Skip to main content
22 11 2016 | 11:51

Πανθεσσαλική σύσκεψη συγκαλούν Μαρούδας και Μπούτας στον Παλαμά Καρδίτσας στις 28 Νοεμβρίου

Πανθεσσαλική σύσκεψη συγκαλούν Μαρούδας και Μπούτας στον Παλαμά Καρδίτσας στις 28 Νοεμβρίου

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να συμμετάσχουν στις επόμενες συσκέψεις προκειμένου να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στον Παλαμά, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας πραγματοποιούν πανθεσσαλική σύσκεψη Α.Σ και Επιτροπών Αγώνα για τον συντονισμό της δράσης τους. Στη σχετική ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας επισημαίνεται ότι «με τους αγώνες μας να βάλουμε φρένο στις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΚΑΠ της Ε.Ε που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.

Ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυήμερων κινητοποιήσεων και συγκρούσεων, με τους αγώνες μας είχαμε κατακτήσεις όπως στα μπλόκα του 2016. Ενώ η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την φορολόγηση αγροτών και κτηνοτρόφων από το πρώτο ευρώ, μετά από 40 μερόνυχτα στα μπλόκα την αναγκάσαμε να ψηφίσει αφορολόγητο από 8670-9500€ στο εισόδημα, 12000€ στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και αφορολόγητες τις αποζημιώσεις, πράσινη ενίσχυση, προγράμματα. Επίσης σταμάτησαν οι δικαστικές διώξεις και τα αγροτοδικεία για την συνδικαλιστική δράση μας.

Τα παραπάνω είναι η απάντηση σε όσους εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα προσπαθούν να πείσουν μέσω εκπομπών, άρθρων, συζητήσεων ότι οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί, ότι δεν γίνεται και δεν αλλάζει τίποτα, στην ουσία να δεχτούμε μοιρολατρικά να μας ξεριζώσουν από την γη μας σκύβοντας το κεφάλι. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα, όπως αποφάσισε και η πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων, καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τους αγρότες. Το επόμενο διάστημα η ΕΟΑΣΝΛ θα διοργανώσει συσκέψεις και περιοδείες στα χωριά ώστε να ενημερώσει τους αγρότες και να οργανώσει την πάλη τους για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην ζωή και την επιβίωση.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Βασιλί-Φαρσάλων θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων».

Τα τρακτέρ στην Καρδίτσα θα βγουν στους δρόμους στις 5 Δεκεμβρίου

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 αποφάσισε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας να «βγάλει» τα τρακτέρ στην Καρδίτσα προκειμένου να πλαισιώσουν ένα παναγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα σκληρά μνημονιακά φοροεισπρακτικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ επιταγή των δανειστών της χώρας.

Ειδικότερα, σε σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Βαγγέλης Μπούτας πρότεινε και έγινε αποδεκτό από τους συγκεντρωμένους εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δυναμικών κινητοποιήσεων που θα αποτελέσει κατά πάσα πιθανότητα τον προπομπό περεταίρω κλιμάκωσης του αγώνα στην «καρδιά» του χειμώνα!

Ο νέος κύκλος θα ανοίξει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου οπότε στελέχη της Ομοσπονδίας και μέλη αγροτικών συλλόγων του Νομού θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Καρδίτσας κατά των νέων φορολογικών μέτρων.

Ακολούθως, στις 28 Νοεμβρίου, (ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί μετά από συνεργασία με τις άλλες θεσσαλικές ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων) θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική σύσκεψη στον Παλαμά, για να συντονιστούν οι ενέργειες οργάνωσης κινητοποιήσεων σε όλη την περιφέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου στην Καρδίτσα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, δεδομένου ότι στο κέντρο της πόλης θα έχουν στηθεί το Παγοδρόμιο, η Ρόδα, το Καρουζέλ και άλλα παιχνίδια, ενώ θα έχει ανοίξει και η «Παυσιλυπούπολη» ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.