Skip to main content
20 03 2019 | 08:48

Από 22 έως 24 Μαρτίου ο 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

Από 22 έως 24 Μαρτίου ο 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

Τον 5ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (5rd Cretan Olive Oil Competion) συνδιοργανώνουν από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου 2019, στο Ρέθυμνο, η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Πρόκειται για την προσπάθεια ενίσχυσης των παραγωγών ελαιολάδου που διατηρούν υψηλά κριτήρια καλλιέργειας, με τις κατηγορίες του διαγωνισμού να αφορούν στο τυποποιημένο Ελαιόλαδο Συμβατικής Καλλιέργειας αλλά και Βιολογικής Καλλιέργειας.

Η φετινή διοργάνωση υλοποιείται, για ακόμα μία φορά, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ελαιολάδου στη Κρήτη:

«Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων, από την κριτική επιτροπή, θα διαρκέσει δύο ημέρες (22 και 23 Μαρτίου) και την Κυριακή 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό καλούνται από την Περιφέρεια να συμπληρώσουν την αίτηση στην ιστοσελίδα www.cretanooc.org και να στείλουν τα δείγματα στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «ΕΝΩΣΗ», με ημερομηνία αποστολής έως τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019.

Εν τω μεταξύ, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα για τον ελαιοκομικό κλάδο και την κρητική διατροφή με θέμα «Ο ρόλος του ελαιολάδου στην Κρητική Διατροφή. Τρόποι στήριξης και προώθησής του» το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, στις 17:30, στον συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach, στο Ρέθυμνο.

Στόχος της ημερίδας είναι η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των παραγωγών και τυποποιητών, καθώς και όλων όσοι ενδιαφέρονται για την ελιά και το ελαιόλαδο, αλλά και για την κρητική διατροφή και κουζίνα.