Skip to main content
08 09 2017 | 13:19

Ηλεκτρονική πρεμιέρα σήμερα για τη θεριζοαλωνιστική Ideal του ομίλου AGCO

Ηλεκτρονική πρεμιέρα σήμερα για τη θεριζοαλωνιστική Ideal του ομίλου AGCO

Πρεμιέρα στο διαδίκτυο με ένα άρτια γυρισμένο βίντεο κάνει σήμερα η νέα θεριζοαλωνιστική του ομίλου γεωργικών μηχανημάτων AGCO, η οποία στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει ως Fendt ή Massey Ferguson Ideal.

Πρόκειται για ένα project που σχεδιάστηκε από το μηδέν, χωρίς να υπάρχει προηγούμενο μοντέλο πάνω στο οποίο να έχει βασιστεί. Σύμφωνα με τον όμιλο, έχει να δημιουργηθεί νέο μοντέλο θεριζοαλωνιστικής από το μηδέν, εδώ και 30 χρόνια. Μάλιστα, η ανάπτυξη και εφαρμογή της Ideal κόστισε 400 εκατ. ευρώ.

Η πραγματική, πάντως, πρεμιέρα του μηχανήματος έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης του τομέα στον κόσμο, Agritechnica, στο Αννόβερο της Γερμανίας (12-18 Νοεμβρίου 2017).

Η Ideal θα λανσαριστεί σε κάθε ήπειρο με διαφορετικό όνομα, ανάλογα με το brand που διαθέτει τοπικά ο όμιλος AGCO: Στην Ευρώπη Fendt και Massey Ferguson, στη Βόρεια Αμερική Challenger Ideal και στη Νότια Αμερική Valtra Ideal.

Μία πρώτη γεύση από τη νέα θεριζοαλωνιστική πήραν συνεργάτες και δημοσιογράφοι στις 5 Σεπτεμβρίου, από όπου προέρχονται και οι παρακάτω αναλυτικές τεχνικές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει.

AGCO

Σύμφωνα με τα στελέχη του ομίλου, η Ideal είναι αποτέλεσμα προσπάθειας πέντε ετών και ξεκίνησε από τη βάση: Ρωτώντας τους χειριστές και τους αγρότες για τις ανάγκες τους.

AGCO

Ο AGCO λέει ότι, μεταξύ άλλων, οι πελάτες ζήτησαν μεγαλύτερη δυναμικότητα, παραγωγικότητα και όσο είναι στα μέτρα του πρακτικού, πλήρη αυτοματισμό των λειτουργιών.

Το πρώτο βήμα ήταν να δημιουργηθεί η μηχανή από τα μέσα προς τα έξω. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα στήθηκε στο εργαστήριο η καρδιά του μηχανήματος, το σύστημα κοπής. Έτσι, μόλις ολοκληρώθηκε, εγκαταστάθηκε για δοκιμές σε τρεις δοκιμαστικές θεριζοαλωνιστικές (παλαιότερα μοντέλα). Αυτό έγινε το 2014.

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά σύμφωνα με τον όμιλο, που "κυκλοφόρησαν" περίπου 22 τέτοιες πειραματικές μονάδες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες δοκιμάστηκαν στις πιο απαιτητικές καλλιέργειες και συνθήκες.

AGCO

Συνολικά η Ideal δοκιμάστηκε 250 φορές στο χωράφι και 195 φορές στο εργαστήριο, κατά τη διάρκεια των σταδίων ανάπτυξής της.

Τρία μοντέλα θα βγουν στην αγορά: Τα 7, 8 και 9. Τα μοντέλα αυτά θα υποδιαιρεθούν το καθένα σε άλλους τρεις τύπους: Το standard, για συγκομιδή σε πεδινό έδαφος, το PL, για τα εδάφη με κλίση και Τ το ερπυστριοφόρο.

AGCO

Ξεκινώντας από μπροστά, η Ideal μπορεί να εξοπλιστεί με μαχαίρια έως 12 μέτρα, ενώ φημολογείται ότι βρίσκεται στην παραγωγή και μία έκδοση με 15 μέτρα. Η δυνατότητα έλκυσης του μηχανήματος φτάνει τους 6,5 τόνους, που σημαίνει ότι δεν θα έχει πρόβλημα με τόσο μεγάλα μαχαίρια.

AGCO

  • Σχεδιασμός ώστε να χωράει και σε στενούς δρόμους (πλάτος μετακίνησης 3,3 μέτρα)
  • Μέγιστη ταχύτητα στο δρόμο 40 χλμ. την ώρα

AGCO

  • Το μοντέλο 7 διαθέτει κινητήρα AGCO Power (Sisu) 9.8L, ισχύος 451 ίππων
  • Τα μοντέλα 8 και 9 διαθέτουν κινητήρα 12.4L (538hp) και 15.7L (647hp) αντίστοιχα
  • Το σύστημα διαχωρισμού του σπόρου έχει τον μεγαλύτερο περιστροφέα σε μήκος στην αγορά: 4,84 μ. με διάμετρο 600mm.
  • Τα μοντέλα 8 και 9 είναι εξοπλισμένα με σύστημα ‘Dual Helix’, δηλαδή δύο περιστροφείς.

AGCO

  • Έχει τη μεγαλύτερη δεξαμενή της αγοράς, με χωρητικότητα 17.100 λίτρα

AGCO

  • Μπορεί να αδειάσει 210 λίτρα το δευτερόλεπτο
  • Πλήρης αυτοματισμός με 52 αισθητήρες, κάμερα στη δεξαμενή κ.ά.

AGCO

  • Γυάλινη καμπίνα για ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις

AGCO

Στόχος του ομίλου είναι να κατασκευάσει την πρώτη χρονιά 2.500 θεριζοαλωνιστικές Ideal για διάθεση σε όλο τον κόσμο.

AGCO