Skip to main content
08 07 2019 | 14:49

Τον Αυγενάκη "δίνει" ο ΣΚΑΪ ως τον επικρατέστερο για την πλατεία Βάθη (upd)

Τον Αυγενάκη "δίνει" ο ΣΚΑΪ ως τον επικρατέστερο για την πλατεία Βάθη (upd)

Ο Λευτέρης Αυγενάκης (Ηράκλειο) είναι ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξςη και Τροφίμων, σύμφωνα με τις πληροφορίες του πιο... κοντινού στα πράγματα της Νέας Δημορκατίας Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Αυγενάκης Σπούδασε Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Έχει εργαστεί ως Εργοδηγός Δημοσίων Έργων και Τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Το Μάρτιο του 2001 ιδρύει την εταιρεία «Επιχειρείν Ε.Ε., Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών» με έδρα το Ηράκλειο την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύεται για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα είναι Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Νωρίτερα το Agro24 έγραφε:

Δύο... δημοσιογράφοι για την καρέκλα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Δύο είναι τα επικρατέστερα φαβορί στη Νέα Δημοκρατία για τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόκειται για τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, πρώτο σε σταυρούς στο νομό Λάρισας και τομεάρχη για την Προστασία του Πολίτη και τη Φωτεινή Αραμπατζή, δεύτερη σε σταυρούς στον νομό Σερρών και τομεάρχη για την Αγροτική Ανάπτυξη. Και οι δύο δηλώνουν στο βιογραφικό τους δημοσιογράφοι, αλλά τα τελευταία χρόνια ασχολούνται ενδελεχώς με τα αγροτικά θέματα.

Ο πρώτος συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να ηγηθεί στην πλατεία Βάθη, κυρίως λόγω πρότερης εμπειρίας ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και επειδή συγκεντρώνει πολύ μικρές πιθανότητες να υπουργοποιηθεί στον τομέα ευθύνης του (Προστασία του Πολίτη).

Η δεύτερη δεν φαίνεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για υπουργοποίηση, αλλά το γεγονός ότι ήταν μέχρι πρότινος τομεάρχης με το συγκεκριμένο αντικείμενο την κατατάσσει ως τη δεύτερη επικρατέστερη λύση.

Η Νέα Δημοκρατία δεν μας έχει συνηθίσει - αν και το νέο υπουργικό σχήμα θα ανακοινωθεί σε λίγες ώρες - σε υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, που να είχαν σχέση προηγουμένως με το αντικείμενο, θυμίζουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα τον κ. Μπασιάκο, τον κ. Κιλτίδη, τον κ. Καρασμάνη κ.ά.

Παρ' όλ' αυτά, διαθέτει στη νέα της κοινοβουλευτική ομάδα αξιόλογους γεωπόνους, όπως τον Γιώργο Βλάχο (Ανατολική Αττική), Γιώργο Αμανατίδη (Κοζάνη), Ανδρέα Κατσανιώτη (Αχαΐα) και Γιάννη Οικονόμου (Φθιώτιδα).

Από τους παραπάνω, μόνο οι δύο πρώτοι έχουν ασχοληθεί ενεργά με το αντικείμενό τους (γεωπόνοι). Ο μεν κ. Βλάχος διέθετε κατάστημα γεωργικών εφοδίων και έχει διατελέσει Υφυπουργός Ανάπτυξης για θέματα καταναλωτή και εμπορίου και ο δε κ. Αμανατίδης είναι πολλά χρόνια - σχεδόν ισόβιος - διευθυντής στην Αναπτυξιακή Κοζάνης, με πολυάριθμα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στο ενεργητικό του, όπως το Leader. Ο κ. Κατσανιώτης ασχολείται με τον κεντρικό επικοινωνιακό σχεδιασμό στη Νέα Δημοκρατία και επαγγελματικά έχει αλλάξει ρότα μετά το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, καθώς έχει ιδρύσει δική του εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ("Καθημερινή" κ.ά.). Ο κ. Οικονόμου, έχει μακρά κομματική εμπειρία - προέρχεται από την ΟΝΝΕΔ, έχει συμμετάσχει στη διαμόρφωση της στρατηγικής του κόμματος - και διαθέτει συνεταιρικά από το 2011 και μετά την εταιρεία παραγωγής και διανομής γαλακτοκομικών προϊόντων ΑΛΦΙΤΟΝ PLUS, η οποία διακινεί στα σούπερ-μάρκετ τους κωδικούς με την επωνυμία "Εκλεκτά Αγροκτήματα Κιθαιρώνα".