Skip to main content
25 08 2016 | 11:03

Πρώτα τα κεράσια Εδέσσης σε αντιοξειδωτικά, σε σχέση με όλα τα φρούτα, σύμφωνα με τον καθηγητή Κουρέτα

Πρώτα τα κεράσια Εδέσσης σε αντιοξειδωτικά, σε σχέση με όλα τα φρούτα, σύμφωνα με τον καθηγητή Κουρέτα

Πρώτο ανάμεσα στα φρούτα είναι το κεράσι (ποικιλία Τραγανά Εδέσσης) σε αντιοξειδωτική δράση, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο που είναι το ρόδι. Η μέτρηση έγινε φέτος το καλοκαίρι στο εργαστήριο του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που διευθύνει ο καθηγητής, Δημήτρης Κουρέτας. Τα αναλυτικά αποτελέσματα τα ανήρτησε, σε πρώτη φάση, στο λογαριασμό του στο Facebook:

  • Η δράση εκφράζεται σε μονάδες αντιοξειδωτικής δράσης.
  • Η λήψη αντιοξειδωτικών συνιστάται καθημερινά αλλά εξαρτάται από την κατάσταση του οργανισμού.
  • Δεν ισχύει το "όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά".
  • Η καθημερινή λήψη συνιστάται από 10.000 έως 20.000 μονάδες αντιοξειδωτικής δράσης.
  • Όλα είναι στα 100 γραμ.:

1. Κεράσι τραγανό Εδέσσης, 5.500 μονάδες

2. Ρόδι 4.200-3.000 (ανάλογα με τα ρόδια)

3. Κεράσι (ποικιλία Γερμανικά) 2.700

4. Blueberry 2.600

5. Ακτινιδιο 1.700

6. Ανανάς 1.100

7. Σταφυλι κόκκινο 800

8. Πεπόνι 700

9. Ροδάκινα, βανίλλιες (δαμάσκηνα) 600

10. Μούρα 600

Όλα τα υπόλοιπα φρούτα κυμαίνονται από 600 έως 300 μονάδες."