Skip to main content
25 06 2019 | 11:38

Τρίτη η Ελλάδα σε συμμετοχές στη φετινή Fancy Food Show στη Νέα Υόρκη

Τρίτη η Ελλάδα σε συμμετοχές στη φετινή Fancy Food Show στη Νέα Υόρκη

Κάθε προσδοκία ξεπερνά η συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στη φετινή Fancy Food Show, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο FnB Daily ο Αντώνης Γραβάνης, Διευθυντής Διεθνών Εκθέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece). Υπενθυμίζουμε πως στην έκθεση συμμετέχουν 47 ελληνικές εταιρείες, περισσότερες από κάθε προηγούμενη φορά. "Οι ελληνικές εξαγωγές αυξάνονται παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Αμερική", υπογραμμίζει ο Αντώνης Γραβάνης στο FnB Daily, προσθέτοντας πως το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα ελληνικά προϊόντα είναι ιδιαιτέρως μεγάλο.

Η ελληνική αποστολή είναι η τρίτη μεγαλύτερη, μετά από την Ιταλία και την Ισπανία, σε επίπεδο συμμετοχής, επισημαίνει ο κ. Γραβάνης, και προσθέτει πως το εθνικό περίπτερο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από της Ιταλίας, και σε ιδιαίτερα κεντρικό σημείο, γεγονός που βοηθά ιδιαιτέρως στην αύξηση της επισκεψιμότητάς του. Για τρίτη χρονιά στην έκθεση πήραν μέρος οι Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, όπως επίσης και το Olive You.

Στο πλαίσιο των ενεργειών προώθησης, που κάνει το Enterprise Greece, δίνεται στους επισκέπτες η δυνατότητα να παρακολουθήσουν live γευστικές παρουσιάσεις, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τον οποίο διαχειρίζεται η Ελληνίδα chef Μαρία Λόη, σε συνεργασία με τη chef, Diane Henderiks. Οι επισκέπτες μπορούν εκεί να απολαύσουν ελληνικά προϊόντα, όπως επίσης και προϊόντα άλλων πέντε χωρών.

Οι ελληνικές εξαγωγές αυξάνονται συνεχώς, και πρέπει να στηριχθούν με περισσότερες επενδύσεις και συνέργειες, μεταξύ του Enterprise Greece, των περιφερειών και των διεπαγγελματικών οργανώσεων, δηλώνει ο Αντώνης Γραβάνης, και καταλήγει πως μόνο με την ενίσχυση της εξωστρέφειας θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα της ανάπτυξης.

Με πληροφορίες από το FnB Daily