Skip to main content
15 10 2014 | 08:37

Η Γερμανίδα μάνατζερ της χρονιάς 2014 εξήρε την ελιά και το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας

"Η μοναδική σε ποιότητα και ποικιλία αγροτική παραγωγή της περιοχής πρέπει να υπαχθεί σε ένα ενιαίο εμπορικό σήμα ανά προϊόν για ολόκληρο τον νομό Μεσσηνίας (λ.χ. Kalamata olives, Messinia figs)” πρότεινε η Βιργινία Γκριν, πρόσφατα βραβευθείσα ως Μάνατζερ της χρονιάς 2014, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα “Ελευθερία”. Και εξήγησε ότι “ολόκληρη η παραγωγή του καθενός ξεχωριστά μεσσηνιακού προϊόντος θα πρέπει να συγκεντρώνεται από ένα φορέα κι, εφόσον πληροί τα ποιοτικά κριτήρια, να συσκευάζεται με την ίδια ετικέτα ώστε να είναι αναγνωρίσιμη από τον ξένο καταναλωτή. Ετσι θα εξασφαλισθεί η διαχρονική συνέχεια και συνέπεια της τροφοδότησης της ξένης αγοράς με επαρκή πάντα ποσότητα κι εγγυημένη σταθερή ποιότητα του προϊόντος. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους μεγάλους εμπορικούς οίκους και αλυσίδες καταστημάτων στο εξωτερικό. Ο ενιαίος βέβαια φορέας θα πρέπει να φροντίσει και για την εκτεταμένη προβολή στις κατάλληλες εκθέσεις, στους μεσάζοντες προμηθευτές, στο Διαδίκτυο κ.λπ.”

Ο γνωστός πολυεθνικός όμιλος πιστοποίησης TUV Nord ανακήρυξε πρόσφατα την χημικό μηχανικό και επιχειρηματία Βιργινία Γκριν σε "Μάνατζερ της Χρονιάς για το 2014". Μπορεί φυσικά η κ. Γκριν να είναι γεννημένη στο Διδυμότειχο, είναι όμως σύζυγος του γνωστού Καλαματιανού και πρώην διπλωματικού Σταύρου Σταθουλόπουλου.

Η δρ. Βιργινία Γκριν (το γένος Γιοβανούδη) είναι ιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας ENCOS GmbH -μέλους σήμερα της TUV Nord- με έδρα το Αμβούργο και παραρτήματα σε Φρανκφούρτη και Γκράιφσβαλντ της Γερμανίας, καθώς και σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και διάφορα εργοτάξια στη Βόρεια Γερμανία. Η εταιρεία της έχει ειδικευτεί στις μελέτες διεργασιών στο χώρο της χημικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας. Απασχολεί πάνω από 150 επιστήμονες, μηχανικούς, τεχνικούς κ.ά., εκ των οποίων οι 25 είναι Έλληνες. Η Βιργινία Γκριν μάλιστα τα τελευταία χρόνια εκλέγεται συνεχώς τόσο στη γενική συνέλευση όσο και στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Καινοτομίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Αμβούργου. Η εταιρεία της είναι μέλος του γνωστού πολυεθνικού ομίλου πιστοποίησης TUV Nord, ο οποίος απασχολεί πάνω από 10.000 εργαζόμενους σε 70 χώρες.

Κάθε χρόνο η κ. Γκριν με το σύζυγό της Σταύρο Σταθουλόπουλο επισκέπτονται την Καλαμάτα και διαμένουν στο πυργόσπιτό τους στη Σάνταβα. Είναι γνωστό σε πολλούς φυσικά ότι ο κ. Σταθουλόπουλος είναι γέννημα-θρέμμα Καλαματιανός, πρώην διπλωματικός Τύπου και Επικοινωνίας και διευθυντής του ΕΟΤ στο Μόναχο. Σήμερα είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και εκδότης-συγγραφέας, εγκατεστημένος στο Αμβούργο.

"Η Μεσσηνία είναι ευλογημένος τόπος, που είχα τώρα την ευκαιρία, λόγω του συζύγου, να γνωρίσω καλύτερα” σημειώνει μιλώντας στην "Ελευθερία" η κ. Γκριν και συνεχίζει: "Εχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Θα πρέπει να βελτιώσει καθοριστικά την τουριστική της υποδομή, κατά το παράδειγμα άλλων προχωρημένων στον τομέα αυτό περιοχών της χώρας. Προπάντων δε, για τουρίστες ποιότητας αφού διαθέτει όχι μόνο άριστο φυσικό αλλά και πολιτιστικό πλούτο κι ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο, διεθνές αεροδρόμιο, πέρα από το γεγονός ότι απέχει πλέον μόνο δύο ώρες από μια μεγαλούπολη 5 εκατομμυρίων και το «Ελ. Βενιζέλος»".

Πηγή: eleftheriaonline.gr