Skip to main content
21 06 2018 | 14:18

Κίτρινα, χωρίς ασθένειες και με μέσο βάρος 160-170 γρ. βιομηχανικά ροδάκινα θέλουν οι κονσερβοποιίες

Κίτρινα, χωρίς ασθένειες και με μέσο βάρος 160-170 γρ. βιομηχανικά ροδάκινα θέλουν οι κονσερβοποιίες

Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η συγκομιδή του συμπύρηνου ροδάκινου και με σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας ενημερώνει τους παραγωγούς "για την αναγκαιότητα παράδοσης στις βιομηχανίες κατάλληλης ποιότητας.

Όπως είναι γνωστό, η ελληνική κομπόστα ροδάκινου, αλλά και ο χυμός του και το κατεψυγμένο του προϊόν, κατέκτησαν εδώ και πολλά χρόνια την παγκόσμια αγορά. Αυτό στηρίχτηκε σε δύο προϋποθέσεις:

1) Tην άριστη ποιότητα πρώτης ύλης και συνεπώς τελικού προϊόντος

2) Tο ανταγωνιστικό κόστος

Δυστυχώς, την προηγούμενη χρονιά, παρά την επαρκή ποσότητα, η ποιότητα του συμπύρηνου ροδακίνου που παρέλαβαν τα εργοστάσια ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, υποβαθμισμένη, με κύρια χαρακτηριστικά την μικροκαρπία και τα άγουρα-πράσινα ροδάκινα. Αυτό δημιούργησε δυσκολίες διάθεσης του προϊόντος.

Φέτος εκτιμάται ότι αναμένεται καλύτερη ποιότητα, κυρίως μέγεθος, λόγω περιορισμένης σχετικά καρπόδεσης, που μείωσε το κόστος του αραιώματος. Οι παραγωγοί μπορούν να παραδώσουν τη γνωστή καλή ποιότητα του παρελθόντος για να ξανακατακτήσουμε τις αγορές.

Αυτό απλά σημαίνει να παραδώσουν ροδάκινα κίτρινα, χωρίς ασθένειες, με μέσο βάρος 160-170 γρ. και με ελάχιστο βάρος 120 gr."