Skip to main content
17 02 2015 | 13:22

Hμερίδα για τη στέβια διοργανώνεται στις 20 Φεβρουαρίου στο Αγρίνιο

Hμερίδα για τη στέβια διοργανώνεται στις 20 Φεβρουαρίου στο Αγρίνιο

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΕΤΕΘ/ΕΚΕΤΑ) και ο Ε.Υ. για το ΙΕΤΕΘ της δράσης Πειράματα Αγρού (ΕΕ1) του προγράμματος GreekStevia στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Πειράματα αγρού - Έρευνα Αγοράς στέβιας: Αποτελέσματα –Εφαρμογές».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, ώρες 10.00-14.30 στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στο Αγρίνιο. Χορηγός είναι το ΕΣΠΑ 2007-2013 (ΓεΓΕΤ), φορέας-συντονιστής η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. και ο δρ. Δ. Λαδικός, ενώ συνεργάτες-φορείς είναι οι: Ε.Κ.Ε.Τ.Α./Ι.Ε.ΤΕ.Θ., ΑΝΘΗΡ ΑΒΕΕ, ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ Α.Ε., Ιατρική Σχολή, Εργ. Βιολογίας ΕΚΠΑ, Ιατρική Σχολή, Μον. Ενδοκρινολογίας ΕΚΠΑ και AGROLAB Α.Ε.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγρινίου «Η Ένωση».

Πρόγραμμα

10.00-10.45

Προσέλευση, Εγγραφή, Καφές

10.45-11.00

Χαιρετισμός Καλωσόρισμα από ΑΣ Αγρινίου, Θ. Κουτσουπιάς

Συστάσεις-Παρουσίαση εκπροσώπων Ομάδων καλλιέργειας στέβιας, σ. Καθ. Π. Λόλας

11.00-11.10

Το Πρόγραμμα GreekStevia-Συντονιστής-Φορείς-Δράσεις, Καθ. Π. Λόλας

11.10-11.30

Πειράματα Σπορείων-Ξήρανσης: Αποτελέσματα-Εφαρμογές- Συζήτηση, Γεωπόνος Η. Ντζάνης

11.30-11.50

Έρευνα αγοράς της Στέβιας στην Ελλάδα & το Εξωτερικό—Συζήτηση, Αναπλ. Καθ. Δ. Σκάλκος

11.50-12.10

Η στέβια ως γλυκαντικό στην ελληνική αγορά, η εμπειρία της ΕΨΑ, Προοπτική, Χημικός Χ. Τσαμοπούλου

12.10-12.30

Διάλλειμα- Καφές, Δοκιμή αναψυκτικού με στέβια

12.30-13.50

Πειράματα αγρού: Αποτελέσματα-Εφαρμογές- Συζήτηση, Καθ. Π. Λόλας

13.50-14.10

Προοπτική Ένωσης Παραγωγών Στέβιας Ελλάδας (ΕΠΣΕ), Τοποθέτηση εκπροσώπων Ομάδων καλλιέργειας στέβιας

14.10-14.20

Συμπεράσματα –Ευχαριστίες- Κλείσιμο Ημερίδας, Καθ. Π. Λόλας

14.20-15.00

Ελαφρύ Γεύμα