Skip to main content
02 04 2015 | 07:30

Ο Λευτέρης Λαζάρου πρότεινε στους Θεσσαλονικείς συνταγές με τσιπούρα και λαβράκι

Ο Λευτέρης Λαζάρου πρότεινε στους Θεσσαλονικείς συνταγές με τσιπούρα και λαβράκι

Τρεις εκδηλώσεις με δωρεάν συμμετοχή για επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, σεφ, σπουδαστές μαγειρικής, γονείς και κηδεμόνες διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 27 και τη Δευτέρα 30 Μαρτίου η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece (δημόσιος φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης) στο πλαίσιο υλοποίησης του ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα - λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας), με τίτλο: «Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα».

Η εταιρεία Enterprise Greece προσεγγίζει σταδιακά πολλά και διαφορετικά κοινά από άκρη σε άκρη της Ελλάδας για να γνωρίσουμε όλοι καλύτερα την υψηλή διατροφική αξία που φέρνουν στο τραπέζι μας η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας.

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε λαχταριστές και πρωτότυπες συνταγές, με τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας σε πρωταγωνιστικό ρόλο, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να μυηθούν στα μυστικά του σεφ και να δοκιμάσουν μοναδικές συνταγές με άρωμα θάλασσας, συνδυασμένες πάντα με πρώτες ύλες από την πλούσια ελληνική γη.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό στην ΔΕΘ- HELEXPO, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης». Η μεσημεριανή εκδήλωση αφορούσε τους επαγγελματίες του κλάδου F&B, αλλά και εκπροσώπους φορέων της εστίασης και του τουρισμού και η απογευματινή απευθυνόταν σε γονείς και κηδεμόνες.

Τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου υποδέχθηκε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ τους σπουδαστές μάγειρες της σχολής. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκπαιδευτηρίων, οι σπουδαστές χωρισμένοι σε ομάδες εκτέλεσαν συνταγές υπό την καθοδήγηση του αγαπημένου σεφ, εμπλουτίζοντας έτσι έμπρακτα τις γνώσεις τους σε σχέση με τις τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής συνταγών με ψάρια.

Η διατροφολόγος Κωνσταντίνα Καρασούλη, ήταν εκεί για να τους ενημερώσει για την υψηλή διατροφική αξία των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και των ευρύαλων μεσογειακών ειδών αλλά και για την προστατευτική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013.