Skip to main content
13 02 2015 | 12:35

Σεμινάρια οινολογίας-αμπελουργίας σε Τήνο, Σύρο, Σαντορίνη

Σεμινάρια οινολογίας-αμπελουργίας σε Τήνο, Σύρο, Σαντορίνη

Ξεκινούν από τις 13 Φεβρουαρίου στα νησιά Τήνο, Σύρο, Σαντορίνη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την ΚΟΙΝΣΕΠ «ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ» και το ΚΕΚ Γεννηματάς ΑΕ, σεμινάρια για την αμπελουργία και την οινοποιία, στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης ανέργων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στο νομό Κυκλάδων».

Αναλυτικά το πρόγραμμα ανάλογα με την ημερομηνία και το χώρο διενέργειας των σεμιναρίων έχει ως εξής:

1. 13-14 Φεβρουαρίου 2015 (ΙΕΚ Σύρου, Παρασκευή & Σάββατο 16.00-21.00)

  • Μορφολογία & φυσιολογία αμπέλου
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη, ριζικό σύστημα, χειμερινός ληθαργος
  • Καλλιεργητικές εργασίες αμπελώνα: έδαφος, πολλαπλασιασμός
  • ΤERROIR αμπελώνα: Επίδραση στα χαρακτηριστικά του οίνου. Γεωγραφική θέση, προσανατολισμός, μηχανική και χημική σύσταση εδάφους, κλίμα περιοχής (μικροκλίμα), ποικιλίες, καλλιεργητικές πρακτικές. Αναφορά στο terroir του αντίστοιχου νησιού.
  • Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου
  • Πορεία ωρίμανσης τρυγητός (γεύση, χρώμα, άρωμα)
  • Οινοποίηση (ερυθρή, λευκή, ροζέ, οίνοι γλυκείς, αφρώδεις)

Εκπαιδεύτρια: Βοσκίδη Ελένη

2. 15-16 Φεβρουαρίου 2015 (πρώην Δημοτικό Σχολείο Στενής Τήνου, Κυριακή & Δευτέρα 16.00-21.00)

  • Μορφολογία & φυσιολογία αμπέλου
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη, ριζικό σύστημα, χειμερινός ληθαργος
  • Καλλιεργητικές εργασίες αμπελώνα: έδαφος, πολλαπλασιασμός
  • ΤERROIR αμπελώνα: Επίδραση στα χαρακτηριστικά του οίνου. Γεωγραφική θέση, προσανατολισμός, μηχανική και χημική σύσταση εδάφους, κλίμα περιοχής (μικροκλίμα), ποικιλίες, καλλιεργητικές πρακτικές. Αναφορά στο terroir του αντίστοιχου νησιού.
  • Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου
  • Πορεία ωρίμανσης τρυγητός (γεύση, χρώμα, άρωμα)
  • Οινοποίηση (ερυθρή, λευκή, ροζέ, οίνοι γλυκείς, αφρώδεις)

Εκπαιδεύτρια: Βοσκίδη Ελένη

3. 18-19 Φεβρουαρίου 2015 (ΕΠΑΛ Θήρας, Τετάρτη & Πέμπτη 16:00–21:00)

  • Ιστορικά στοιχεία ελληνικού αμπελώνα
  • Μορφολογία και φυσιολογιά της αμπέλου
  • Καλλιεργητικές τεχνικές
  • Ασθένειες και εχθροί
  • Τerroir
  • Ωρίμανση και τρύγος
  • Οινοποίηση
  • Στοιχεία γευσιγνωσίας οίνου

Εκπαιδευτής: Ρουσσάκης Ηλίας

Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr

Για πληροφορίες στο τηλ. 22810 85900