Skip to main content
07 02 2018 | 17:38

Οι δύο παγετοί του 2017 μείωσαν την παραγωγή κρασιών του Μπορντό κατά 40%

Οι δύο παγετοί του 2017 μείωσαν την παραγωγή κρασιών του Μπορντό κατά 40%

Η παραγωγή κρασιού στην περιοχή του Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας μειώθηκε κατά 40% μετά τον τρύγο του 2017, σε σύγκριση με το 2016, λόγω του παγετού που έπληξε την περιοχή στα τέλη Απριλίου.

«Η συνολική οινοπαραγωγή το 2017 είναι 3,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα, μειωμένη κατά 40% σε σχέση με το 2016. Η περιοχή του Saint-Emilion είναι περισσότερο επηρεασμένη, ενώ στο Médoc έχουμε τις μικρότερες επιπτώσεις», δήλωσε στο AFP το Διεπαγγελματικό Συμβούλιο Οίνου του Μπορντό (CIVB).

«Αυτός ο μέσος όρος δεν αντανακλά την πραγματικότητα, επειδή μερικά κτήματα έχουν χάσει το 80 με 90% της παραγωγής τους» και άλλα κτήματα δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου, ενώ οι λεπτομέρειες του επίσημου απολογισμού θα δημοσιευθούν μέσα στον Φεβρουάριο.

Ο παγετός έπληξε τους αμπελώνες του Μπορντό τις νύχτες 20-21 Απριλίου και 27-28 Απριλίου.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η παραγωγή οίνου, που επηρεάστηκε σημαντικά από τους κλιματικούς κινδύνους, θα μειωθεί κατά 14% το 2017 σε σύγκριση με την προηγούμενη σοδειά, όπως ανακοίνωσε τον Οκτώβριο το FranceAgriMer.