Skip to main content
12 07 2016 | 11:40

Αποδοκιμασίες στον Αποστόλου από αγρότες - διεκόπη για λίγο η εκδήλωση στη Λάρισα (upd)

Αποδοκιμασίες στον Αποστόλου από αγρότες - διεκόπη για λίγο η εκδήλωση στη Λάρισα (upd)

(upd 13.55)

Την εκδήλωση που βρισκόταν σε εξέλιξη στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, διέκοψαν είκοσι περίπου αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς σήμερα το πρωί, αρχικά στην Τρίγωνη Πλατεία και στη συνέχεια έξω από το κτήριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθερία", οι αγρότες, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας διαμαρτύρονταν για τη μη πληρωμή των επιδοτήσεων και ενισχύσεων τους, καθώς και την μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία των εκτιμήσεων των ζημιών σε καλλιέργειές τους, προκειμένου έγκαιρα να αποζημιωθούν.

Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο χώρο απαγόρευσε στους αγρότες να εισέλθουν στο Χατζηγιάννειο με το πανό το οποίο άνοιξαν τελικά στην είσοδο του κτηρίου και τους επετράπη η είσοδος μισή περίπου ώρα αργότερα.

Αφού ακολούθησε νέος κύκλος διαβουλεύσεων από τον οποίο επίσης δεν έλειψε η ένταση, οι αγρότες μπήκαν στην αίθουσα την ώρα της ομιλίας του κ. Αποστόλου, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των μπλόκων και ενάντια στην κυβέρνηση.

Υπήρξε αντιπαράθεση των αγροτών με τον βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παπαδόπουλο και παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και λίγο αργότερα οι αγρότες αποχώρησαν.

Νωρίτερα:

Υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πραγματοποιείται η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, στη Λάρισα. Ο υπουργός συμμετέχει στην ημερίδα, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο με θέμα «Πολιτικές στον αγροτικό χώρο της Θεσσαλίας».

Αγρότες πραγματοποιούν διαμαρτυρία με πανό αυτή την ώρα έξω από το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας. Οι αγρότες με δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στα αιτήματα του κλάδου και χαρακτήρισαν «φιέστα» την επίσκεψη του κ. Αποστόλου.

Με την πραγματοποίηση ημερίδας στη Λάρισα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαβούλευσης και διαλόγου με τους αγρότες που έχει προγραμματίσει αυτήν την περίοδο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην ημερίδα μίλησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Νίκος Αντώνογλου, ενώ χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

αγρότες Χατζηγιάννειο διαμαρτυρία (12)

Αστικό πάρκο θα δημιουργηθεί μετά την παραχώρηση του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών στο δήμο Λάρισας

Δεν έχει μόνο αγροτικό ενδιαφέρον η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου σήμερα στη Λάρισα.

Στο δημαρχείο Λάρισας σήμερα το απόγευμα, παρουσία του υπουργού, θα πέσουν οι υπογραφές για τη παραχώρηση 220 στρεμμάτων που βρίσκονται στον χώρο του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας, στη συνοικία Αβέρωφ, με διάρκεια τα 35 χρόνια.

Δεν θα λείψουν πάντως και οι διαμαρτυρίες. Στο δημαρχείο Λάρισας αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση εργαζόμενοι του Ινστιτούτου που αντιδρούν στην προοπτική της παραχώρησης, επικαλούμενοι υποβάθμιση του ερευνητικού τους έργου, κυρίως στο θέμα της σποροπαραγωγής. Χθες συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Ινστιτούτο οι διοικήσεις του ΓΕΩΤΕΕ, του Γεωπονικού Συλλόγου, αλλά και η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου.

ΓΕΩΤΕΕ και Γεωπονικός Σύλλογος υποστηρίζουν πως «πιθανή παραχώρηση εκτάσεων χωρίς ανταλλαγή ισάξιας έκτασης, η οποία ανταλλαγή μάλιστα θα έπρεπε να προηγείται της οποιασδήποτε παραχώρησης, δυσχεραίνει το έργο του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας και υποβαθμίζει την έρευνα κάτι που φυσικά μας βρίσκει αντίθετους».

Η έκταση του ΕΘΙΑΓΕ αναμένεται να δώσει στην πόλη της Λάρισας ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα της χώρας.