Skip to main content
15 12 2017 | 10:09

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία καινοτομίας FLIA της Fruit Logistica 2018

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία καινοτομίας FLIA της Fruit Logistica 2018

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τους διοργανωτές της διεθνούς έκθεσης φρουτολαχανικών Fruit Logistica οι υποψηφιότητες για τα βραβεία καινοτομίας (FLIA 2018), έναν διαγωνισμό που γίνεται στα πλαίσια της έκθεσης για 13η φορά. Τις πιο πολλές συμμετοχές (3) έχει η Γερμανία, ακολουθούν Ισπανία και Ολλανδία με δύο και από μια έχουν Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία και Βέλγιο.

Σημειώνεται ότι η τελική λίστα των υποψηφιοτήτων καταρτίστηκε από ένα πάνελ ειδικών από το κλάδο των φρουτολαχανικών μέσα από μια επιλογή συνολικά 70 αιτήσεων. Ο νικητής θα ανακοινωθεί από 7-9 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της έκθεσης στο Βερολίνο.

«Τα FLIA αποτελούν μια σημαντική διεθνή διάκριση για τη βιομηχανία φρέσκων προϊόντων ανά τον κόσμο», σημείωσε ο διευθυντής ανάπτυξης της Fruit Logistica, Wilfried Wollbold. «Θα λάβουν χώρα για 13η φορά το 2018 και οι καινοτομίες έχουν να κάνουν με την αλυσίδα εφοδιασμού, την παραγωγή και τις πωλήσεις. Μπορεί να είναι προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνολογικές καινοτομίες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 το βραβείο καινοτομίας έλαβε ο σποροπαραγωγικός οίκος Rijk Zwaan, για την τεχνολογία «Knox», η οποία επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των μαρουλιών στο ράφι επιβραδύνοντας τον ροζ µεταχρωµατισµό τους μετά την κοπή.

Ακολουθούν αναλυτικά οι 10 υποψηφιότητες για τα FLIA 2018:

“Adora”, HM Clause, Ισπανία

Μια σφιχτή, σκούρα καφετιά ντομάτα Marmande με εξαιρετικά ισορροπημένη έντονη γλυκόξινη γεύση και εξαιρετική διάρκεια ζωής στο ράφι.

“H2Hybrid”, H2Hydroponics, Ισπανία

Ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα φυτωρίου και άρδευσης για την υδροπονική καλλιέργεια φυτών χρησιμοποιώντας εμπλουτισμό με οξυγόνο για τη μείωση της κατανάλωσης νερού έως 80% και της κατανάλωσης ενέργειας έως και 25%.

“In-field Laboratory for Agricultural Testing”, Croptimal, Ισραήλ

Μια κινητή τεχνολογική λύση για τη διεξαγωγή ακριβών πρακτικών δοκιμών σε πραγματικό χρόνο σε καλλιέργειες, έδαφος και νερό μέσα σε λίγα λεπτά και όχι σε ημέρες.

“LogoFrucht”, Kellermeister Manns, Γερμανία

Μια διαδικασία εκτύπωσης πάνω σε οπωροκηπευτικά οποιασδήποτε μορφής. Τα αντικείμενα μπορούν να τυπωθούν με ακρίβεια και μεμονωμένα με ένα ουδέτερο, ανθεκτικό στο νερό, υψηλής αντίθεσης χρωματισμό τροφίμων που είναι ήπιος για τα προϊόντα.

“Malver”, Turatti, Ιταλία

Ένα ηλεκτρομηχανολογικό σύστημα για την ακριβή αυτόματη αποφλοίωση όλων των ειδών μανγκό μικρού και μεσαίου μεγέθους με μέση χωρητικότητα περίπου 48 τεμάχια το λεπτό.

Pook Coconut Chips”, PookSpaFoods, Γερμανία

Γευστικά, φυσικά πατατάκια φτιαγμένα από φρέσκια καρύδα με μοναδική γεύση, επεξεργασμένα χωρίς λάδι ή λίπη και διαθέσιμα στις εξής γεύσεις: Αυθεντικό θαλασσινό αλάτι, Μάνγκο θαλασσινό αλάτι και σοκολάτα θαλασσινό αλάτι.

“Scheufelen Grass Paper – Greenliner“, Papierfabrik Scheufelen, Γερμανία

Οικολογικό υλικό συσκευασίας φτιαγμένο από έως και 50% φρέσκες ίνες χόρτου. Η βάση των πρώτων υλών συμβάλλει στη βιώσιμη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού.

“The Alberts Smoothie Station”, Alberts powered by Greenyard, Βέλγιο

Μια μηχανή αυτόματης πώλησης που παρασκευάζει 100% φυσικά smoothies από κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά με βάση την ατομική επιλογή και συνταγή του χρήστη.

“Ulti-Mite Swirski”, Koppert Biological Systems, Ολλανδία

Μια σακούλα κομποστοποίησης που περιέχει ένα μέσο αναπαραγωγής για τα ακάρεα Amblyseius swirskii η οποία αναπτύχθηκε για τον βιολογικό έλεγχο των θρίπων. Εκκρεμούν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

“Wasabi Giftbox”, East4Fresh – Color2Food, Ολλανδία

Ένα κουτί δώρου κατασκευασμένο από ακατέργαστο ξύλο που περιέχει μια φρέσκο ρίζα wasabi και wasabi rasp. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την κουζίνα ή το τραπέζι.