Skip to main content
22 10 2015 | 10:48

Green Pork: Πρόγραμμα για παραγωγή χοιρινού κρέατος που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον

Green Pork: Πρόγραμμα για παραγωγή χοιρινού κρέατος που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον

«Το πράσινο χοιρινό - Green Pork», το κρέας με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, είναι το αποτέλεσμα ενός καινοτόμου ερευνητικού έργου που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου με τη βιομηχανία αλλαντικών ΒΙΚΗ.

Οι ερευνητικές μέθοδοι, για την παραγωγή «πράσινου» χοιρινού κρέατος και τα τελικά αποτελέσματα του έργου, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου της Άρτας στις 7 το απόγευμα.

Το έργο, αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Ηπείρου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Γεωργικού Πανεπιστημίων της Huazhong από την Κίνα, όπως και της ΒΙΚΗ, για την ανάδειξη και διακριτή παραγωγή του ελληνικού χοιρινού κρέατος και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και την Γενική Γραμματεία Έρευνας Τεχνολογίας.

Στην σχετική ανακοίνωση του ΤΕΙ Ηπείρου, σημειώνεται πως η έννοια των ειδικών ποιοτικών παραμέτρων, της χρήσης πρωτεϊνικών διατροφικών πηγών από τη χώρα του προτύπου παραγωγής, αλλά και της μεθοδολογίας, μπορεί να οδηγήσει το εθνικό αυτό πρότυπο σε ευρωπαϊκή στρατηγική.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων Γιάννης Σκούφος.

Δείτε περισσότερα στον σύνδεσμο: http://greenpork.gr/