Skip to main content
01 04 2015 | 10:55

Η εταιρεία Avoel μεταποιεί το κρητικό αβοκάντο με όλες τις πιθανές παραλλαγές

Η εταιρεία Avoel μεταποιεί το κρητικό αβοκάντο με όλες τις πιθανές παραλλαγές

Με μαριναρισμένες γαρίδες και χειροποίητα νάτσος συνοδευόμενα από εξαιρετικά dips βασισμένα στο αβοκάντο και « μαέστρο» τον πολυβραβευμένο chef Πολυχρόνη Δαμαλά η 2η φετινή έκθεση τροφίμων και Ποτών food expo, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα είχε με βεβαιότητα αέρα Κρητικό…

Με μια εκρηκτική παρουσία, η χανιώτικη εταιρία παραγωγής αβοκάντο AVOEL έθεσε τις βάσεις όχι μόνο για να αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας αγοράς αλλά και για να αλλάξει όλα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε γύρω από την υγιεινή διατροφή.

20150314_181736_resizedΑριστερά Μανώλης Λεράκης Ιδιοκτήτης εταιρίας παραγωγής αβοκάντο. Κέντρο Ανδρέας Καραγιάννης Εκπρόσωπος Εταιρίας AVOEL Βόρειας Ελλάδος. Δεξιά Πολυχρόνης Δαμαλάς Chef.

«Το αβοκάντο από την φύση του είναι βιολογικό γιατί δεν έχει φυσικούς εχθρούς. Η φυσική βουτυρώδης γεύση και υφή του χρησιμοποιείται στην υψηλή μαγειρική και εστίαση. Ωστόσο ο καταναλωτής δεν είχε την δυνατότητα έως σήμερα να απολαύσει προϊόντα βάσης με Αβοκάντο λόγω του μεγάλου κόστους επεξεργασίας αλλά και της ιδιότητας μετά από λίγο να μαυρίζει από ένα μύκητα που συναντάμε στα περισσότερα φρούτα αλλά που στο αβοκάντο είναι περισσότερο ανεπτυγμένος από οτιδήποτε άλλο.» επισημαίνει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Avoel, Μανώλης Λεράκης.

20150315_102307_resizedΗ Κρητική Εταιρεία πρωτοπορώντας κατάφερε να επεξεργαστεί το Αβοκάντο, και να δημιουργήσει μια σειρά από συνοδευτικά που δεν αφήνουν κανέναν ουρανίσκο ακόμη και τον πιο απαιτητικό ασυγκίνητο.

«Αυτό που καταφέραμε να κάνουμε είναι να επεξεργαστούμε το αβοκάντο όσο είναι φρέσκο και να δημιουργήσουμε τρία διαφορετικά dips όπως για παράδειγμα το Αβοκάντο με μυρωδικά & λεμόνι για τη σαλάτα, το ψάρι, το πράσινο σάντουιτς, με λίγο ελαιόλαδο στα μακαρόνια ως μια κρητική φυτική αλ πέστο, το αβοκάντο με Φέτα & Ελιά και Κρητικό ξύδι για συνοδευτικό με κρέας, στο φαγητό κατσαρόλας ή ταψιού, με λουκάνικα, ως dip με μπύρα ή κρασί, στο σάντουιτς αλλά και το αβοκάντο με μαύρη σοκολάτα για την φρυγανιά, την κρέπα, την βάφλα ή σε κέικ και γλυκά για προσθήκη γεύσης.» τονίζει ο κύριος Λεράκης.

Η Εταιρεία βραβεύτηκε στο Παρίσι τον Νοέμβριο 2014 με παγκόσμια διάκριση καινοτομίας, ενώ τα προϊόντα θα τα βρείτε στα ψυγεία επιλεγμένων delicatessen σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη αλλά και σε πολλά εκλεκτικά καταστήματα ολόκληρης της Ελλάδας.

Πηγή: larissanet.gr