Skip to main content
29 12 2014 | 16:02

Τα νέα φυτοπροστατευτικά που ετοιμάζει η BayerCropscience ως το 2018

Τα νέα φυτοπροστατευτικά που ετοιμάζει η BayerCropscience ως το 2018

Μπαράζ νέων φυτοπροστατευτικών προϊόντων ετοιμάζει η εταιρεία BayerCropscience να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στην τετραετία 2015-2018. Σύμφωνα με παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη της ελληνικής θυγατρικής στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμμβρίου, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει από το 2015 την πλήρη γκάμα σπόρων σίτου (μαλακού και σκληρού) από την Ουκρανία.

Θέμα χρόνου η πλήρης γκάμα και στο σκληρό σιτάρι

Τους καρπούς από την επένδυσή της στον τομέα σποροπαραγωγής μαλακού σίτου, θα δρέψει σύντομα η BayerCropScience, καθώς βάσει προγραμματισμού, στόχος είναι το 2015 να γίνουν πωλήσεις συμβατικών ποικιλιών του προϊόντος στην Ουκρανία. Αυτό τόνισε ο επικεφαλής σπόρων της εταιρείας για την Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη, Θαν. Τσούτσας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τα υβρίδια μαλακού σίτου, θα είναι έτοιμα για την αγορά περί το 2022-2023. Εκτίμησε δε, ότι «με τις επενδύσεις που υλοποιεί η εταιρεία, είναι θέμα χρόνου να έχουμε την πλήρη γκάμα και στα σκληρά σιτάρια».

Λύσεις φυτοπροστασίας

Το στίγμα των προθέσεων της πολυεθνικής αποκάλυψε η επικεφαλής του τομέα έρευνα και ανάπτυξης, για την Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη Κατερίνα Αχείμαστου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η καινοτομία έρχεται με καταιγιστικό ρυθμό και στην Ελλάδα.

«Η BayerCropScience έχει μπει δυναμικά και στον τομέα προϊόντων φυσικής προέλευσης κι αυτό το έχουμε δει με το καινούριο μυκητοκτόνο Serenade Max», ανέφερε χαρακτηριστικά αλλά έσπευσε να πει πως «δεν είναι μόνο αυτό. Ήδη ετοιμάζουμε το καινούριο Serenade Azo, ενώ υπάρχουν και άλλα προϊόντα, όπως το Flocter και το BioAct Prime ένα νέο εντομοκτόνο, το Sivanto Prime, ένα καινοτόμο προϊόν και το επαναστατικό Velum Prime».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στις καινοτόμες τεχνολογίες που εισάγει η BCS στην παγκόσμια αγορά, όπως αυτές στον τομέα διαχείρισης ζιζανίων, στη χρήση ορθών πρακτικών σποράς επενδεδυμένων σπόρων υψηλής ποιότητας, ξεκινώντας από το κατάλληλο προσκολλητικό έως τη συμβουλευτική στη χρήση στο χωράφι, καθώς και στην ορθή διαχείριση υπολοίπων ψεκασμού και πλυσίματος των βυτίων, για να επιτυγχάνεται προστασία των επιφανειακών υδάτων και αειφορία. «Την πράσινη γεωργική επανάσταση του 1960 πρέπει να την πάμε σε άλλο επίπεδο, με αυξημένη παραγωγικότητα, βιώσιμη με ένα συμβατό περιβαλλοντικά τρόπο», επεσήμανε η κ. Αχείμαστου και θύμισε ότι για το σκοπό αυτό η BayerCropScience το 10% του τζίρου της (σ.σ. το 2013 ήταν περίπου 960 εκατ. ευρώ) το επανεπενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε, σήμερα εκτυλίσσονται 30 project σε παγκόσμιο επίπεδο και μέχρι το 2020 θα υλοποιηθούν άλλα 100 project, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα και σε τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν μετά το 2024.

Μαζί με τους συνεργάτες

Μια πρώτη γεύση από τη στρατηγική που έχει χαράξει η κορυφαία εταιρεία για τη νέα χρονιά στη χώρα μας, έδωσε ο νέος γενικός διευθυντής (Country Head) της BCS στην Ελλάδα, Απόστολος Κλοντζάρης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Οκτωβρίου.

«Η σχέση με τους συνεργάτες μας είναι το πιο σημαντικό για εμένα και θα το προχωρήσω στην Ελλάδα. Έχουμε την υπεροχή και την αρτιότητα στο επιχειρησιακό επίπεδο, οπότε η πελατοκεντρική μας προσέγγιση θέλω να είναι άριστη και θα είναι ο πρώτος μου στόχος μέσα στο 2015», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κλοντζάρης, καθιστώντας σαφή τη βαρύτητα που δίνει στους συνεργάτες της εταιρείας.

Με κεντρικό σύνθημα το «Ελάτε να αναπτυχθούμε μαζί» και μότο το «δεν είναι μόνο το τι κάνουμε στη ζωή, αλλά και το πώς και το πότε το κάνουμε», ο επικεφαλής της BCS εξήγησε, ακόμη, ότι «θα έχουμε ξεχωριστή αντιμετώπιση σε κάθε υποτμήμα αγοράς για να έρθουμε πιο κοντά σε κάθε ανάγκη που έχει ο καθένας σας».