Skip to main content
21 08 2019 | 09:35

Ο ρόλος του αγρότη στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης – 7 έως 11/9 στην ΔΕΘ

Ο ρόλος του αγρότη στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης – 7 έως 11/9 στην ΔΕΘ

Με κεντρικό μήνυμα “Ο ρόλος του Αγρότη στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης – Defining the Future Farmer 4.0”, πραγματοποιείται το Global Agripreneurs Summit το συνέδριο έχει στόχο να ανατρέψει τα δεδομένα στον τομέα της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας και να αναδείξει τις σημαντικότερες σύγχρονες τάσεις και καινοτομίες. Το GAS, το μεγαλύτερο συνέδριο αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο που θα συζητήσουν ενδιαφέρουσες θεματικές της αγροδιατροφής όπως: η ρομποτική στη γεωργία, η ανάλυση δεδομένων για την παραγωγικότητα και η μικροβιακή αναζήτηση για την πρόληψη ασθενειών στις καλλιέργειες.

Κάποιοι από τους ομιλητές που θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε είναι οι παρακάτω:

Εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση για την καινοτομία στην Αφρική - Karen McKenna: Η Karen είναι αναλύτρια προγραμμάτων στο United States African Development Foundation (USADF). Διαχειρίζεται τα χαρτοφυλάκια επιχορηγήσεων της USADF για την Ουγκάντα και την Τανζανία. Τα τελευταία τρία χρόνια η Karen κατοχύρωσε περισσότερες από 100 άμεσες επενδύσεις σε οργανώσεις από την Αφρική που ασχολούνται με τη γεωργία και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Αυτή τη στιγμή η Karen εργάζεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την MasterCard Labs με σκοπό να αυξήσει την οικονομική ένταξη των μικρών γεωργών στην Ουγκάντα.

Συμβουλεύοντας τους νέους αγρότες για τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων - Apeh Omede: O Apeh είναι Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής στο The Greenrise Innovation Hub της Νιγηρίας, ένας κορυφαίος οργανισμός αγροδιατροφής. Είναι ιδρυτής της Farm Coach Agro-Services μέσω της οποίας παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης σε μικρο-καλλιεργητές. Ασχολείται ενεργά με το Young Leaders Fellowship στη Νιγηρία όντας Διευθυντής Έρευνας ενώ μια από τις σημαντικότερες ασχολίες του είναι να συμβουλεύει τους νέους αγρότες για τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων.

Η ρομποτική στην καλλιέργεια - Andrew Bate: O Andrew είναι ο CEO της SwarmFarm Robotics με μακρά εμπειρία και γνώσεις στον τομέα της ρομποτικής και στην καλλιέργεια σιτηρών. Έχει ασχοληθεί ενεργά με τον κλάδο της γεωργίας, αφού σπούδασε γεωπονία στο πανεπιστήμιο του Queensland και τα τελευταία 19 χρόνια της ζωής του ασχολήθηκε με τον κλάδο της καλλιέργειας στο Emerald. Το 2015 έκανε το μεγάλο βήμα και ίδρυσε τη Swarm Farm Robotics που σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες ρομποτικής σε όλο τον κόσμο με ρομπότ εργασίας που παρέχονται σε αγρότες.

Εναλλακτική διαχείριση εντόμων – Raisa Segura: Η Raisa είναι ερευνήτρια και επιχειρηματίας από το Περού. Ως διευθύντρια έρευνας και ανάπτυξης της τεχνολογικής εταιρείας EntoPiruw επικεντρώνεται στην έρευνα για την καλλιέργεια βρώσιμων εντόμων. Σε μια χώρα όπου οι προσπάθειες της βιομηχανίας επικεντρώνονται στην καταπολέμηση των εντόμων με τη χρήση αντιπαρασιτικών και χημικών μέσων που τελικά επιβαρύνουν τη διατροφική αλυσίδα, η EntoPiruw αναπτύσσει φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία για την εναλλακτική διαχείριση των εντόμων ως τροφή για ανθρώπους και οικόσιτα ζωα αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στο Περού, μια χώρα που απομακρύνει τα έντομα από τις τροφές με χρήση φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών ουσιών. Η EntoPiruw αντίθετα προτείνει την ανάπτυξη μιας ενεργητικής βιομηχανίας εντόμων για κατανάλωση από τον άνθρωπο και τα ζώα.

Το Future Agro Challenge (FAC) είναι μία ελληνική πρωτοβουλία με διεθνή παρουσία σε 64 χώρες, που δημιουργήθηκε προκειμένου να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες, αγρότες και διαμορφωτές πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στον τομέα της αγροδιατροφής, όπως η επισιτιστική ασφάλεια, η τόνωση της γεωργικής παραγωγικότητας και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Το FAC συντονίζεται από τους Industry Disruptors – Game Changers, εκπροσωπεί το EIT Food στην Ελλάδα και έχει ως στόχο την ενίσχυση και ωρίμανση των νεοφυών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν νέα προϊόντα ή υπηρεσίες στον κλάδο της αγροδιατροφής και αποτελούν απαραίτητο πυλώνα για κάθε παραγωγική και βιώσιμη οικονομία.