλληλα θα διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη του Τομέα.

Με την πλούσια ατζέντα του αλλά και τον μεγάλο αριθμό συνέδρων που έχουν εγγραφεί ήδη, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και θεσμικών Φορέων του Τομέα από Ελλάδα και εξωτερικό, το Διεθνές Συνέδριο φιλοδοξεί να δώσει καίριες απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τον Τομέα του κρέατος.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχουν και οι τεχνικές συναντήσεις με τη συμμετοχή ειδικών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την πρώτη ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου.

Οι συμμετέχοντες, με την εγγραφή τους, μπορούν να λάβουν μέρος και στο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει, και φυσικά θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με επαγγελματίες και στελέχη του Τομέα του κρέατος.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομική ζωή της χώρας, η ανάγκη για ένα ισχυρό και βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο παραμένει και η ΕΔΟΚ φιλοδοξεί, το διεθνές αυτό συνέδριο να αποτελέσει βήμα διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του κρέατος και να αποτυπωθούν απόψεις και προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών και της κοινωνίας γενικότερα.

Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα ΕΔΩ 16285 – UECBV AGM AND CONFERENCE ATHENS 2019 DRAFT programme 0.29 (4)_GR

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνεδρίου και της Ετήσιας Συνέλευσης της UECBV και YEMCo.

https://uecbv2019agm.gr/el/home-gr-2/

Λίγα λόγια για την ΕΔΟΚ

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) είναι η πρώτη διεπαγγελματική οργάνωση του είδους της και η σύστασή της είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας διεργασίας που άρχισε στις αρχές της δεκαετίας και πλέον ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των σημαντικότερων επαγγελματικών φορέων στον τομέα του κρέατος και την υποστήριξη όλων των σχετικών με την κτηνοτροφία φορέων. Εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση διεπαγγελματικών δραστηριοτήτων και προωθεί το διάλογο μεταξύ, τόσο των μελών όσο και με τους θεσμικούς φορείς, με σκοπό να δημιουργηθούν οι παρεμβάσεις εκείνες που θα αναδείξουν τον κλάδο και θα οδηγήσουν σε πορεία ανάπτυξης τα μέλη του.

Βασικός σκοπός της ΕΔΟΚ είναι η ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας, που θα συμβάλλει στην ορθότερη εκτίμηση της κατάστασης της αγοράς του κρέατος, καθώς και στη διατήρηση και ανάπτυξη των οικονομικών δραστηριοτήτων του κλάδου. Οι κυριότεροι στόχοι της ΕΔΟΚ είναι:

Η συμβολή σε θέματα σχεδιασμού, διαμόρφωσης και εφαρμογής της στρατηγικής και των πολιτικών ανάπτυξης όλων των δραστηριοτήτων που αφορούν στο κρέας.

Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των αρμόδιων φορέων σχετικά με την οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτιστική σπουδαιότητα των προϊόντων.

Η προάσπιση, προώθηση και εκπροσώπηση των συμφερόντων του κλάδου απέναντι στο Κράτος, την Ε.Ε., τους Διεθνείς Οργανισμούς και Ιδρύματα.

Ο καθορισμός ειδικών θεμάτων και η προώθηση σύναψης συμφωνιών (διεπαγγελματικών συμφωνιών) μεταξύ των μελών της.

Ποια είναι η UECBV

H UECBV καλύπτει τον εμπορικό τομέα της κτηνοτροφίας και τις συναλλαγές του κρέατος. Αποστολή της είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο εξασφαλίζεται ότι, όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας του εμπορίου ζώντων ζώων και κρέατος καθώς και η βιομηχανία κρέατος της Ευρώπης (οι κτηνοτρόφοι, οι αγορές ζωικού κεφαλαίου, οι έμποροι ζώντων ζώων, τα σφαγεία, τα εργαστήρια τεμαχισμού και επεξεργασίας, οι μονάδες παρασκευής προϊόντων κρέατος, οι χονδρέμποροι, οι εισαγωγείς και οι εξαγωγείς), μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών και της κοινωνίας γενικότερα, ασκώντας αποτελεσματικό ανταγωνισμό με σεβασμό στην αειφόρο ανάπτυξη.

Στην UECBV συμμετέχουν 53 εθνικές οργανώσεις που προέρχονται από 24 από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργανώσεις από την Ιαπωνία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία, την Ελβετία, την Τουρκία και την Ουκρανία καθώς και τρείς διεθνείς σχετικές με τον τομέα οργανώσεις. Συνολικά, εκπροσωπούνται στην UECBV μέσω των εθνικών οργανώσεων και των διεθνών ομοσπονδιών που είναι μέλη της, 20.000 περίπου επιχειρηματικές μορφές όλων των μεγεθών που αντιστοιχούν σε 230.000 θέσεις εργασίας.

Συνοδευτικά αρχεία

PDF icon Το πρόγραμμα