Skip to main content
06 09 2017 | 15:59

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα προσωρινής διαταγής των ELFE κατά των απολυμένων

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα προσωρινής διαταγής των ELFE κατά των απολυμένων

Το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2017 έγινε γνωστή η απόφαση του προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας σχετικά με την έκδοση προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ABEE κατά της εκτέλεσης της Απόφασης 150/2017 του ίδιου Δικαστηρίου που δικαιώνει τους πρώτους 56 απολυμένους της Βιομηχανίας.

Ο πρόεδρος (ο ίδιος που τον περασμένο Ιούνιο είχε δικάσει και είχε κάνει δεκτή την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων της ELFE κατά της ΔΕΗ) έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρίας και όρισε δικάσιμο για τα ασφαλιστικά μέτρα την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Απόφαση 150/2017 δεν μπορεί να εκτελεστεί έως ότου εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων η οποία αναμένεται σε περίπου έναν με ενάμιση μήνα μετά τη συζήτησή της, άρα περί τα τέλη Οκτωβρίου 2017…

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προσωρινή διαταγή που είχε καταθέσει η εταιρία Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ABEE είχε συζητηθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 με το Δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα της εταιρίας, κρίνοντας τους λόγους που προέβαλε για τη μη εκτέλεση της Απόφασης η εταιρία ως μη επαρκείς και την πλευρά των εργαζομένων να προχωρούν στις 31 Ιουλίου 2017 σε διαδικασία εκτέλεσης.

Κατόπιν τούτου, η ELFE ABEE παραιτήθηκε από τα ένδικά μέσα που είχε καταθέσει στα τέλη Ιουλίου και κατέθεσε νέα αίτηση έκδοσης ασφαλιστικών μέτρων, νέα αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής και νέα έφεση κατά της Απόφασης 150/2017 η οποία και θα συζητηθεί στο Μονομελές Εφετείο Θράκης την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.

Δεν κατάφεραν οι απολυμένοι να συναντήσουν τον πρωθυπουργό

Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2017 και ενώ στο ξενοδοχείο Imaret ξεκινούσε το επίσημο δείπνο Ελλάδας-Βουλγαρίας, στη συνοικία της Παναγίας άρχισαν να μαζεύονται μέλη του Σωματείουτων Λιπασμάτων με σκοπό να επιδιώξουν έστω και μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού εντωμεταξύ είχε γίνει γνωστό ότι το «ραντεβού» τους που επιδιώκονταν να γίνει αμέσως μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τη «σιδηροδρομική Εγνατία» τελικά ακυρώθηκε, όπως ακυρώθηκε και η επαφή του πρωθυπουργού με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο και τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Λίγη ώρα μετά και αφότου έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας είχαν μαζευτεί περί τους 50-60 απολυμένους, ανηφόρισαν από το Imaret προς το μέρος του οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι βουλευτές εξήγησαν στους απολυμένους ότι δεν είναι δυνατή μια συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό ο οποίος ήρθε στην Καβάλα για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο και δεν προβλέπεται καμία επιπλέον επαφή ή δραστηριότητα στο «σφιχτό» πρόγραμμά του πέρα από την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τη «σιδηροδρομική Εγνατία».

Ο πρόεδρος Νίκος Βογιατζίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Λιπασμάτων ζήτησαν να έχουν την ευκαιρία για μία ολιγόλεπτη, έστω, συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τελικώς, παρέδωσαν σε φάκελο ένα υπόμνημα που είχαν ετοιμάσει για να παραδοθεί στον Αλέξη Τσίπρα.

Με πληροφορίες από το kavalapost.gr