Skip to main content
09 09 2015 | 08:39

Τρεις αγρότες σε εκλόγιμη θέση στις προσεχείς εκλογές (upd)

Τρεις αγρότες σε εκλόγιμη θέση στις προσεχείς εκλογές (upd)

Τρεις αγρότες από τις περισσότερο... "αγροτικές" περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Ανήκουν, βέβαια, και οι τρεις στο χώρο της Αριστεράς, αλλά το θετικό είναι ότι μετά από πολλά χρόνια θα εκπροσωπείται στη Βουλή ο αγροτικός κόσμος. Το αρνητικό είναι η περίεργη υπόθεση με τον αποκλεισμό του ΑΚΚΕΛ από τα ψηφοδέλτια.

Ο Βαγγέλης Μπούτας τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο νομό Καρδίτσας. Ο κ. Μπούτας είναι πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, ενώ έχει πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις των Θεσσαλών αγροτών την τελευταία δεκαετία.

Στη Λάρισα, λοιπόν, τρίτος στη λίστα μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και την ηθοποιό, Άννα Βαγενά, είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε την 9η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Γεννήθηκε το 1955 στο Ομορφοχώρι Λάρισας από αγροτική οικογένεια. Σπούδασε Τεχνολογία Τροφίμων στα ΤΕΕ Αθήνας. Από το 1980 έχει επιστρέψει στη Λάρισα και είναι αγρότης, συμμετέχων στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς. Είναι μέλος του Συνασπισμού και εκλεγμένος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στα δύο τελευταία συνέδρια.

Το τρίτο όνομα που έχει πιθανότητες να μπει στη Βουλή είναι ο αγρότης και δημοτικός σύμβουλος Δράμας, Γιάννης Στεφανίδης, που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας του ΚΚΕ.

Στις Σέρρες είναι υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο Γιώργος Καμπανταΐδης από τον Προβατά και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της λίστας, με πολύ μικρές πιθανότητες να εκλεγεί. Ο κ. Καμπανταΐδης ήταν υποψήφιος στις Σέρρες με το ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, αλλά αποχώρησε από το κόμμα και συστρατεύτηκε με τον κ. Λαφαζάνη. Βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, οπότε είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να εκλεγεί.

Οι υπόλοιπες θέσεις στις λίστες των κομμάτων είναι μη εκλόγιμες, σύμφωνα με τις στατιστικές, εκτός από τον γεωπόνο-μελετητή και νυν βουλευτή, Σταύρο Αραχωβίτη, που βρίσκεται στην πρώτη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια της Λακωνίας.

Εν τω μεταξύ, απουσιάζουν από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ο Δημήτρης Καμπούρης (της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων) όσο και ο Τάκης Πεβερέτος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ενώ ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γελαλής, δεν ενδιαφέρθηκε για την 11η θέση που του πρότειναν από το ΣΥΡΙΖΑ στη λίστα της Λάρισας. Ο κ. Καμπούρης είναι στην τρίτη θέση της λίστας της Λαϊκής Ενότητας στη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Στο Επικρατείας της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επικεφαλής είναι ο πρώην ειδικός γραμματέας του (πρώην) υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και, με την προϋπόθεση ότι ο σχηματισμός θα μπει στη Βουλή, εκλέγεται βουλευτής.

Στην 11η θέση του Επικρατείας του ΚΚΕ είναι ο Γιώργος Γκικόπουλος, στέλεχος της ΠΑΣΥ και περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας. Στην 4η θέση της λίστας του Κιλκίς για το ΚΚΕ, βρίσκεται η Ειρήνη Χατζή, κάτοικος Πολυκάστρου, αγρότισσα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, ετών 37, ενώ στην 5η θέση στην ίδια εκλογική περιφέρεια βρίσκεται ο Κυριάκος Τατίδης, κάτοικος Μυλοχωρίου, οικοδόμος – βιοκαλλιεργητής, ετών 50.

Εκτός από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγου Καρδίτσας, κ. Μπούτα, στα θεσσαλικά ψηφοδέλτια ξεχωρίζει μεταξύ άλλων και η συμμετοχή του Προέδρου Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, Ρίζου Μαρούδα στη Λάρισα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν έναν αγρότη στην Ημαθία (3η θέση) και στη Μεσσηνία (4η θέση), τους Θωμά Λιάτο και Δημήτρη Μπαρμπετσέα, αντίστοιχα. Υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι ο Παναγιώτης Σγουρίδης, πρώην υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα των ΑΝΕΛ.

Η Λαϊκή Ενότητα έχει υποψήφιους ακόμα δύο αγρότες στη Μεσσηνία: Δημήτρης Σιψάς (4η θέση) και Λεωνίδας Αντωνόπουλος (5η θέση). «Συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν παραδίδουμε τα κλειδιά και την υπογραφή μας στο Ρωμαίο αυτοκράτορα», σημείωσε ο κ. Σιψάς, τονίζοντας τη μάχη κατά των μνημονίων και εκείνες που θα ακολουθήσουν ξανά, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην Καλαμάτα. Από την πλευρά του, ο κ. Αντωνόπουλος παρατήρησε πως «μας έχουν σώσει πολλές φορές, δε θέλουμε να μας σώσουν ξανά. Μιλάνε για θυσίες, μόνο που η θυσία είναι κάτι που το κάνεις μόνος σου, όταν το επιβάλλουν είναι έγκλημα. Το μόνο που κάνουν είναι να ξεπουλάνε τον πλούτο της χώρας, αντί να επενδύουν σε αυτό. Δεν παραλείπουν όμως να επενδύουν στο φόβο, αλλά εμείς δε φοβόμαστε».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, στην 6η και 7η θέση της λίστας στη Μεσσηνία είναι αντίστοιχα οι Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος (γεωπόνος-δημόσιος υπάλληλος) και Ηλίας Μπουντουβάς (αγρότης), ενώ στην Εύβοια οι δύο πρώτες εκλόγιμες θέσεις ανήκουν στον ευρύτερο αγροτικό χώρο, στον Βαγγέλη Αποστόλου, πρώην αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στον γεωπόνο, Γιώργο Ακριώτη. Επίσης, εντός λίστας ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία βρίσκεται ο Θανάσης Ζανιάς, αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει στη Μεσσηνία έναν αγρότη στη 2η θέση (Βασίλης Σπυρόπουλος) και έναν γεωπόνο (Παν. Κάτσαρης).

Έντονο αγροτικό «χρώμα» έχει και το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με την υποψηφιότητα του Βοιωτού Βασίλη Κόλλια να ξεχωρίζει (δεύτερος στη λίστα). Ο κ. Κόλλιας αναδείχτηκε μέσα από την Πανελλήνια Ένωση Αγροτών, υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ, με την οποία κατήλθε υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Σημαντική «σταθερά» στη δυτική Μακεδονία παραμένει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος τίθεται επικεφαλής στην Κοζάνη.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα είναι επικεφαλής στις περιφέρειες που έχουν εκλεγεί, ενώ υποψήφιοι θα είναι επίσης ο γιαννιώτης συνεταιριστής Μιχάλης Κασσής, ο Καρδιτσιώτης επίσης συνεταιριστής – πρόεδρος των προβατοτρόφων δυτικής Θεσσαλίας προερχόμενος από το Κίνημα, Γιώργος Βαϊόπουλος και ο Μιχάλης Τζελέπης στις Σέρρες, πρώην βουλευτής και συνεταιριστής.

Τέλος, στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και στη λίστα της Λακωνίας την τρίτη θέση καταλαμβάνει η αγρότισσα, Πολυτίμη Πλατάνα.

Στη Νέα Δημοκρατία από αγροτικούς νομούς ξεχωρίζουν τα ονόματα των Κοντού, Αραμπατζή, Κασαπίδη, Καρασμάνη και Χαρακόπουλου, χωρίς όμως να υπάρχει εκπροσώπηση από κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

Στο Ποτάμι ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες του Σπύρου Καχριμάνη στην Αργολίδα (πρώτη θέση) και του Σπύρου Δανέλη στο Ηράκλειο (πρώτη θέση), πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης του πρώην νεοδημοκράτη Ιωάννη Καράμπελα στη Βοιωτία. Σε μη εκλόγιμη θέση (πέμπτη) είναι ο οινοποιός και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οινοποιών, Άγγελος Ρούβαλης.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι των κομμάτων από τον ευρύτερο αγροτικό χώρο (σ.σ. ο αριθμός υποδηλώνει τη θέση τους στη λίστα)

ΚΚΕ

Καρδίτσα

5. ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, δημοτικός σύμβουλος Παλαμά

6. ΤΣΙΟΥΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας

Μαγνησία

3.ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, αγροτοσυνδικαλιστής

Λάρισα

2. ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΡΙΖΟΣ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ

11. ΤΣΙΚΡΙΤΖΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, αγρότης

Βοιωτία

4. ΤΖΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, τεχνολόγος γεωπόνος, μέλος ΔΣ Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Βοιωτίας

Φθιώτιδα

1. ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γεωπόνος

6. ΚΑΨΑΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, αγρότισσα, μέλος ΔΣ Συλλόγου ΟΓΕ Λαμίας

Εύβοια

6. ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου, δημοτικός σύμβουλος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Αννας

Κορινθία

5. ΑΝΤΩΝΕΛΟΥ ΡΕΓΓΙΝΑ, εποχιακή εργαζόμενη σε συσκευαστήρια, μέλος Ομάδας Γυναικών Αγίων Θεοδώρων της ΟΓΕ

Αργολίδα

1. ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΣ, συνεργαζόμενος, κτηνοτρόφος, μέλος Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΣΥ

2. ΚΟΛΙΖΕΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, εργάτης στο εργοστάσιο χυμοποίησης ΡΕΑ, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΣ Αργολίδας

4. ΜΠΑΒΕΛΗ ΝΑΥΣΙΚΑ, μέλος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας

Αχαΐα

9. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, αγρότης, πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Αχαΐας, δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας

Αρκαδία

3. ΚΟΛΟΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, μέλος Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΣΥ

Δωδεκάνησα

4. ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κω

Λέσβος

3. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, αγροτοκτηνοτρόφος

Αιτωλοακαρνανία

3. ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Ηλεία

6. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, δημοτικός σύμβουλος Ζαχάρως

Κιλκίς

4. Χατζή Ειρήνη, κάτοικος Πολυκάστρου, αγρότισσα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, ετών 37.

5. Τατίδης Κυριάκος, κάτοικος Μυλοχωρίου, οικοδόμος – βιοκαλλιεργητής, ετών 50.

Καστοριά

4. ΜΟΣΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς

Κοζάνη

2. ΤΣΙΓΚΑ ΕΦΗ, γεωπόνος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

Άρτα

5. ΜΠΕΤΣΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αρτας

Ιωάννινα

5. ΣΔΟΥΚΟΣ ΤΑΚΗΣ, συνεργαζόμενος, κτηνοτρόφος, δημοτικός σύμβουλος Κόνιτσας

Καβάλα

2. ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΝΙΚΟΣ, αγρότης, δημοτικός σύμβουλος Θάσου

4. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ, γεωπόνος, μέλος Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ

ΔΡΑΜΑ

1. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, αγρότης, δημοτικός σύμβουλος Δράμας

2. ΜΗΤΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, τεχνολόγος γεωπόνος, μέλος Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ

5. ΜΠΑΤΖΕΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, αγρότης

Έβρος

2. ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Βορείου Εβρου

Χαλκιδική

4. ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, αντιπρόεδρος Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Χαλκιδικής

Πέλλα

1. ΟΥΓΓΡΙΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, γεωπόνος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρόεδρος Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων Παραρτήματος Γιαννιτσών, μέλος της ΔΕ ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Γεννήθηκε το 1963 στην Έδεσσα και κατοικεί στα Καλύβια - Σκύδρας. Είναι Γεωπόνος στη Δ/νση Αγρ.Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πέλλας στα Γιαννιτσά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Σέρρες

5. ΒΡΑΤΟΛΗ - ΓΙΑΝΝΑΡΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, συνεργαζόμενη, γεωπόνος

6. ΠΙΣΙΟΣ ΣΑΚΗΣ, κτηνοτρόφος

8. ΤΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, μελισσοκόμος

ΑΝΕΛ

Ημαθία

3. Λιάτος Θωμάς, αγρότης

Μεσσηνία

4. Δημ. Μπαρμπετσέας (αγρότης)

Ιωάννινα

2. Σπύρος Σιδέρης (επιχειρηματίας κτηνοτρόφος)

Λαϊκή Ενότητα

Σέρρες

2. Καμπανταϊδης Γεώργιος του Νικολάου, Αγρότης

Δράμα

4. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Λάρισα

2. ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, πρώην υπάλληλος ΕΑΣ Λάρισας-Τυρνάβου-Αγιάς, αντιδήμαρχος Τυρνάβου

Μεσσηνία

4. Δημ. Σιψάς (αγρότης)

5. Λεων. Αντωνόπουλος (αγρότης)

Έβρος

3. Συτμαλίδου Ελευθερία, Υπάλληλος ΕΛΓΟ

ΣΥΡΙΖΑ

Ημαθία

5. Δημήτρης Τσιάνος, πρόεδρος Ένωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας

Μεσσηνία

6. Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος (γεωπόνος-δημόσιος υπάλληλος)

Ο Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος ανέφερε, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην Καλαμάτα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μιλήσει στον κόσμο για το τι θα γινόταν αν δεν υπογραφόταν το μνημόνιο, μιλώντας χαρακτηριστικά για ανατίναξη του κράτους. Πρόσθεσε ότι πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι γίνονται ξανά εκλογές γιατί μια μικρή ομάδα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος επέλεξε να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο, ο οποίος σχολίασε ότι οδηγούσε κατά πάσα πιθανότητα στο χάος. Όταν ο κόσμος τα καταλάβει αυτά, σημείωσε ο κ. Κουτσοδημητρόπουλος, τότε θα συνειδητοποιήσει πως προοπτική στη χώρα μπορεί να δώσει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.

7. Ηλίας Μπουντουβάς (αγρότης)

Ο Ηλίας Μπουντουβάς κάλεσε τους αγρότες να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ, να αγωνιστούν μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποτραπούν τα σκληρά μέτρα του μνημονίου. Αναφέρθηκε ακόμη στους αγώνες που έχει δώσει για τον αγροτικό κόσμο μέσα από μπλόκα και άλλες κινητοποιήσεις, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι όποιο κόμμα δεν έχει υποψήφιο αγρότη είναι βαθιά νυχτωμένο.

Πρέβεζα

3. Ευάγγελος Τζάκος

tzakosey

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1973. Είναι τελειόφοιτος Τεχνικού Λυκείου Καναλακίου. Ασχολείται με αγροτικές καλλιέργειες, ενώ διαθέτει και κτηνοτροφική μονάδα με πρόβατα. Διετέλεσε Πρόεδρος του μπλόκου αγροτών Καναλακίου κατά τις αγροτικές κινητοποιήσεις 2012-13 και ταμίας στον ΤΟΕΒ Καναλακίου από 2009-12.

Είναι παντρεμένος με την Σοφία Μαρβάκη και έχει ένα γιο 18 ετών.

Χαλκιδική

3. Χρήστος Μακρής

Γεννήθηκε στην Κασσάνδρεια στις 23/9/1958, από αγρότες γονείς. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών (3) παιδιών. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την μελισσοκομία.

Διπλωματούχος Αγρ.-Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σήμερα υπηρετεί στο Χωρικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση από τα μαθητικά, φοιτητικά και επαγγελματικά του χρόνια μέχρι σήμερα. Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε. Τ.Κ.Μ.) και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος συλλόγων μηχανικών και των εργαζομένων στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Το 1998 ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Κασσάνδρας ( με ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Συνασπισμό). Θήτευσε ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Τ.Ε.Δ.Κ. Χαλκιδικής (1999-2002).

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μεσσηνία

2. Βασ. Σπυρόπουλος (αγρότης)

4. Παν. Κάτσαρης (γεωπόνος)

Βοιωτία

3. Δημοσθένης Φουντάς (γεωπόνος)

Πέλλα

5. Ασκητής Γεώργιος του Παντελή, αγρότης από Αραβησσό

Ποτάμι

Πέλλα

1. Αγαθού Αναστασία (Σούλα), Τεχνολόγος Τροφίμων. Γεννήθηκε στις Σέρρες και κατοικεί στα Γιαννιτσά. Εργάζεται ως Διευθύντρια Διαχείρισης Συστημάτων Ποιότητας στην κονσερβοποιία Π. Παυλίδης ΑΒΕΕ και στην χυμοποιία Κ&Π ΑΕ (πρώην ΑΛΜΠΕΡΤΑ).

2. Γραμματικού Ευάγγελος, Γεωπόνος. Απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ. Msc Αγροτική Οικονομία. Ελεύθερος επαγγελματίας. Κάτοικος Γιαννιτσών.

3. Ροδοβίτης Ευάγγελος, Αγρότης, κάτοικος Αγίας Φωτεινής Έδεσσας

Νέα Δημοκρατία

Αχαΐα

10. Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966 και κατάγεται από το Γαλατά, Αιτωλοακαρνανίας. Το 1984 αποφοίτησε από το ΣΤ΄ Γενικό Λύκειο Πατρών και εισήχθη στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου έλαβε το πτυχίο της το 1991.

Στη συνέχεια έκανε μετεκπαίδευση στη Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ καθώς και στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μιλάνου Ιταλίας όπου παραλλήλως εργαζόταν και σε ιδιωτική κλινική.

Από το 1994 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό κτηνιατρείο στην Πάτρα και ασχολείται με την περίθαλψη των παραγωγικών ζώων και την εκπόνηση μελετών για την προώθηση της κτηνοτροφίας.

Έχει ενεργή δράση και ενασχόληση με τα κοινά. Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου από το έτος 2000, Γενικός Γραμματέας τα έτη 2002-2004 και Πρόεδρος από το έτος 2005 έως και σήμερα.

Ήταν Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας κατά τα έτη 2003-2007, από δε το έτος 2007 μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤΕΕ και από τις αρχές του 2010 Β’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ.

Είναι μέλος Διοικούσας Επιτροπής Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων ως εκπρόσωπος του κλάδου των κτηνιάτρων. Εκπροσωπεί τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κτηνιάτρων (F.V.E.) με έδρα τις Βρυξέλλες.

Κοζάνη

1. Γιώργος Κασαπίδης, γεωπόνος, καλλιεργητής τριαντάφυλλων και λεβάντας.

Ο Γιώργος Κασαπίδης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1971. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών (1996) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (2000) του ιδίου πανεπιστημίου στην Αγροτική Οικονομία.

Παράλληλα με την έναρξη των μεταπτυχιακών του σπουδών (1998), ανέλαβε την επιμέλεια και παρουσίαση σε τοπικό κανάλι της τηλεοπτικής εκπομπής «Αναζητώντας τη Δήμητρα», με αντικείμενο αγροτικά και περιβαλλοντικά θέματα. Ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβε και την επιμέλεια του ρεπορτάζ αγροτικής – περιβαλλοντικής πολιτικής για το δελτίο ειδήσεων του ίδιου καναλιού.

Με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών (2000), ίδρυσε γραφείο σύνταξης μελετών αγροτικών προγραμμάτων, με έδρα την Κοζάνη. Στο πλαίσιο των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, εργάσθηκε ως εκτιμητής ζημιών αγροτικών καλλιεργειών στον ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ως συντάκτης αιτήσεων ΟΣΔΕ για λογαριασμό της ΕΑΣ Κοζάνης.

Οι κοινωνικές του ευαισθησίες και το αίσθημα ευθύνης για τα κοινά ήταν και οι λόγοι για τους οποίους, μαζί με άλλους μεταπτυχιακούς φοιτητές, ίδρυσαν το σύλλογο μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων του Α.Π.Θ., το 2000. Επίσης, υπήρξε μέλος της διοικούσας επιτροπής του παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2000), ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Κοζάνης και του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Ν. Κοζάνης (2001), Νομαρχιακός Σύμβουλος και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν/Α Κοζάνης (2002), αλλά και Σύμβουλος στο παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2003). Όλες τις παραπάνω δραστηριότητες διατήρησε έως τις εθνικές εκλογές του 2004, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ν. Κοζάνης με τη νέα Δημοκρατία.

Έκτοτε, συνεχίζει χωρίς διακοπή να εκπροσωπεί το Νομό του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς —πρώην Απόδημου Ελληνισμού— από το 2004. Παράλληλα υπήρξε μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, αλλά και Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας —με Γαλλία, Δανία, Ινδονησία, Κουβέιτ και Λίβανο— ενώ ως μέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανάλαβε τη θέση του αντιπροέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ουγγαρίας, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος από το 2004 έως το 2009.

Το Δεκέμβριο του 2009, του ανατέθηκε από το νέο πρόεδρο της νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ξάνθη

1. Αλέξανδρος Κοντός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν διευθυντής στη ΣΕΚΕ.

Πέλλα

1. Γιώργος Καρασμάνης, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Βοιωτία

1.Βαγγέλης Μπασιάκος, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Τρίκαλα

3. Θανάσης Λιούτας, γεωπόνος-επιχειρηματίας

Ο Αθανάσιος Λιούτας γεννήθηκε το 1972 στα Σερβωτά Τρικάλων όπου και εξακολουθεί να κατοικεί μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε το 1999 από τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στον τομέα της φυτικής παραγωγής.

Καταγόμενος από αγροτική οικογένεια και έχοντας την απαραίτητη επιστημονική γνώση, από νωρίς δραστηριοποιήθηκε στην αγροτική παραγωγή μέσω του σύγχρονου επιχειρηματικού πνεύματος.

Δημιούργησε τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής θερμοκηπιακών καλλιεργειών στη χώρα, παράγοντας και μεταποιώντας κυρίως επιτραπέζιες ντομάτες. Πιστεύοντας στις δυνατότητες του αγροτοδιατροφικού τομέα επέκτεινε τις δραστηριότητές του στον συγκεκριμένο κλάδο παράγοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα τα οποία έχουν ως βάση την πρωτογενή παραγωγή της Θεσσαλίας.

Ενεργό και δραστήριο μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας, το 2006 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Τρικάλων, επανεξελέγη πρώτος σε ψήφος στο τμήμα Μεταποίησης το 2011, αναλαμβάνοντας το ίδιο έτος καθήκοντα γενικού γραμματέα.

Ο Αθανάσιος Λιούτας είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Νίκη Παπαγεωργίου και πατέρας τριών παιδιών.

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Λακωνία

3. Πλατάνα Πολυτίμη, Αγρότισσα

Λάρισα

Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Πανεπιστημίου

Βοιωτία

2. Βασίλης Κόλλιας, αγρότης

Χρυσή Αυγή

Επικρατείας

4. Κωστόπουλος Σωτήριος Αγρότης

Αιτωλοακαρνανίας

1. Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος Αγρότης, Βουλευτής

2. Γιολδάση Νίκη Αγρότισσα

4. Βασκαντήρας Κωνσταντίνος Αγροκτηνοτρόφος

Αργολίδα

2. Μπέκας Περικλής Αγρότης

Αχαΐα

4. Γιαχαλής Αναστάσιος Κτηνοτρόφος

7. Παπαηλιόπουλος Νίκος Αγροκτηνοτρόφος

Βοιωτία

5. Ψαλίδας Δημήτριος Αγρότης

Έβρος

3. Δουλάκης Μιχαήλ Αγρότης

Εύβοια

1. Μίχος Νικόλαος Αγρότης, Βουλευτής

4. Μπάρου Αλεξάνδρα Αγροτικές Επιχειρήσεις

Ζάκυνθος

1. Κορφιάτης Φίλιππος- Διονύσιος Αγρότης

Ηλεία

3. Λάβδα Διονυσία Αγρότισσα

Ηράκλειο

4. Σπληνάκης Νικόλαος Αγρότης

Κιλκίς

3. Πετρίδου Άννα Αγρότισσα

Λάρισα

5. Λιάπης Κωνσταντίνος Αγροκτηνοτρόφος

9. Παρλάντζας Γεώργιος Αγρότης – Έμπορος Λαϊκών Αγορών

Λέσβος

1. Κουτσαμπάσης Ευστράτιος Αγρότης

Λευκάδα

1. Κολογγιός Χρήστος Αγρότης

Ξάνθη

2. Γεωργακάκης Ιάκωβος Μελισσοκόμος

Πέλλα

2. Μπαμπαλής Νικόλαος Αγρότης

Πιερία

2. Μπατάλα Μαρία Αγρότισσα

Πρέβεζα

2. Ζήζης Κωνσταντίνος Αγρότης

Τρίκαλα

4. Τσεκούρα Ευαγγελία Αγρότισσα

Χανιά

2. Γαρμπιδάκης Νικόλαος Αγρότης