Skip to main content
27 08 2018 | 13:20

Ξεκινά το έργο υπογείωσης του αρδευτικού δικτύου στη Ραψάνη

Ξεκινά το έργο υπογείωσης του αρδευτικού δικτύου στη Ραψάνη

Η αυλαία έπεσε στη Γιορτή Οίνου και Αμπέλου στη Ραψάνη. Οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα διήμερο κρασιού, μουσικής, χορού, κεφιού και διασκέδασης. Με τον Βασίλη Μπαλογιάννη την Παρασκευή και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο το Σάββατο 25 Αυγούστου στην Αγία Τριάδα Ραψάνης και με δωρεάν τοπικό κρασί στο πλαίσιο της Γιορτής.

Μιλώντας στα εγκαίνια της διοργάνωσης ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος έκανε μια εκτενή αναφορά στη διοργάνωση τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Έχουμε τη χαρά και την τύχη να βρίσκουμε δίπλα μας ανθρώπους με μεράκι που δεν τους λείπει η διάθεση προσφοράς. Είτε μέσω οργανωμένων τοπικών φορέων, είτε μεμονωμένα, δρουν και υποστηρίζουν τον τόπο τους. Τον τόπο μας. Αυτήν την προσπάθεια ο Δήμος μας τη χαιρετά, την στηρίζει, την επιβραβεύει και θα την επιδιώκει στο μέλλον.

Αξίζει όμως να αναφερθεί η πολύ καλή συνεργασία του Δήμου μας με τους τοπικούς φορείς, τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη.

Αυτή η συνεργασία μάς έδωσε τη δυνατότητα πραγματοποίησης πολλών αρδευτικών έργων και τη δυνατότητα υπογείωσης πολλών χιλιομέτρων αρδευτικών αγωγών.

Ο κ. Κολλάτος σημείωσε επίσης ότι Δήμος Τεμπών αφουγκραζόμενος την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο στήριξης του πρωτογενούς τομέα και της ενίσχυσης της αμπελοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Ραψάνης, προέβη στις παρακάτω ενέργειες: Έχει ήδη ολοκληρωμένη μελέτη με την περιβαλλοντική της αδειοδότηση στην περιοχή Πλαϊνή – Προφήτης Ηλίας – Τουρτούρια για υπογείωση αρδευτικού δικτύου. Το μήκος των αγωγών είναι 9.300 μέτρα και προϋπολογισμού 560.000 ευρώ και δίνει τη δυνατότητα άρδευσης σε 400 νέα στρέμματα. Επίσης σε συνεργασία με το ΤΟΕΒ Ραψάνης και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει εκπονηθεί μελέτη κατασκευής – υπογείωσης δικτύων στις περιοχές Γραμματίκα, μικρή και μεγάλη Καψάλα, Άγιοι Ανάργυροι και Σμίξη. Το συνολικό μήκος των αγωγών είναι περίπου 13.700 μέτρα. Από το έργο αυτό, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, θα επωφεληθούν 1.000 στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας. Φιλοδοξούμε την ένταξή τους στο νέο πρόγραμμα Αγροτικής ανάπτυξης Π.Α.Α. με την προκήρυξη ανάλογων μέτρων.

Αν και συχνά οι συγκυρίες δυσκολεύουν το έργο μας, βρίσκουμε τον τρόπο να κάνουμε τα προϊόντα του τόπου μας πιο γνωστά, να προβάλλουμε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και την ιστορία τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα συμπληρωματικό εισόδημα στην τοπική μας οικονομία».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπέμπης. Επίσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο γενικός αστυνομικός περιφεριακός διευθυντής Θεσσαλίας υποστράτηγος κ Ιωάννης Τόλιας, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Ιωαννης Σκριάπας, ο διοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, η κ. Κρίτη Ιουλία εκπρόσωπος 1ης Στρατιάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Σαΐτης Στέλιος και κ. Γεωργία Τσιόπα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ευθύμιος Μπουζέκης, Χρήστος Τσάτσαρης, Αχιλλέας Διψάνας, ο πρόεδρος Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Λάμπρος Ζάρρας, ο πρόεδρος της Τ. Κοινότητας Ραψάνης κ. Νικόλαος Γαγάρας, η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Ξανθή Ζησάκη κ.ά. Τον συντονισμό είχε και φέτος με άψογο τρόπο η κ. Χάιδω Πανταζή.

Τέλος, χόρεψαν τα χορευτικά του συλλόγου γυναικών Ραψάνης με χοροδιδάσκαλο τον Γεώργιο Μακρή και το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων-Λαογραφικό Μουσείο με χοροδιδάσκαλο τη Βάσω Κουκουθάκη.

Πηγή: Κώστας Τσόλας, eleftheria.gr