Skip to main content
17 04 2015 | 08:44

Νέος κανονισμός ασφάλισης στον ΕΛΓΑ από το 2016 - ποιος είναι ο Νίκος Στουπής

Νέος κανονισμός ασφάλισης στον ΕΛΓΑ από το 2016 - ποιος είναι ο Νίκος Στουπής

"Δουλεύει από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί" ήταν τα λόγια του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου, για τον νέο πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Νίκο Στουπή, κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου. Μάλιστα, ακούσαμε για πολλοστή φορά, αλλά αυτή τη φορά από τη νέα ηγεσία, ότι ο κανονισμός ασφάλισης του ΕΛΓΑ θα αλλάξει προς το δικαιότερο, μετά από αναλογιστική μελέτη.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, ο στόχος αυτός δεν θα είναι για το 2015, αλλά για τον επόμενο χρόνο: "Αρχικά θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε αν θέλουμε ασφαλιστική κάλυψη όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. αν συμφωνούμε σε αυτό, στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε αναλογιστικές μελέτες, προκειμένου να αναπροσαρμόσουμε το ασφάλιστρο για κάθε προϊόν." Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν το ασφάλιστρο θα είναι υψηλότερο ή χαμηλότερο από το τωρινό, ο κ. Αποστόλου απάντησε ότι "δεν μπορώ να ξέρω, για άλλον τομέα μπορεί να είναι υψηλότερο και για άλλον χαμηλότερο. Ανάλογα με τους κινδύνους που θα προσθέσουμε. Εξάλλου, δεν χρειάζεται να προέρχεται όλο το ασφάλιστρο από τον αγρότη", επισήμανε, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να γίνει επιδότηση ασφαλίστρου μέσω των νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως άλλωστε σχεδίαζε και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και του οργανισμού.

Στόχος, πάντως, για τον κ. Αποστόλου, παραμένει τόσο η "καλή διαχείριση των χρημάτων του οργανισμού όσο και η έγκαιρη καταγραφή κι αποτίμηση των ζημιών".

Κατά την παρουσίαση της νέας διοίκησης του ΕΛΓΑ, ο κ. Αποστόλου ανέφερε για το νέο πρόεδρο, τον γεωπόνο και περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας, Νίκο Στουπή, ότι τον γνωρίζει πολύ καλά, καθότι είναι από την Εύβοια όπως και ο ίδιος και ήταν μαζί στο ψηφοδέλτιο με το οποίο κατέβηκε ως υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Αντιπρόεδρος στον ΕΛΓΑ αναλαμβάνει ο Θανάσης Ζαννιάς.

Νίκος Στουπής

Ο Νίκος Στουπής είναι Γεωπόνος του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με την γεωπόνο Νάνα Καραντώνη και έχει δύο παιδιά, τον Λουκά, μαθητή Γυμνασίου και την Ελένη, φοιτήτρια του ΕΜΠ.

Είναι ειδικευμένος σε ζητήματα Ποιοτικής Γεωργίας (Εναλλακτικές μορφές, Βιολογική, Συστήματα Ολοκληρωμένης, Διαχείρισης, Περιβαλλοντικά), οικονομοτεχνικών μελετών στο αγροπεριβαλλοντικό χώρο και, σε θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Διαθέτει σημαντική επιστημονική εμπειρία στα θέματα της αγροτικής πολιτικής, της ΚΑΠ, της ελληνικής γεωργίας και της υπαίθρου. Συμμετείχε στην εκπόνησημελετών για την αειφορική διαχείριση του Υδροβιότοπου της Λίμνης του Δύστου και την ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής.

Γεννήθηκε στο Αλιβέρι της Εύβοιας το 1960. Μετέχει από 15 χρονών στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και στην αριστερά. Οργανώθηκε στην Μαθητική Οργάνωση Δημοκρατικής Νεολαίας και, αγωνίστηκε ενεργά ως στέλεχος του Κομμουνιστικού και του Αριστερού Κινήματος. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών Γεωπονίας στο ΑΠΘ, του Συλλόγου Ευβοέων Φοιτητών Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (Κ.Σ. της ΦΕΑΠΘ).

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εύβοιας, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων, μέλος της Πανελλαδικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).

Είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Βοιωτίας–Ευβοίας Σήμερα συμμετέχει ενεργά στα κοινά, στους αγώνες της αυτοδιοίκησης, στις κινητοποιήσεις για το περιβάλλον και στο περιβαλλοντικό κίνημα. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και στην γραμματεία των Συντονιστικών Επιτροπών ενάντια στον Λιθάνθρακα και στην καύση του από την ΑΓΕΤ.

Έχει εκλεγεί από το 2014 περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε εδώ το τελευταίο του άρθρο στην εφημερίδα "Αυγή", που δημοσιεύτηκε στις 3 Απριλίου 2015 και περιγράφει τις απόψεις του για τη γεωργική παραγωγή.

Ο Θανάσης Ζαννιάς αναλαμβάνει αντιπρόεδρος στον ΕΛΓΑ.

Θανάσης Ζαννιάς

Ο Θανάσης Ζανιάς είναι οικονομολόγος, συνταξιούχος ΟΤΕ, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βοιωτίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές του 2014. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι από τον Ορχομενό.