Skip to main content
02 04 2015 | 08:45

Παραιτήθηκαν Αποστολάκος και Μπαμπασίδης από το προεδρείο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήθηκαν Αποστολάκος και Μπαμπασίδης από το προεδρείο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αποχωρούν και επίσημα τα ανώτατα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση. Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους του Οργανισμού, ο απερχόμενος πρόεδρος, Γρηγόρης Αποστολάκος, αναφέρει: «Σε συνέχεια της από 30ης Ιανουαρίου 2015 προφορικής υποβολής παραίτησής μας προς τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ευάγγελο Αποστόλου, καταθέσαμε εκ νέου και εγγράφως την παραίτησή μας, ο Πρόεδρος, οι Αντιπρόεδροι και ο Γενικός Διευθυντής, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία και έγινε αποδεκτή. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται από τον αρμόδιο υπουργό ο ορισμός της νέας Διοίκησης του Οργανισμού.

Όλο αυτό το διάστημα των 26 μηνών με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπιστία του Οργανισμού και την εξυπηρέτηση του πολίτη, πορευτήκαμε ως Διοίκηση μαζί με τους εργαζομένους, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των ελλήνων αγροτών και του δημοσίου συμφέροντος γενικότερα. Για εμάς ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ήταν μια ευκαιριακή απασχόληση ή ένα σκαλοπάτι για πολιτική ανέλιξη. Αντιθέτως, ήταν μια προοπτική ευθύνης απέναντι στην ίδια την ύπαρξη του Οργανισμού, στον αγροτικό κόσμο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνεργαστήκαμε με όλους χωρίς συμπλέγματα και νοοτροπίες του παρελθόντος. Παλέψαμε με ήθος αντιλήψεις του χθες και τιμήσαμε την εντολή που λάβαμε για δουλειά και εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, μένοντας σταθεροί στις αντιλήψεις μας και σε ένα σύγχρονο τρόπο διοίκησης, που δεν κοιτά το ατομικό αλλά το κοινωνικό συμφέρον.

Με τον τρόπο αυτό πετύχαμε να ενισχύσουμε την εικόνα του ΟΠΕΚΕΠΕ και να βελτιώσουμε τη θέση του Οργανισμού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια δύσκολη για την χώρα περίοδο, αναδεικνύοντας με επιτυχία τις δυνατότητες του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις ικανότητες των στελεχών του. Όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν αν δεν είχαμε την απόλυτη στήριξη και συμμετοχή όλων ανεξαίρετα των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η μεγάλη δύναμη του Οργανισμού είναι οι άνθρωποί του, που αποτελούν την προστιθέμενη αξία του και την καλύτερη εγγύηση για το παρόν και κυρίως για το μέλλον του ΟΠΕΚΕΠΕ. Νιώθουμε πραγματικά την ανάγκη να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την προσπάθειά μας.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει στελέχη-διαμάντια και αποδεικνύει ότι η ελληνική Πολιτεία διαθέτει στελέχη που μπορούν να διαχειριστούν σύνθετο έργο σε μια κρίσιμη για την Πατρίδα περίοδο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα Διοίκηση που θα οριστεί σε λίγες ημέρες. Στους εργαζόμενους του Οργανισμού ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και καλή προκοπή σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.»

Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Κυριάκος Μπαμπασίδης, έγραψε τα εξής: «Όλο αυτό το διάστημα των 26 μηνών από την θέση του γενικού διευθυντή αρχικά και του αντιπροέδρου στη συνέχεια, πορεύτηκα με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπιστία του Οργανισμού και στην εξυπηρέτηση του πολίτη, με στόχο την διασφάλιση των συμφερόντων των Ελλήνων αγροτών και του δημοσίου συμφέροντος γενικότερα. O ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ήταν μια ευκαιριακή απασχόληση ή ένα σκαλοπάτι για την πολιτική μου ανέλιξη. Αντιθέτως ήταν μια προοπτική ευθύνης απέναντι στην ίδια την ύπαρξη του Οργανισμού, στον αγροτικό κόσμο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνεργάστηκα με όλους χωρίς συμπλέγματα και νοοτροπίες του παρελθόντος. Αντιστάθηκα με ήθος στις αντιλήψεις του χθες και τίμησα την εντολή για δουλειά και εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, μένοντας σταθερός στις απόψεις μου για ένα σύγχρονο τρόπο διοίκησης, που δεν κοιτά το εγώ αλλά το εμείς. Με τον τρόπο αυτό συνέβαλα με όλες τις δυνάμεις μου ώστε να ενισχυθεί η εικόνα του ΟΠΕΚΕΠΕ και η θέση του Οργανισμού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια δύσκολη για την χώρα περίοδο, αναδεικνύοντας με επιτυχία τις δυνατότητες του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις ικανότητες των στελεχών του. Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή της θητείας του υπογραμμίζει ότι πέτυχε την αξιολόγηση με άριστα του οργανισμού, το πλεόνασμα των διαθεσίμων του Οργανισμού, την έγκαιρη πληρωμή των κοινοτικών ενισχύσεων σε όλους τους δικαιούχους, την έναρξη λειτουργίας του νέου κτηρίου και την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης των Οργανισμών Πληρωμών στην Κομοτηνή, την διευθέτηση του ακανθώδους ζητήματος οριοθέτησης των βοσκοτόπων με απώτερο αποτέλεσμα την επιτυχία του ΟΠΕΚΕΠΕ στον κοινοτικό έλεγχο που απέφερε την διατήρηση 450 εκατομμυρίων ευρώ ως επιδότηση για τους 'Ελληνες κτηνοτρόφους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.» Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης επισημαίνει περαιτέρω ότι αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή και πρόκληση να υπηρετήσει το ελληνικό κράτος σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία και σε ένα τόσο απαιτητικό πόστο, αφού ο αγροτικός κόσμος αποτελεί στην πράξη την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος εύχεται κάθε επιτυχία στη νέα διοίκηση που θα οριστεί σε λίγες ημέρες, και καλή πορεία σε όλους τους εργαζομένους του ΟΠΕΚΕΠΕ.