Skip to main content
10 05 2016 | 09:03

Παστεριωμένο γάλα διάρκειας 100 ημερών θα εξάγει αυστραλιανή εταιρεία στις ασιατικές αγορές

Παστεριωμένο γάλα διάρκειας 100 ημερών θα εξάγει αυστραλιανή εταιρεία στις ασιατικές αγορές

Δύο Αυστραλοί επιχειρηματίες, οι Luke Marget και Matthew Dennis ανέπτυξε την απαραίτητη μέθοδο, τεχνογνωσία και τεχνολογία, η οποία μπορεί ν' αυξήσει τη διάρκεια παραμονής του παστεριωμένου γάλακτος στα ράφια, για χρονική περίοδο 100 ημέρων.

Οι επιχειρηματίες θα εξάγουν (αρχικά) το γάλα στη Μαλαισία, ενώ στο εξαγωγικό τους πλάνο συμπεριλαμβάνονται κι άλλες ασιατικές χώρες.

Η εταιρία παραγωγής αναψυκτικών MADE, με έδρα τη Μελβούρνη ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας οικονομικού ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων για την μηνιαία εξαγωγή των πρώτων 200.000 λίτρων γάλακτος στη Μαλαισία, από τον Ιούνιο.

Η αναφερόμενη εταιρεία πραγματοποίησε επένδυση που έφτασε στα 20 εκατ, δολάρια για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που διατηρεί το γάλα, για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ν' αλλοιώνει τη γεύση του.

Η εμφιάλωση του γάλακτος θα γίνεται σε μπουκάλια ανακυκλώσιμου πλαστικού (ΡΕΤ), με κεντρικό εμπορικό στόχο τις ασιατικές αγορές.