Skip to main content
07 12 2015 | 12:12

Ανοίγουν ξανά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών για να ενημερώσουν για τα προσωρινά δικαιώματα

Ανοίγουν ξανά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών για να ενημερώσουν για τα προσωρινά δικαιώματα

Επαναλειτουργούν, με μειωμένο προσωπικό, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών ανά την Ελλάδα, τόσο σε συνεταιριστικούς όσο και από ιδιωτικούς φορείς. Ο λόγος δεν είναι η υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ ή η διόρθωσή της, αλλά η ανάρτηση των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από την περασμένη Πέμπτη, που ανήγγειλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Με ανακοινώσεις τους οι Συνεταιρισμοί, είτε εκφράζουν την αγανάκτηση των αγροτών για τα αποτελέσματα που έβγαλε ο υπολογιστής σε πολλές περιπτώσεις, είτε καλούν τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στα κατά τόπους καταστήματα για να ενημερωθούν για τα χρήματα που θα περιμένουν από την επιδότηση.

Η ανακοίνωση του ΕΑΣ Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι, όπως όλο το διάστημα πριν την υποβολή των Αιτήσεων Αγροτικών Επιδοτήσεων ενημερώσαμε με κάθε πρόσφορο μέσο τους ντόπιους Παραγωγούς για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, όπως κατά την περίοδο των Δηλώσεων διαθέσαμε τις υπηρεσίες ενημέρωσης του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) του Ε.Α.Σ. για τις Επιδοτήσεις, έτσι και σήμερα θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση την υποβοήθηση των ντόπιων Παραγωγών στην ενημέρωση και κατανόηση των προσωρινών Δικαιωμάτων και πληρωμών τους.

Είναι σε όλους κατανοητό ότι η οικονομική συγκυρία συνηγορεί σε αυτή μας την κατεύθυνση και η κίνησή μας αυτή συμβάλει στην εδραίωση της πεποίθησης στον αγροτικό, και όχι μόνο, κόσμο για το ρόλο και την σημασία ενός ισχυρού ενιαίου Συνεταιριστικού σχήματος, καθώς και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών που λειτουργεί καθημερινά στο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Οι Κεφαλλονίτες και Θιακοί Ελαιοπαραγωγοί, Κτηνοτρόφοι, Μελισσοκόμοι, Αμπελουργοί, Κηπευτικοπαραγωγοί, Δενδροκαλλιεργητές και Ψαράδες, που υπέβαλαν Αίτηση Αγροτικών Επιδοτήσεων το 2015 μέσω του Κ.Ε.Α., μπορούν να προσέρχονται για την ενημέρωση τους σχετικά με την Ατομική Πράξη Προσδιορισμού των Προσωρινών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης με βάση την οποία θα εκδοθεί και ο Τίτλος Προσωρινών Δικαιωμάτων από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Ε.Α.Σ. είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις όποιες απορίες και πιθανές διαφορές και αντιρρήσεις προς όφελος των Παραγωγών δικαιούχων της Περιφέρειας Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Η ανακοίνωση του Α.Σ. "Ένωση Αγρινίου"

Πυρ και μανία κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είναι οι αγρότες της χώρας και όχι άδικα, αφού για πολλοστή φορά διαπιστώνουν την απύθμενη επιπολαιότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Ο ίδιος ο υπουργός φρόντισε από νωρίς το πρωί με δημόσιες δηλώσεις του να κατευθύνει τους παραγωγούς στα τραπεζικά καταστήματα, προκειμένου να πληρωθούν την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης. Με τα βιβλιάρια ανά χείρας, λοιπόν, οι αγρότες άρχισαν να συρρέουν στις τράπεζες, για να αποχωρήσουν ξανά άπραγοι, με σκυμμένοι κεφάλι και με οργή για τον εμπαιγμό και την ταλαιπωρία που υπέστησαν, αφού εκεί τους ενημέρωναν ότι χρήματα δεν έχουν μπει και πως θα πρέπει να περιμένουν μέχρι νωεοτέρας, μια-δυο μέρες τουλάχιστον! Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Αγρινίου υπεύθυνα είχε ενημερώσει τους παραγωγούς ότι σήμερα δεν πρόκειται να γίνουν οι πληρωμές, αλλά ο κ. υπουργός είχε τη φαεινή ιδέα να παίξει ξανά με τον πόνο και την αγωνία των πολιτών, όπως και προ ημερών είχε κάνει με το θέμα της ανάρτησης των προσωρινών Δικαιωμάτων, αλλά και το ποσοστό πληρωμής. Οι επιεικώς απαράδεκτοι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν φτάσει τους αγρότες στα όριά τους.