Skip to main content
04 02 2020 | 14:43

Με λύσεις που εστιάζουν στην προστασία του εδάφους συμμετείχαν τα ελαστικά Michelin στην Agrotica 2020

Με λύσεις που εστιάζουν στην προστασία του εδάφους συμμετείχαν τα ελαστικά Michelin στην Agrotica 2020

Η Michelin που κατέχει ηγετική θέση, σε παγκόσμιο επίπεδο, στις λύσεις κινητικότητας για βιώσιμες καλλιέργειες, έδωσε το παρόν στην Agrotica 2020.

Στα εκθεσιακά περίπτερα των συνεργατών της Michelin, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που παίζει το ελαστικό στη γεωργική δραστηριότητα, καθώς αποτελεί το μόνο σταθερό σημείο επαφής μεταξύ του μηχανήματος και του εδάφους. Από τα ελαστικά απαιτείται να μεταφέρουν ένα συγκεκριμένο φορτίο σε μια ορισμένη ταχύτητα με μεγάλη έλξη, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προσφέρουν άνεση και να σέβονται το χωράφι. Παρόλα αυτά, οι αγρότες ζητούν και άλλες επιδόσεις από τα ελαστικά τους, όπως αντοχή στη φθορά, οικονομία καυσίμων, σταθερότητα, να είναι επισκευάσιμα, αλλά και να απορροφούν τις ανωμαλίες της επιφάνειας.

Η Michelin υποστηρίζει όλους τους αγρότες, από τους μικρότερους παραγωγούς μέχρι τους αγροτικούς επιχειρηματίες, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη γκάμα ελαστικών για όλους τους τύπους των μηχανημάτων (τρακτέρ, μηχανές συγκομιδής, ψεκαστήρες, τρέιλερ κλπ) σε όλον τον κόσμο. Οι τρεις μάρκες των αγροτικών ελαστικών του Ομίλου Michelin, τα MICHELIN, τα KLEBER και τα TAURUS, μετρούν σχεδόν 400 τύπους και διαστάσεις. Συγκεκριμένα, η Σειρά 70 είναι η ενδεδειγμένη λύση για την αντικατάστση της standard Σειράς, προκειμένου το αγροτικό μηχάνημα να εχει βλετιστες επιδοσεις χρησιμοποιώντας την ίδια ζάντα.

Όταν επιλέγουν το κατάλληλο ελαστικό, οι επαγγελματίες χρειάζονται προϊόντα με επιδόσεις που διαρκούν.

Tέτοιες ακριβώς επιδόσεις προσφέρουν τα ελαστικά του Ομίλου Michelin, όπως το MICHELIN OMNIBIB, που διασφαλίζει υψηλή προσαρμοστικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής. Με φαρδιά πτερύγια, εύκαμπτο και ανθεκτικό σκελετό αλλά και φαρδύ, επίπεδο πέλμα, προσφέρει έως και 14% μεγαλύτερη ικανότητα φορτίου.

Με το KLEBER FITKER, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απολαμβάνουν μεγάλη οδηγική άνεση και μεγάλη ικανότητα φορτίου, καθώς μπορεί να μεταφέρει επιπλέον μέχρι και 470kg στον εμπρός άξονα, σε σχέση με ένα τυπικό ελαστικό.

Επιπλέον, το TAURUS POINT 70, με το φαρδύ πέλμα που διαθέτει, προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα στους αγρότες ενώ ο βαρέως τύπου σχεδιασμός του είναι ιδανικός για γεωργικές εργασίες.

Όλες οι καινοτομίες του Ομίλου Michelin αναπτύχθηκαν σε άμεση συνεργασία με τους αγρότες και τους κατασκευαστές μηχανημάτων, κατανοώντας διαρκώς τις ανάγκες τους και τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Σκοπός των λύσεων της Michelin είναι να συμβάλλουν στη βιώσιμη αγροτική δραστηριότητα, με επιδόσεις που φτιάχτηκαν να διαρκούν.

Σχετικά με τη Michelin στην Ελλάδα

Από το 1957, με δυναμική παρουσία στην αγορά, η Michelin απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών προσφέροντας καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες. Υποστηρίζοντας περισσότερους από 300 μεταπωλητές ελαστικών στην Ελλάδα, λειτουργεί με υπευθυνότητα και εστιάζει στη στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Με καταρτισμένο προσωπικό και σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στον Αυλώνα, η Michelin επενδύει διαρκώς στην Ελλάδα, με όραμα να προωθεί την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στη χώρα και να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο να πηγαίνουμε μπροστά (www.michelin.gr).

Σχετικά με τον Όμιλο Michelin

Με αποστολή να προωθεί διαρκώς τη βιώσιμη κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών, η Michelin σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται ελαστικά για κάθε όχημα. Διαθέτει μία σειρά καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως συστήματα διαχείρισης στόλων και εργαλεία που ενισχύουν την κινητικότητα. Παράλληλα, δημοσιεύσει κάθε χρόνο μία σειρά από ταξιδιωτικούς οδηγούς, με επιλογές ξενοδοχείων και εστιατορίων, οδικούς χάρτες και Άτλαντες. Με έδρα το Clermont-Ferrand της Γαλλίας, ο Όμιλος της Michelin έχει παρουσία σε 170 χώρες και περισσότερους από 114.000 εργαζομένους, ενώ διαθέτει 68 μονάδες παραγωγής σε 17 χώρες και Τεχνολογικά Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. (www.michelin.com).