Skip to main content
15 12 2014 | 14:00

Το ελαιοτριβείο στο... χωράφι έφερε η τουρκική εταιρεία Nar Gourmet

Nar Gourmet #Zeytininİzinde Anadolu Yollarında - Antakya

Το ελαιοτριβείο στα χωράφια φιλοδοξεί να φέρει η εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου, Nar Gourmet, καθώς με τη στήριξη του τουρκικού υπουργείου γεωργίας υλοποιεί ένα σχέδιο κινητής ελαιοπαραγωγής μέσω φορτηγών. Τοπικές ελιές από το Χατάι, τη Μερσίνα, την Αττάλεια, τη Μανίσα και το Αϊβαλί θα μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία μέσα σε μόλις 2 ώρες μετά τη συγκομιδή με το νέο κινητό φορτηγό παραγωγής ελαιολάδου της εταιρείας.

Το έργο έχει επίσης ένα διεθνή σκοπό: Να συγκεντρώσει γενετικό υλικό από ντόπιες ποικιλίες ελιάς από τις προαναφερόμενες περιοχές της Τουρκίας και να τις προωθήσει διεθνώς.

Η Nar Gourmet έχει ηγετική θέση στην αγορά φυσικών προϊόντων, ιδίως σε μαρμελάδες και το ελαιόλαδο και τα εμπορικά της σήματα διανέμονται σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Τουρκία, καθώς επίσης εξάγονται σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Γερμανία.

Ο Samir Bayraktar, διευθύνων σύμβουλος της Nar Gourmet δήλωσε σχετικά: «Ο σκοπός του να καταστεί η κινητή μονάδα επεξεργασίας ελιάς είναι να μεταφέρει τη γεύση από τα χωράφια στο τραπέζι των καταναλωτών χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα. Με το έργο αυτό, υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο θα μπορούσε να παραχθεί σε χώρους με λίγες ελιές, όπου δεν είναι οικονομικά εφικτή η κατασκευή ελαιοτριβείων».

«Το κινητό φορτηγό παραγωγής θα υποστηρίξει τους μικρούς ελαιοκαλλιεργητές να φτάσουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε ο Bayraktar.

Το νέο φορτηγό κόστισε 320.000 τουρκικές λίρες (113.733 ευρώ) και θα ταξιδέψει 4.100 χιλιόμετρα.

Πηγή: Olive Oil Times