Skip to main content
25 08 2016 | 13:24

Πότε επιτρέπεται και πότε απαγορεύεται η οινοποίηση κορινθιακής σταφίδας και η παράδοσή της σε οινοποιεία

Πότε επιτρέπεται και πότε απαγορεύεται η οινοποίηση κορινθιακής σταφίδας και η παράδοσή της σε οινοποιεία

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με σχετική της ανακοίνωση, υπενθυμίζει όσα με την έναρξη του τρύγου θα πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί Κορινθιακής Σταφίδας:

"Δικαίωμα παράδοσης προϊόντος στα οινοποιεία προς οινοποίηση, έχουν αυστηρά και μόνο όσοι έχουν εκτάσεις οι οποίες στο αμπελουργικό μητρώο αναφέρονται με κωδικό οινοποιήσιμης και μόνο για τις συγκεκριμένες ποσότητες που προέρχονται από αυτές (περίπου 1500 κιλά/στρέμμα).

Απαγορεύεται αυστηρά η διάθεση προς οινοποίηση ή απόσταξη Κορινθιακής Σταφίδας από εκτάσεις που προορίζονται για παραγωγή ξηρού προϊόντος και έχουν δικαιώματα προς στρεμματική ενίσχυση.

Αντίστοιχα, οι οινοποιητικές επιχειρήσεις απαγορεύεται αυστηρά να παραλαμβάνουν και να οινοποιούν σταφύλια από αμπελοτεμάχια που δεν έχουν τον αντίστοιχο κωδικό χρήσης αμπελοτεμαχίου.

Εφιστάται η προσοχή τόσο στους παραγωγούς, όσο και στους οινοποιούς για την τήρηση όλων των ανωτέρω, καθώς και για το ότι θα πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας."