Skip to main content
31 01 2019 | 10:04

Τέσσερις υποτροφίες από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Τέσσερις υποτροφίες από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Το Επαγγελματικό Λύκειο και το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με την χορηγία των εταιρειών γαλακτοκομικών προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ και ΔΟΜΟΚΟΣ ΑΕ προκηρύσσουν τέσσερις πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων, με έναρξη την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2020. Η προκήρυξη αφορά σε δύο πλήρεις υποτροφίες τριετούς φοίτησης για το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) και δύο πλήρεις υποτροφίες διετούς φοίτησης του Ι.ΙΕΚ στην ειδικότητα «Διαχειριστής γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων».

  • Σε ότι αφορά τις υποτροφίες του ΕΠΑΛ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φοιτούν την τρέχουσα σχολική χρονιά στη Γ’ τάξη του Γυμνασίου και ο μέσος όρος της βαθμολογίας τους στον έλεγχο επίδοσης της Β’ τάξης Γυμνασίου και το πρώτο εξάμηνο της Γ’ τάξης Γυμνασίου να μην είναι κάτω από 14. Επιπλέον, να προέρχονται από γεωργική ή κτηνοτροφική οικογένεια κατά κύριο επάγγελμα. Όλες οι υποτροφίες έχουν ισχύ μέχρι την αποφοίτηση των υποτρόφων μαθητών από το ΕΠΑΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αρκεί οι μαθητές να πετυχαίνουν κάθε σχολική χρονιά σχετικά καλή βαθμολογία αλλά και διαγωγή που να δικαιολογεί τη διατήρηση της υποτροφίας. Οι υποτροφίες λαμβάνονται μόνο την χρονιά για την κατατέθηκε η αίτηση και δεν μεταφέρονται σε άλλη σχολική χρονιά, ούτε μεταβιβάζονται σε άλλο πρόσωπο. Η προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών λήγει τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.
  • Σε ότι αφορά τις υποτροφίες του Ι.ΙΕΚ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, να έχουν σχετικά καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και να προέρχονται από γεωργική ή κτηνοτροφική οικογένεια κατά κύριο επάγγελμα. Οι υποτροφίες έχουν ισχύ μέχρι και την αποφοίτηση των υποτρόφων σπουδαστών από το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αρκεί οι σπουδαστές να πετυχαίνουν κάθε ακαδημαϊκή χρονιά σχετικά καλή βαθμολογία αλλά και διαγωγή που να δικαιολογεί τη διατήρηση της υποτροφίας. Οι υποτροφίες λαμβάνονται μόνο τη χρονιά για την οποία κατατέθηκε η αίτηση και δεν μεταφέρονται σε άλλη ακαδημαϊκή χρονιά, ούτε μεταβιβάζονται σε άλλο πρόσωπο. Η προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών λήγει τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019.

Να σημειωθεί ότι, τηρουμένων των προϋποθέσεων και κριτηρίων συμμετοχής, προτεραιότητα στις τέσσερις υποτροφίες θα δοθεί σε τέκνα προμηθευτών γάλακτος της «Ήπειρος ΑΕΒΕ» και της «Δομοκός ΑΕ». Και οι τέσσερις υποτροφίες καλύπτουν το 100% του συνολικού κόστους των διδάκτρων, διαμονής και σίτισης ετησίως.

Διαβάστε αναλυτικά τις προκηρύξεις υποτροφιών και τις σχετικές αιτήσεις

Συμμετοχή στην 11η Zootechnia

Δυναμική και πολλαπλή συμμετοχή στην 11η Zootechnia θα έχουν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College. Έχοντας πάντα στο επίκεντρο την καινοτομία, την έρευνα, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, στελέχη των δύο ιδρυμάτων θα ενημερώνουν τους επισκέπτες της κλαδικής έκθεσης για τα εκπαιδευτικά προγράμματά και τις υπηρεσίες τους.

Συγκεκριμένα, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College θα συμμετέχουν με stand (No37) στο περίπτερο 8 της TIF Helexpo, όπου θα παρουσιάζονται όλες οι δράσεις τους.

Η δεύτερη συμμετοχή γίνεται μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, στο stand του ID-GC (Digital Greece) στο περίπτερο 16, παρουσιάζεται από το Rutgers University το πρόγραμμα Generation Ag Greece, το οποίο χρηματοδοτείται από το Stavros Niarchos Foundation.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου (15:00-17:00) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία με κεντρικό θέμα: «Επιστημονική και πρακτική υποστήριξη της αιγοπροβατοτροφίας από το Πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Τέλος, με την επιστημονική υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», το Συνέδριο agroCIRCLE με τίτλο: «Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στη γεωργία και την κτηνοτροφία».

Στις 12:30 της 1ης Φεβρουαρίου, ο επ.καθηγητής του Perrotis College Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης, θα κάνει εισήγηση με τίτλο «Ανακύκλωση τροφίμων και γεωργικών αποβλήτων: κλείσιμο του βρόχου θρεπτικών συστατικών μέσω της κομποστοποίησης». Να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές του Perrotis College θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου μέσω Livestreaming.

Λίγα λόγια για το ΕΠΑΛ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Το Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι ένα σύνθετο και απαιτητικό σχολείο. Συνδυάζει την παροχή γενικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα προσφέρει επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της Γεωπονίας, των Τροφίμων και του Περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα σπουδών χωρίζεται σε δύο ζώνες, την πρωινή και την απογευματινή, οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική όσο και πρακτική άσκηση.

Λίγα λόγια για το IIEK Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Ο σκοπός του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (I.IEK) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι να προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου σε ειδικότητες του αγροδιατροφικού τομέα, ώστε οι σπουδαστές να γνωρίσουν, κατανοήσουν και εφαρμόσουν καινοτόμες και ορθές πρακτικές βελτιστοποίησης της αγροτικής παραγωγής σε επίπεδο τελικού ποιοτικού προϊόντος αναπτύσσοντας, παράλληλα, περιβαλλοντική συνείδηση. Η αποστολή του υλοποιείται με την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων βιωματικών μεθόδων μάθησης στις εξαιρετικές εργαστηριακές υποδομές και πιλοτικές μονάδες παραγωγής που διαθέτει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ώστε ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει επιστημονικές γνώσεις και εξειδικευμένες δεξιότητες, ικανές να διασφαλίσουν τη μελλοντική επαγγελματική του εξέλιξη.