Skip to main content
11 12 2017 | 14:31

Στην βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος «ποντάρει» ολοένα και περισσότερο η ΜΕΒΓΑΛ

Στην βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος «ποντάρει» ολοένα και περισσότερο η ΜΕΒΓΑΛ

Στον ολοένα και ανταγωνιστικότερο κλάδο των τροφίμων και συγκεκριμένα των γαλακτοκομικών προϊόντων η ιστορική γαλακτοβιομηχανία της Βορείου Ελλάδος και μια από τις μεγαλύτερες της χώρας ΜΕΒΓΑΛ απαντάει με την ολοένα και μεγαλύτερη αναβάθμιση της ποιότητας του γάλακτος που εισκομίζει.

Προς αυτήν την κατεύθυνση φροντίζει οι παραγωγοί συνεργάτες της να έχουν εις γνώση τους όλα τα δεδομένα που η επιστήμη επιτυγχάνει. Κάλεσε λοιπόν, για άλλη μια φορά, την Kego Agri και την Alta Genetics, εταιρείες με παγκόσμια εμπειρία και βαθιά γνώση για μια ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος μέσω της γενετικής.

Η κα Anneke Talsma προερχόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τον κτηνίατρο κ. Σταύρο Αυγερινό, παραγωγό και συνεργάτη της Kego Agri στην Ελλάδα ανέλαβαν να ενημερώσουν τους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της ΜΕΒΓΑΛ πώς να χρησιμοποιούν το γενετικό υλικό και την γενετική βελτίωση ώστε μακροπρόθεσμα να αυξάνουν την ποιότητα του γάλακτος και να επιτυγχάνουν τα επιθυμητά επίπεδα σε λίπος, πρωτεΐνες και σωματικά κύτταρα.

Παράγοντες που όπως δήλωσε και ο Διευθυντής της ζώνης γάλακτος της γαλακτοβιομηχανίας, κ. Τουλγαρίδης Μανώλης πρέπει να είναι στα μέγιστα δυνατά επίπεδα ώστε και τα παραγόμενα προϊόντα της εταιρείας να είναι τα καλύτερα της αγοράς όπως άλλωστε έχει αποδειχτεί ότι είναι όλα αυτά τα χρόνια από την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι καταναλωτές.

Προϊόντα που συνεχώς διακρίνονται με βραβεία και με την Αντιπρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο, κα Μαίρη Χατζάκου που και η ίδια τιμήθηκε φέτος ως «Γυναίκα Επιχειρηματίας της Χρονιάς» να επισημαίνει πρόσφατα ότι το 20% των γιαουρτιών που εξάγει η Ελλάδα ανά τον κόσμο, δηλαδή 1 στα πέντε γιαούρτια, είναι παραγωγής ΜΕΒΓΑΛ!

Η ενημερωτική εκδήλωση στόχευε ακόμη και στο πως μπορούν οι αγελαδοτρόφοι να μετρήσουν και ν’ αυξήσουν την κερδοφορία στις μονάδες τους. Με στοιχεία που έχουν προκύψει μετά από πολλές και στοχευμένες έρευνες σε φάρμες της Αμερικής. Να σκεφτείτε ότι η καλεσμένη κα Anneke Talsma πέρα από την επιστημονική της κατάρτιση προέρχεται από οικογένεια που διατηρεί μονάδα με 8.500 αγελάδες αποδίδοντας ημερησίως 260τόνους γάλα!

Στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων που διαθέτει η ΜΕΒΓΑΛ βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι αγελαδοτρόφοι της απ’ όλα τα σημεία της Βορείου Ελλάδος. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Κοτόπουλος Ηλίας από την Ξάνθη με 25 τόνους γάλα ημερησίως. Πλούτος Στράτος με 7τ την ημέρα, Τσέτουρας Θεόδωρος με 4τ και οι δύο από Άδενδρο. Παπαδόπουλος Δήμος από την Σίνδο με 10τ την ημέρα. Δαργινάκης Αδάμ από την Ανάληψη με 6τ ημερησίως. Αυγερινός Σταύρος από την Αραβησσό με 5τ γάλα την ημέρα. Γιαρίμαγας Νίκος από το Ν. Αγιονέρι με την ημερήσια παραγωγή να φτάνει τους 17τ. Ο Μπακαρτζάκης Δρόσος με 5τ από το Βαφειοχώρι. Ο Σαμολαδάς Χρήστος από το Π. Γυναικόκαστρο με 1,5τ, ο Πάσογλου Θεόδωρος από τα Κύμινα με 1τ ημερησίως, η Παταζού Σοφία από τον Λουδία με 3,5τ και ο Σίμος Αλέκος από τον Πεντάλοφο με 1τ γάλα την ημέρα.

Μετά την πολύωρη ομιλία ακολούθησε γεύμα σε γνωστό εστιατόριο των Κουφαλίων, έδρα της γαλακτοβιομηχανίας.

Πηγή: pellanews.gr