Skip to main content
16 01 2018 | 18:48

Την καταγγελία της παλιάς σύμβασης για το ΟΣΔΕ θα προτείνει η διοίκηση του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών

Την καταγγελία της παλιάς σύμβασης για το ΟΣΔΕ θα προτείνει η διοίκηση του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών

Μια πρόγευση των όσων πρόκειται να ειπωθούν κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου και του πολεμικού κλίματος που επικρατεί μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης, δίνει ανακοίνωση της πρώτης.

Μέσω αυτής και με αφορμή αίτημα της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή συνέλευσης, η διοίκηση του Α.Σ. κατηγορεί ευθέως τον πρώην πρόεδρο Χρήστο Σιδερόπουλο, διότι «το Δ.Σ. ζήτησε επανειλημμένα και μάλιστα εγγράφως να δοθούν εξηγήσεις για οικονομικά στοιχεία, τόσο από τον πρώην πρόεδρο του ΑΣ κ. Σιδερόπουλο Χρήστο, όσο και από την πρώην λογίστρια του Α.Σ., η οποία τυγχάνει να είναι σύζυγός του, αλλά αμφότεροι αδιαφόρησαν και δεν εισήλθαν στον κόπο παροχής εξηγήσεων».

Η διοίκηση του Φώτη Παπαδόπουλου διαβεβαιώνει τα μέλη του Συνεταιρισμού ότι «όλα τα ευρήματα του λογιστικού ελέγχου θα ανακοινωθούν επισήμως κατά τη διεξαγωγή της τακτικής Γενικής Συνέλευσης, έτσι ώστε έκαστος να αναλάβει τις ευθύνες που τον βαραίνουν». Όσον αφορά στην υπόθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ η διοίκηση –στην ίδια ανακοίνωση- τονίζει ότι «έχει αποφασισθεί η καταγγελία της παλιάς σύμβασης και η υποβολή νέας πρότασης, η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη διεξαγωγή της τακτικής ΓΣ».

Τέλος αναφέρεται ότι «το Καταστατικό του Συνεταιρισμού αποτελεί «ευαγγέλιο» για τη διοίκηση του ΑΣ και όλες οι ενέργειες γίνονται σύμφωνα με το περιεχόμενό του».

Η επιστολή

«Μετά τα συνεχόμενα δημοσιεύματα και τις αλλεπάλληλες ψευδείς καταγγελίες από δύο συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ. εις βάρος των υπολοίπων μελών, θεωρούμε σκόπιμο για την αποκατάσταση της αλήθειας, να ενημερώσουμε με πλήρη υπευθυνότητα τα μέλη μας για την πραγματική σημερινή κατάσταση του Α.Σ.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση θα διενεργηθεί στις 24 Ιανουαρίου 2018, παρόλο που ορισμένα πρόσωπα επιθυμούσαν να σαμποτάρουν και να ματαιώσουν την πραγματοποίησή της. Τα ίδια μάλιστα πρόσωπα ζήτησαν να διεξαχθεί έκτακτη Γ.Σ. με άλλη προαποφασισμένη θεματολογία, η οποία δεν περιέχει το φλέγον ζήτημα του Α.Σ. των τελευταίων μηνών (μετά την αλλαγή διοίκησης) δηλαδή τα αποτελέσματα του φορολογικού - λογιστικού ελέγχου που διενεργήθηκε μετά από εντολή του νέου Δ.Σ. και του Εποπτικού Συμβουλίου. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου με ανάθεση σε έμπειρο και αμερόληπτο λογιστή – οικονομολόγο που χαίρει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του Δ.Σ. και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι συνεχώς εμφανίζονται και διορθώνονται σφάλματα του παρελθόντος. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν συγκλήθηκε η ετήσια Γ.Σ. του Συνεταιρισμού στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα (τέλη του έτους), δεδομένου ότι έπρεπε να αναμείνουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου προκειμένου να τα παρουσιάσουμε στη ΓΣ, ώστε τα μέλη σε πνεύμα διαφάνειας και ειλικρίνειας, να λάβουν γνώση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Συνεταιρισμού και των στοιχείων που περιέχει ο έλεγχος του λογιστή. Όλα τα ευρήματα του ελέγχου θα ανακοινωθούν επισήμως κατά τη διεξαγωγή της τακτικής Γενικής Συνέλευσης έτσι ώστε έκαστος να αναλάβει τις ευθύνες που τον βαραίνουν.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, αναφορικά με τα ευρήματα του ελέγχου, το Δ.Σ. ζήτησε επανειλημμένα και μάλιστα εγγράφως να δοθούν εξηγήσεις τόσο από τον πρώην πρόεδρο του Α.Σ. κ. Σιδερόπουλο Χρήστο, όσο και από την πρώην λογίστρια του Α.Σ. η οποία τυγχάνει να είναι σύζυγός του. Αμφότεροι αδιαφόρησαν και δεν εισήλθαν στον κόπο παροχής εξηγήσεων. Αντιθέτως ο κ. Σιδερόπουλος, αντί να συμμορφωθεί με τις προσκλήσεις του Δ.Σ. και να συνεργασθεί για την εξακρίβωση των οικονομικών στοιχείων, όταν ενημερώθηκε για τη βούληση του ΔΣ να συγκαλέσει άμεσα την τακτική Γ.Σ. του Συνεταιρισμού, θεώρησε σωστό να συλλέξει υπογραφές για τη σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. με καταγγελτική θεματολογία, κείμενη εκτός του φλέγοντος θέματος.

Σχετικά με το θέμα του ΟΣΔΕ, για το οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά μέσω των δημοσιευμάτων του κ. Σιδερόπουλου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλουμε να ενημερώνουμε ότι κατέχουμε σύμβαση του Α.Σ. με τους υπευθύνους έργου την οποία έχει ο ίδιος ο κ. Σιδερόπουλος υπογράψει <<φαρδιά πλατιά>> από το 2014 με διάρκεια έως το 2020. Πώς είναι λοιπόν δυνατό, όψιμα να μας κατηγορεί για τα δικά του έργα; Εμείς ως νέο ΔΣ έχουμε ήδη προσυμφωνήσει να μεριμνήσουμε για την καταγγελία της παλιάς σύμβασης και την υποβολή νέας πρότασης, η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη διεξαγωγή της τακτικής Γ.Σ..

Κλείνοντας θέλουμε να επαναλάβουμε ότι, παρά τα αντιθέτως ισχυριζόμενα, το Καταστατικό του Συνεταιρισμού αποτελεί "ευαγγέλιο" για τη διοίκηση του Α.Σ. και όλες οι ενέργειες γίνονται σύμφωνα με το περιεχόμενό του, με γνώμονα τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας, της εντιμότητας και της ενημέρωσης. Αυτές οι αρχές μπορεί να ξενίζουν ορισμένους, στους οποίους απλώς επαναλαμβάνουμε ότι κληθήκαμε από τα μέλη του Συνεταιρισμού να διεκπεραιώσουμε ένα έργο: Να απαλλάξουμε τον Α.Σ. από τα λάθη του παρελθόντος του και να αποκαταστήσουμε την εικόνα του. Το έργο αυτό θα εκτελέσουμε με σοβαρότητα παρά τις αντιδράσεις εκείνων που θεωρούν ότι βλάπτονται. Τα υπόλοιπα στη Γενική Συνέλευση, τακτική και έκτακτη...».