Skip to main content
29 06 2018 | 12:22

Την επισκευή του αγροτικού οδικού δικτύου ζητά ο Σύλλογος Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης «Η Δήμητρα»

Την επισκευή του αγροτικού οδικού δικτύου ζητά ο Σύλλογος Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης «Η Δήμητρα»

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Συλλόγου Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης «Η Δήμητρα» για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας των συναδέλφων μας Αγροτών, Κτηνοτρόφων, αλλά και όλων των κατοίκων, ο Σύλλογος κατέθεσε στις 07/06/2018 δύο αιτήματα προς την Δημοτική Αρχή Κατερίνης, με:

  • πρώτο θέμα, την δημιουργία πρόσβασης στο κομμάτι της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης και μεταξύ των κόμβων α) επαρχιακής οδού Κατερίνης-Νέας Εφέσου, και β) Παλαιάς Εθνικής οδού Κατερίνης-Λαρίσης στο ύψος Ανδρομάχης,
  • και δεύτερο θέμα, την αποκατάσταση και συντήρηση ολων των αγροτικών οδών.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει ότι πρόκειται για «αιτήματα, που κατά την γνώμη μας αφορούν την ασφαλή και ομαλή μετακίνηση των βαρέων και ελαφρών αγροτικών ελκυστήρων και μηχανημάτων, στους αγροτικούς, επαρχιακούς και περιφερειακούς δρόμους εντός των ορίων του δήμου και της περιφέρειας.

Προηγήθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Ντούρο, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μπάμπη Παπαδόπουλου από την Δημοτική Παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" ο οποίος συμφώνησε και στήριξε τα δίκαια αιτήματά μας. Από μέρους του Συλλόγου μας, παραβρέθηκαν οι συνάδελφοι Μιχάλης Δημητρίου πρόεδρος του Συλλόγου, ο Στάθης Ανανιάδης Γραμματέας του Συλλόγου, και Νίκος Μπουγάτσιας μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Κ.Κ.. Οι συνάδελφοι έθεσαν προφορικά τα αιτήματά μας στον Ντούρο.

Ο Σ.Α.Κ.Κ. ζητάει άμεση λύση στο ζήτημα που προέκυψε στη Νέα Περιφερειακή Οδό μεταξύ των κόμβων (διασταύρωση επαρχ. οδού Κατερίνης/ Νέας Εφέσου) και (Κατερινης/Ανδρομάχης), μιας και η κατασκευή αποκόπτει κυριολεκτικά την άμεση επαφή του Νησελίου με Βόρειες και Βορειοανατολικές περιοχές της πόλης μας. Ως γνωστών, οι παραπάνω περιοχές ανήκουν κατά κύριο λόγο στην κατηγορία Π.Υ.Α.Π. (Περιοχές Υψηλής Αγροτικής Παραγωγής), με δεκάδες μονάδες αιγοκτηνοτροφικών-πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, καθώς και άλλων επαγγελματικών μονάδων.

Η αποκοπή αυτή καθιστά αδύνατη την άμεση επαφή, την μετακίνηση και την επικοινωνία των αγροτών, κτηνοτρόφων, και άλλων επαγγελματιών, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε άμεσο κίνδυνο απο πιθανότητες σοβαρών ατυχημάτων, εφόσον ολα τα βαρέα οχήματα με τις πρώτες παραγωγικές ύλες, εξαναγκασμού θα μετακινούνται και θα μεταφέρονται μεσα απο κατοικημένες περιοχές, για να φτάσουν στον κόμβο Ανδρομάχης και απο εκεί στον προορισμό τους, εφόσον η Περιφερειακή Οδός χαρακτηρίζετε, σύμφωνα πάντα με τα οσα μας έχει πληροφορήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ως (κλειστός αυτοκινητόδρομος), πράγμα που καθιστά αδύνατη την χρησιμοποίησή του απο καθε είδους Αγροτικών Ελκυστήρων.

Ο Σ.Α.Κ.Κ. (Σύλλογος Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης), σε συνεργασία με άλλους συλλόγους και ομάδες κατοίκων των περιοχών, Νησέλι, Μυλαύλακος, Παράδεισος,Πέλεκας, Βατάν, Καταφιώτικα, Ανδρομάχη, Δηλώνει πως θα αγωνιστεί με κάθε μέσο για την επίλυση του προβλήματος, και καλεί όλους τούς κατοίκους και τους συναδέλφους, να ενημερωθούν και να υπογράψουν το κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο θα αποσταλεί και στη Βουλή των Ελλήνων.

Επίσης, ο Σ.Α.Κ.Κ., ζητά και απαιτεί απο τους αρμόδιους, την άμεση αποκατάσταση και συντήρηση όλων τών Αγροτικών Οδών, μηδενός εξαιρουμένου, γύρο απο την πόλη της Κατερίνης, οι οποίοι κατ' κύριο λόγο, εκτός απο την βάναυση και βάρβαρη καταστροφή που υπέστησαν απο την παράνομη ή νόμιμη χρησιμοποίηση τους απο ανάδοχες κατασκευαστικές ιδιωτικές εταιρείες που ανέλαβαν την κατασκευή της Νέας Περιφερειακής Οδού Κατερινης, μεταφέροντας εκατομμύρια τόνους μπαζών και υλικών, έχουν υποστεί και φυσικές φθορές, μιας και η συντήρησή τους έχει σταματήσει εδώ και δεκαετίες.

Η προχειρότητα και η κακαισθητη αντιμετώπιση που γίνεται απο μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών Δημου και Περιφερειακής Αρχής, ρίχνοντας και μπαλονωντας υπάρχουσες ασφαλτοστρώσεις με χαλίκια και μπάζα, εχει ως μοναδικό αποτέλεσμα φθορές και ζημιές στα Αγροτικά Μηχανήματα, και στα Προϊόντα παραγωγής, χωρίς φυσικα να αποκλείονται και τα ενδεχόμενα σοβαρών ατυχημάτων απο εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων.

Ο Συλλογος Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης "Η ΔΗΜΗΤΡΑ" καλεί τους αρμόδιους να λαβουν εστω και αυτή τη φορά στα σοβαρά τα αιτήματά μας, και να δώσουν αμεση, σωστή, ασφαλή, καλαίσθητη και λειτουργική λύση σε ολα τα ζητήματα.

Ο Σύλλογος Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης "η Δήμητρα" θα αγωνιστεί με καθε τρόπο για την αμεση λύση των αιτημάτων που τέθηκαν, καθώς για αλλα σοβαρά ζητήματα που αφορούν κυρίως την ασφάλεια την ποιότητα και την φυσικη κατάσταση των αγροτικών και κτηνοτροφικών περιοχών της περιοχής μας.»