Skip to main content
28 02 2018 | 08:06

Όλα τα νέα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η BASF

Όλα τα νέα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η BASF

Στην τελική ευθεία για να κυκλοφορήσει καινοτόμα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, που θα εκτοξεύσουν τις πωλήσεις της στα 3,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, βρίσκεται η βιομηχανία αγροχημικών BASF.

Τα υπό έρευνα προϊόντα σε όλους τους τομείς φυτοπροστασίας έχουν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Η καταχώριση των νέων ουσιών παγκοσμίως, όπως το μυκητοκτόνο Revysol® και το εντομοκτόνο Inscalis® προχωρά κανονικά. Το 2017, η BASF ξόδεψε 507 εκατ. ευρώ στην έρευνα και ανάπτυξη του τομέα φυτοπροστασίας. Οι επενδύσεις θα συνεχιστούν με στόχο την καινοτομία και την επέκταση του χαρτοφυλακίου φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ακόμα και πέρα από τα στενά όρια του γεωργικού φαρμάκου, δηλαδή σε βιολογικά σκευάσματα και ψηφιακά εργαλεία και συσκευές.

Revysol®

Στον τομέα των μυκητοκτόνων, η BASF ετοιμάζεται για την κυκλοφορία στην αγορά του νέου της προϊόντος Revysol®. Το πρώτο με τη δραστική ουσία Ισοπροπανόλη-αζόλη, που χαρακτηρίζεται από πολύ καλή βιολογική απόδοση και δείχνει το δρόμο για νέα επίπεδα στον έλεγχο των ασθενειών. Θα αποτελέσει το απαραίτητο εργαλείο για πολλές σημαντικές καλλιέργειες, όπως σιτηρά, σόγια και καλαμπόκι, καθώς και φρούτα και λαχανικά. Το Revysol θα βοηθήσει τους αγρότες σε όλο τον κόσμο να πετύχουν υψηλές αποδόσεις και ποιότητα, που ζητά η αγορά και θα προσδώσει στα προϊόντα τους μεγαλύτερη εμπορική αξία. Επιπλέον, αναμένεται να δώσει νέες προοπτικές στη διαχείριση του χλοοτάπητα και στην αγορά της επένδυσης σπόρων. Βρίσκεται σε αναμονή της έγκρισης της άδειας και οι πρώτες κυκλοφορίες σε διάφορες χώρες αναμένονται για το 2019.

Ζιζανιοκτόνα

Η BASF έχει μακρά παράδοση στη δημιουργία μοντέρνων ζιζανιοκτόνων και σε «αναμονή» για υποβολή έγκρισης της άδειας κυκλοφορίας μέσα στο 2018 βρίσκονται δύο νέα ζιζανιοκτόνα. Τα δύο αυτά αγροχημικά έχουν αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα ζιζανίων στις καλλιέργειες.

Provisia™

Επιπλέον, η BASF συνεχίζει την ανάπτυξη της οικογένειας των προϊόντων της με τεχνολογίες ανθεκτικότητας σε ζιζανιοκτόνα και διαχείρισης των ζιζανίων. Το νέο σύστημα καλλιέργειας ρυζιού Provisia™ παρέχει βελτιωμένη διαχείριση των ζιζανίων και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 στις ΗΠΑ.

Εντομοκτόνα

Για βελτιωμένη διαχείριση και έλεγχο των παρασίτων, η BASF εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της με εντομοκτόνα προσθέτοντας νέες δραστικές ουσίες. Το πιο προχωρημένο παράδειγμα είναι το Inscalis®. Η νέα χημική ουσία, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη γιαπωνέζικη εταιρεία Meiji Seika Pharma Co. Ltd. θα προσφέρει στους αγρότες ένα χρήσιμο εργαλείο για την προστασία μίας ευρείας γκάμας καλλιεργειών από μυζητικά και ξυλοφάγα έντομα. Εν αναμονή της έγκρισης της άδειας, τα πρώτα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα βασισμένα στο Inscalis, πρόκειται να κυκλοφορήσουν εντός του 2018 σε διάφορες χώρες.

Ένα ακόμα νέο εντομοκτόνο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Mitsui Chemical Agro Inc., είναι το Broflanilide, που χαρακτηρίζεται από ένα καινοτόμο μοντέλο δράσης και θα βοηθήσει τους αγρότες να ελέγξουν τον πληθυσμό των μασητικών εντόμων, όπως τα διαφόρων ειδών σκαθάρια και τις κάμπιες, σε μεγάλες αλλά και ειδικές καλλιέργειες. Το Broflanilide θα εφαρμοστεί επίσης και στην επένδυση σπόρων. Τέλος, θα χρησιμεύσει και για την ευρύτερη αγορά απεντόμωσης και απολύμανσης ενάντια σε μυρμήγκια, κατσαρίδες και μύγες. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις πρώτες αγορές-κλειδιά το 2020.

Βιολογική καταπολέμηση

Για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για βιολογικά σκευάσματα, η BASF σχεδιάζει την εισαγωγή αρκετών καινοτόμων λύσεων σε αγορές-κλειδιά μέσα στην επόμενη δεκαετία. Αρχικά με το Velifer®, ένα βιολογικό εντομοκτόνο ευρέως φάσματος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασία τόσο σε θερμοκήπιο όσο και σε χωράφι. Επίσης, η εταιρεία θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη διάθεση του βιολογικού μυκητοκτόνου Velondis®, το οποίο χρησιμοποιείται στην επένδυση σπόρων, με σκοπό την αντιμετώπιση ασθενειών του εδάφους.

Λίπασμα

Στον τομέα των λιπασμάτων, η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσει το κομμάτι των σταθεροποιητών αζώτου, συμπεριλαμβανομένης και της κυκλοφορίας του αναστολέα ουρεάσης Limus® σε Ευρώπη και Νότιο Αμερική.

Ψηφιακές εφαρμογές Maglis®

Κάτω από το brand Maglis® η BASF αναπτύσσει και προσφέρει στους αγρότες πολλά ψηφιακά εργαλεία, καθώς και στους συνεργάτες της. Μέσα στο 2018 θα μπουν στην αγορά τα εξής:

  • Maglis Customer Navigator, που θα προσφέρει στους αγρότες πιο εύκολη υποστήριξη στις αποφάσεις τους, καθώς και μείωση της πολυπλοκότητας στη διαχείριση και την επιλογή των προϊόντων φυτοπροστασίας. Το εργαλείο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 σε τρεις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
  • Maglis Farm Navigator, που θα επιτρέψει στους αγρότες να βελτιώσουν τις λειτουργίες της αγροτικής τους εκμετάλλευσης, σε συνεχή βάση, παρέχοντας πληροφορίες, αναλύσεις και μοντέλα προβλέψεων για καλλιεργητικές τεχνικές.
  • Maglis Agronomic Advice, που θα παρέχει στους αγρότες εκτιμήσεις αγρονομικού κινδύνου και αναλύσεις της διεθνούς αγοράς, προκειμένου να παίρνουν πιο προετοιμασμένοι αποφάσεις κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Το εργαλείο αυτό θα τεθεί δοκιμαστικά σε λειτουργία σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο μέσα στο 2018.