Skip to main content
08 06 2016 | 09:55

Συνεργασία Ε.Φ.Ε.Τ. και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη συσκευασία τροφίμων

Συνεργασία Ε.Φ.Ε.Τ. και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη συσκευασία τροφίμων

Tην Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα τη νομοθεσία που αφορά τα Υλικά και Αντικείμενα σε Επαφή με Τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.) στην Αίθουσα Διαλέξεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.), από εκπρόσωπο του Ε.Φ.Ε.Τ., κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από μέρους των διοργανωτών από το Γ.Π.Α. του κύκλου σεμιναρίων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συμμετοχής σε δράσεις εκπαίδευσης – κατάρτισης και πληροφόρησης – ενημέρωσης, που προβλέπονται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Ε.Φ.Ε.Τ. με το Γ.Π.Α., η Διεύθυνση Ελέγχων Επιχειρήσεων (Δ.Ελ.Επ.) και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης – Πληροφορικής του Ε.Φ.Ε.Τ. συνεισέφεραν με την εισήγηση με τίτλο «Υλικά σε επαφή με τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.) : Μία σύντομη διαδρομή σε ένα σύνθετο αντικείμενο» από το Τμήμα Ελέγχου Επιχειρήσεων Λοιπών Επεξεργασμένων Τροφίμων και διένειμαν στους συμμετέχοντες ενημερωτικά έντυπα με δράσεις της EFSA και του ΕΦΕΤ από το τμήμα Ενημέρωσης.

Η συμμετοχή στον ανωτέρω κύκλο σεμιναρίων υποδηλώνει και το ενδιαφέρον που επέδειξε το ακροατήριο αποτελούμενο τόσο από φοιτητές του Γ.Π.Α. όσο και από εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.) αλλά και μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Γ.Π.Α.

Η συνεργασία αυτή του Ε.Φ.Ε.Τ. με το Γ.Π.Α. εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Υπ.Α.Α.Τ. για την υποστήριξη, εντός αντίξοων οικονομικών συνθηκών, της κατάρτισης των μελλοντικών εργαζομένων σε επιχειρήσεις τροφίμων πάνω στον σημαντικό τομέα της συσκευασίας τροφίμων και της εξωστρέφειας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων μέσω της ορθής χρήσης της συσκευασίας.

Στην παραπάνω φωτογραφία εικονίζεται η προϊσταμένη του Τμήματος Ελέγχων Επιχειρήσεων Λοιπών Επεξεργασμένων Τροφίμων της Δ.Ελ.Επ. του Ε.Φ.Ε.Τ. Δρ. Ζωή Μούσια παρουσιάζει την ομιλία της με τίτλο: «Υλικά σε επαφή με τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.) : Μία σύντομη διαδρομή σε ένα σύνθετο αντικείμενο» και μαζί με τον Λέκτορα του Γ.Π.Α. Δρα Αντώνιο Καναβούρα, ειδικό σε θέματα συσκευασίας, απαντούν σε ερωτήματα ενώπιον του ακροατηρίου τους, στην Αίθουσα Διαλέξεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Γ.Π.Α., την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.