Skip to main content
26 08 2015 | 09:00

Ξέσπασε ο πρώτος καυγάς στο facebook για τα μπλόκα που έρχονται

Ξέσπασε ο πρώτος καυγάς στο facebook για τα μπλόκα που έρχονται

Το φυτίλι της διχόνοιας ανάμεσα στο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα άναψε η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων για "μπλόκα στις 16 Σεπτεμβρίου", αντί να φέρει συσπείρωση στις οργανώσεις και να αποφασίσουν τι θα κάνουν ενόψει των νέων φορολογικών μέτρων και των εκλογών. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν η Ομάδα στο facebook "Farmers Union" διευκρίνισε ότι δεν ειναι συνδικαλιστική οργάνωση.

Με σχόλιό του κάτω από την ανακοίνωση του Χρήστου Γκόντια για τα μπλόκα της 16ης Σεπτεμβρίου, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, γνωστός από την πολύχρονη ενεργή συμμετοχή του στην προ Βασιλόπουλου Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, πυροδότησε τον παρακάτω διάλογο-φωτιά:

Δημήτριος Μιχαηλίδης: Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών & Κτηνοτρόφων-Farmers Union (Χρ. Γκόντιας), η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Νίκαιας (Βαγ. Μπούτας), η Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης του Αγροτικού Χώρου (Θ. Παπακωνσταντίνου), η Εθνική Συνδικαλιστική Επιτροπή (συνεταιριστές Caravell) και όσες άλλες μορφές θέλουν, για να είναι υπεύθυνες ΠΡΕΠΕΙ να έχουν κάποια ΤΥΠΙΚΗ δομή που καθιστά τους συμμετέχοντες υπεύθυνους και υπόλογους τουλάχιστον στα μέλλη τους, αλλα δίνουν και στίγμα του κοινωνικού τους αντικτύπου. ΧΩΡΙΣ ΤΥΠΙΚΗ δομή όποιος έχει ποιό ισχυρό ενισχυτή (φωνής ή εικόνας) δείχνει οτι επηρεάζει ή εκπροσωπεί. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ και βαθειά αντιδημοκρατικό.

Χρήστος Γκόντιας: Για να ενημερώσω τον Δημήτρη και πολλούς άλλους που δεν ξέρουν: Όλοι εμείς που είμαστε στην Πανελλήνια συντονιστική επιτροπή αγροτών και κτηνοτρόφων, έχουμε βγει μέσα απο διαδικασία νόμιμων εκλογών, με δικαστικό αντιπρόσωπο και όλα τα συναφή. Το ότι δεν έχουμε κάνει ομοσπονδία ή συν ομοσπονδία είναι επιλογή μας. Λειτουργούμε εδώ και 7 χρόνια με οδηγό το μυαλό και την ψυχή.

Με μία επιτροπή συντονισμού που τρέχει και δεν προλαβαίνει.

  • Γιατί δεν θεωρούμε απαραίτητο να έχουμε πρόεδρο.
  • Γιατί είμαστε άνθρωποι της παραγωγής και αυτά που κάνουμε προέρχονται από εσωτερική ανάγκη.
  • Γιατί ακόμα και τα δελτία τύπου τα γράφουμε πάνω στο Τρακτέρ και στο μαντρί.
  • Γιατί είμαστε αληθινοί και δεν μας χρηματοδοτεί κανείς παρά μόνο οι αγρότες.

Γι' αυτό λοιπόν το λόγο κ. Μιχαηλίδη σίγουρα δεν θέλουμε συμβουλές από εσάς. Γιατί δεν σας είδαμε σε κανένα αγώνα που δίνουμε εδώ και χρόνια. Αντιθέτως βλέπουμε στείρα κριτική εκ του ασφαλούς. Φτάνει πια, σας χορτάσαμε εσάς τους πολύξερους.......

Δημήτριος Μιχαηλίδης: Αγαπητέ κ Γκόντια, δεν δίνω συμβουλές σε εσάς. Εκφράζω άποψη και ελπίζω ακόμα να μου το επιτρέπετε. Εσείς να κάνετε ότι θέλετε και να δηλώνετε ότι θέλετε, χωρίς την δική μου συμβουλή, ή συμφωνία,. Να είστε καλά και να είμαστε καλά.

Χρήστος Γκόντιας: Μάλλον κ. Μιχαηλίδη μας περνάς για ανόητους, αναφέρετε τα ονόματά μας και παρακάτω μας συνιστάτε σεμνότητα. Τώρα λέτε ότι μπορούμε να δηλώνουμε ότι θέλουμε.

Αυτά αλλού όχι σε μας, Χωρικοί είμαστε. Χωριάτες δεν είμαστε. Άλλα περίμενα απ' όλους όσους ασχολούνται με τα αγροτικά θέματα. Να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα των αγροτών....

Τι είναι το Farmers Union;

Στη συνέχεια, ακολούθησε νέα ανάρτηση στην Ομάδα του facebook Farmers Union, στην οποία αναφέρονται τα εξής: "Το Farmers union είναι ένας φορέας που δημιουργήθηκε από αγρότες για το καλό του πρωτογενή τομέα στις εκάστοτε υφιστάμενες συνθήκες με σκοπό να μειώσει τα κοστολόγια των αγροτών και να προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματά τους. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ.

Σε αγροτικά μέσα χθες αναφέρθηκε ότι το Farmers union κάλεσε τους αγρότες να βγουν στους δρόμους στις 16 Σεπτεμβρίου, όλα αυτά τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και ανυπόστατα. Εμείς σαν Farmers union δεν κατευθύνουμε τα μέλη μας για συνδικαλιστική δράση. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά τα μέλη μας είναι ελεύθερα να δράσουν όπως αυτά επιθυμούν."

Και η οργισμένη απάντηση ήρθε από τον διαχειριστή του προφίλ της Ένωσης Νέων Αγροτών Λακωνίας: "Ένα όργανο που δημιουργείται για να βοηθήσει τον αγρότη δίνοντας λύση για τη μείωση του κόστους και το συμφέρον του γενικά τι είναι; Δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο; Μου θυμίζεις τους βουλευτές που προσπαθούν να ερμηνεύσουν όπως τους συμφέρει το νόμο. Είμαι σίγουρος Μπακόλα ότι είσαι πολύ μικρός σε όλα σου και στο επάγγελμά μας δε χωράν μικρά ανθρωπάκια."