Skip to main content
21 02 2018 | 11:06

Κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ στους αγρότες για το αποψινό συλλαλητήριο στη Λάρισα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ στους αγρότες για το αποψινό συλλαλητήριο στη Λάρισα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, αλλά και στο συλλαλητήριο της Πανελλαδικής των Μπλόκων την Κυριακή 11 Μάρτη στο χώρο θυσίας των Θεσσαλών κολίγων στο Κιλελέρ, απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, το ΔΣ της οποίας συνεδρίασε εκτιμώντας την ως τώρα δραστηριότητά της και θέτοντας τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα.

Η ΕΟΑΣΝΛ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, στα επαρχιακά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις, τις άλλες κινητοποιήσεις που κάναμε αυτή την περίοδο, καθώς και στο μπλόκο που στήθηκε στην Λάρισα.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πως δεν υπάρχει χαμένος αγώνας εκτός από αυτόν που δεν γίνεται. Αποσπάσαμε δεσμεύσεις από την κυβέρνηση που θα ήταν περισσότερες με μαζικότερη συμμετοχή.

Το ΔΣ της ΕΟΑΣΝΛ το επόμενο διάστημα θα διοργανώσει συνεδριάσεις των ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων, τοπικές συσκέψεις στις οποίες θα συζητηθούν διεξοδικά οι κινητοποιήσεις, τα αποτελέσματα τους αλλά και με ιδιαίτερο προσανατολισμό η συγκρότηση και ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων γιατί είναι απαραίτητη προϋπόθεση να οργανώσουν την αγωνιστική απάντηση. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πραγματική ενότητα των αγροτών και κτηνοτρόφων βρίσκει έκφραση στον Αγροτικό Σύλλογο. Αγρότες που ξεκινάνε από διαφορετική αφετηρία και πολιτική ιδεολογία συγκροτούν τον Σύλλογο γιατί τους ενώνει το πρόβλημα, η κοινή αγωνία για το παρόν και το μέλλον, τα κοινά συμφέροντα και ο κοινός αντίπαλος. Δεν είναι ενότητα οι συμφωνίες πίσω από τις πλάτες των αγροτών κάποιων επιτροπών που εμφανίζονται κάθε χρόνο στην περίοδο των κινητοποιήσεων δήθεν ενωτικά για να ξεστρατίσουν ή να υπονομεύσουν τους αγώνες μας όπως έγινε φέτος.

Αυτή η ενότητα στους Αγροτικούς Συλλόγους είναι που φοβίζει, όπως φόβισαν και φοβίζουν οι κινητοποιήσεις μας. Η κυβέρνηση και όσοι προαλείφονται να κυβερνήσουν έχουν εξαπολύσει μύδρους συκοφαντίας και λάσπης απέναντι στα στελέχη του κινήματος αλλά και στα αιτήματα προβάλλοντας ταυτόχρονα ότι δεν κερδίζουν οι αγώνες, είναι αναποτελεσματικοί. Πρέπει να καταλάβουν οι αγρότες ότι αυτή η επίθεση στα πρόσωπα δεν είναι τυχαία, στόχος δεν είναι τα πρόσωπα αλλά το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και η δομή του Αγροτικού Συλλόγου - Ομοσπονδία - Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Το ΔΣ της ΕΟΑΣΝΛ απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα γίνει από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 7 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Το επόμενο διάστημα θα γενικευτούν οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε σπίτια, χωράφια, στάνες, κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Απελευθερώνονται οι κατασχέσεις για οφειλές πάνω από 500 ευρώ και γενικεύονται εκτός από χρέη στις τράπεζες και στο Δημόσιο αλλά και στα Ασφαλιστικά ταμεία όπου πάνω από τους μισούς αγροτοκτηνοτρόφους χρωστάνε.

Την Κυριακή 11 Μάρτη η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων τιμάει την ηρωική εξέγερση των κολίγων της Θεσσαλίας με μαχητικό συλλαλητήριο στο χώρο της θυσίας στο Κιλελέρ. Θα γίνουν περιοδείες και ενημερώσεις στα χωριά με στόχο την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Στη συνάντηση με το υπουργείο θέσαμε με ένταση το θέμα της απένταξης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Γαλήνης, Πλατυκάμπου, Κιλελέρ και Μελισσοχωρίου από το ΓΟΕΒ, έχουμε ετοιμάσει υπόμνημα-καταγγελία στο υπουργείο και θα ενημερώσουμε για όποια εξέλιξη υπάρξει το επόμενο διάστημα».