Skip to main content
13 12 2016 | 12:21

Cretan Iama, το κρητικό φάρμακο που κερδίζει ολοένα και περισσότερους καταναλωτές

Cretan Iama, το κρητικό φάρμακο που κερδίζει ολοένα και περισσότερους καταναλωτές

Περιέχει δίκταμο, θυμάρι, φασκόμηλο και ελαιόλαδο και καταπολεμά τη γρίπη και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού ενώ έχει αντιπυρετική και αναλγητική δράση. Ο λόγος για ένα νέο βιολογικό φαρμακευτικό σκεύασμα προϊόν πολύχρονης έρευνας επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το CRETAN IAMA, η επονομαζόμενη «Κρητική ασπιρίνη» είναι ήδη στα ελληνικά φαρμακεία, ενώ άρχισε να κυκλοφορεί και στο εξωτερικό!

Το φάρμακο, με τα βότανα της κρητικής γης, έχει ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα και έχει θορυβήσει τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που "βλέπουν" ανταγωνισμό, ενώ η BAYER έχει απειλήσει με δικαστικά μέτρα αν χρησιμοποιείται ο όρος "κρητική ασπιρίνη"!

Επιδημιολογικές παρατηρήσεις σε περιοχές της Κρήτης έδειξαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν αφεψήματα συγκεκριμένων βοτάνων είχαν μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από κρυολόγημα ή γρίπη. Το CRETAN IAMA είναι το φυσικό ίαμα που επιβεβαιώνει στην πράξη τις παρατηρήσεις των ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην επίσημη σελίδα του φαρμακευτικού σκευάσματος, διαβάζουμε:

Η έρευνα

Το Cretan IAMA Olvos Science αποτελεί καρπό της πολυετούς έρευνας διακεκριμένων ερευνητών του Πανεπιστημίου της Κρήτης που μετουσίωσαν την αυτόχθονη γνώση σε ουσιαστική γνώση, σε συνεργασία με την εταιρεία Οlvos Science, θυγατρική της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Galenica.

Περιέχει αιθέρια έλαια τριών αρωματικών βοτάνων. Θυμάρι (Coridοthymus Capitatus), φασκόμηλο (Salvia Fruticosa) και δίκταμο (Origanum Dictamnus), σε συγκεκριμένες αναλογίες, μαζί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συμβάλλει με φυσικό τρόπο στην ενδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού.

Το Cretan IAMA Olvos Science ξεκίνησε, ερευνήθηκε, ολοκληρώθηκε και παρήχθη εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα και είναι κατοχυρωμένο ως παγκόσμια πατέντα. Για την παραγωγή του ακολουθείται έλεγχος ταυτότητας και ομοιογένειας φυτικού υλικού (DNA-Barcoding).

Τι είναι το Cretan Iama;

Το Cretan ΙΑΜΑ είναι ένα φυσικό ιδιοσκεύασμα, που αποτελεί τον καρπό της πολυετούς έρευνας διακεκριμένων ερευνητών του Πανεπιστημίου της Κρήτης που μετουσίωσαν την αυτόχθονη γνώση σε ουσιαστική γνώση, σε συνεργασία με την εταιρεία Οlvos Science, θυγατρική της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Galenica. Έχει μελετηθεί σε ασθενείς με ιώσεις του αναπνευστικού, κοινό κρυολόγημα και γρίπη και τα ευεργετικά αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν το 2015 στο περιοδικό Journal of Ethnopharmacology.

Τι περιέχει;

Μέσα από πολυετείς δοκιμές, η ερευνητική ομάδα οδηγήθηκε σε ένα συνδυασμό αιθέριων ελαίων από 3 αρωματικά βότανα, Coridοthymus Capitatus, Salvia Fruticosa και Origanum Dictamnus, σε συγκεκριμένες αναλογίες, που εμφανίζει στοιχεία όχι απλά αθροιστικής δράσης, αλλά πραγματική συνέργεια, δηλαδή δράση σημαντικά μεγαλύτερη από το άθροισμα των δράσεων των απλών συστατικών, καθώς η μία ουσία συμπληρώνει ή/και ενισχύει τη δράση της άλλης.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός κατοχυρώθηκε ως διεθνής πατέντα. Τα αιθέρια έλαια των 3 αρωματικών βοτάνων σε μορφή μαλακής κάψουλας είναι διαλυμένα μέσα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Τι ιδιότητες έχει;

Πέραν από τις επιδημιολογικές παρατηρήσεις, που έδειχναν πολύ μικρές επιπτώσεις κρυολογήματος ή γρίπης, οι ερευνητές από το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου του εκχυλίσματος των 3 αρωματικών βοτάνων έδειξαν αντι-ιικές ιδιότητες με μείωση του ιικού φορτίου και των κυτταρολογικών αλλοιώσεων που προκαλούνται από ιούς. Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τυχαιοποιημένης, διπλά-τυφλής ελεγχόμενης με placebo κλινικής μελέτης σε ασθενείς με ιώσεις του αναπνευστικού, περιλαμβανομένων και ασθενών με Η1Ν1, φάνηκε μείωση στην ένταση και διάρκεια των συμπτωμάτων καθώς και μείωση της τιμής της C-RP (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη) που αποτελεί δείκτη φλεγμονής.

Ποιοι συμμετείχαν στην ανάπτυξή του;

Στην ανάπτυξη του Cretan IAMA συμμετείχε ομάδα ερευνητών όπως οι διακεκριμένοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Π.Φ.Υ., Ηλίας Καστανάς, Καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, Στέργιος Πυρίντσος, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας και Γεώργιος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας καθώς και συνεργάτες τους.

Πώς διασφαλίζεται η ποιότητα;

Για την παραγωγή του ακολουθείται έλεγχος ταυτότητας φυτικού υλικού με γενετική ανάλυση ( DNA-Barcoding), όπως επίσης χρησιμοποιούνται μέθοδοι υψηλής τεχνολογίας (αέριος χρωματογράφος σε συνδυασμό με φασματογράφο μάζας) για τη διασφάλιση της σύστασής του σε αιθέρια έλαια.

Πού το βρίσκουμε;

Το Cretan IAMA μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος από οποιοδήποτε φαρμακείο της χώρας.

Δοσολογία

2 μαλακές κάψουλες ημερησίως, εφάπαξ ή πρωί – βράδυ.

Οδηγίες για τη χορήγηση

Λαμβάνεται με τη βοήθεια νερού ή άλλου υγρού, ανεξαρτήτως φαγητού. Μπορεί να ληφθεί παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη φαρμακευτική ή μη αγωγή. Μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά άνω των 12 ετών, που έχουν δυνατότητα κατάποσης της κάψουλας.

Πηγή: candianews.gr