Skip to main content
04 09 2015 | 13:10

Βαγγέλης Μπούτας: «Αν δεν αγωνιστούμε θα μας σφάξουν ανάποδα»

Βαγγέλης Μπούτας: «Αν δεν αγωνιστούμε θα μας σφάξουν ανάποδα»

«Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, είναι βέβαιο ότι θα εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου και τα νέα χαράτσια στους αγρότες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, αφού τα κόμματα που θα τη στηρίζουν τα έχουν ήδη ψηφίσει στη Βουλή. Επομένως για εμάς ο αγώνας είναι μονόδρομος»! Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Καρδιτσιώτη «καπετάνιο» των «μπλόκων» Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος έκανε την βασική εισήγηση στην κρίσιμη πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτικών συλλόγων που οργάνωσαν χθες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Παλαμά, οι Ομοσπονδίες Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, με την συμβολή και εκπροσώπων της Μαγνησίας.

Ο κ. Μπούτας κατέθεσε χρονοδιάγραμμα δράσεων προκειμένου στα μέσα Οκτωβρίου να πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στην περιοχή μας, όπου θα αποφασιστούν οι κατά τόπους κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης ίσως από κάποιο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Νοέμβριο.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους αγροτοσυνδικαλιστές, ξεκαθάρισε ότι όλοι θα πρέπει να «βάλουν πλάτη» για να ενημερωθεί αναλυτικά ο κόσμος στα χωριά για τα σκληρά φορολογικά μέτρα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αμέσως μετά τις εκλογές. Ζήτησε συσπείρωση των δυνάμεων και ουσιαστικές ενέργειες οργάνωσης του κινήματος, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «εάν δεν αγωνιστούμε, θα μας σφάξουν ανάποδα»!

Αγώνας για τους μικρομεσαίους

Δήλωσε με έμφαση ότι ο αγώνας θα γίνει μόνο για να σωθούν οι μικρομεσαίοι αγρότες και όχι για να εξυπηρετήσει συμφέροντα των μεγαλοακτημόνων, προτείνοντας το πλαίσιο αιτημάτων που είχε προκριθεί στις τελευταίες αγωνιστικές κινητοποιήσεις να αποτελέσει τη βάση των νέων διεκδικήσεων. Όπως επισήμανε, τα παλιά προβλήματα όχι μόνο παραμένουν άλυτα, αλλά προστέθηκαν κι’ άλλα, όπως η αύξηση της φορολογίας στις επιδοτήσεις, η δραστική μείωση των ενισχύσεων, η κατάργηση επιδομάτων για τους ανασφάλιστους, η αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ, η αυστηροποίηση των κριτηρίων για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες κ.ά.

Ο κ. Μπούτας καυτηρίασε ανοιχτά την ολική επαναφορά πασίγνωστων στελεχών από τις πάλε ποτέ συνδικαλιστικές αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, λέγοντας ότι «ποτέ δεν στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών» και ότι ο «ρόλος τους είναι υπονομευτικός και διασπαστικός με σκοπό να αδυνατίσουν το αγροτικό κίνημα».

Απάτη τα ισοδύναμα

Αναφορικά με τα περίφημα ισοδύναμα που επικαλούνται οι αρχηγοί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, στην θέση των φορομπηχτικών μέτρων για να κερδίσουν την εύνοια των ψηφοφόρων - όπως είπε – δεν είναι παρά μια μεγάλη απάτη, καθώς από τη μια δεν εισακούστηκε ποτέ το αίτημα για φορολόγηση με 45% του μεγάλου κεφαλαίου και από την άλλη κανείς τους δεν εξηγεί από πού αλλού θα βρεθούν τα χρήματα!

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής κάλεσε τους αγρότες να μην παραπλανηθούν, να σκεφθούν καλά ποιόν θα ψηφίσουν και να συνταχθούν δυναμικάστον αγώνα που ξεκινάει, σημειώνοντας πως χάρη στις δυναμικές κινητοποιήσεις, δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα τα σκληρά φορομπηχτικά μνημονιακά μέτρα κατ’ ομολογία και των κυβερνώντων που τα προωθούσαν τα προηγούμενα χρόνια!

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος στελέχη από 30 περίπου αγροτικούς συλλόγους της Θεσσαλίας, ενώ στο πάνελ ξεχώριζε η παρουσία του προέδρου της ΕΟΑΣ Λάρισας κ. Ρίζου Μαρούδα, του προέδρου της ΕΟΑΣ Τρικάλων κ. Απόστολου Θωμόπουλου, του εκπροσώπου αγροτικών συλλόγων της Μαγνησίας κ. Νίκου Αγγελή και του αντιδημάρχου αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου Παλαμά κ. Κώστα Τζέλλα.

Τους Θεσσαλούς αγροτοσυνδικαλιστές καλωσόρισε στην αίθουσα με σύντομο χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά κ. Ανδρέας Σκουλαράκος.

Πηγή: Φώτης Καραγιάννης, Ελευθερία